Gå til innhold

Hvordan få et bra bildet av soloppgang/solnedgang?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest member-101642

Ellers kan det være greit å undereksponere litt. Lysmåleren er gjerne litt på bærtur når man skal forevige solnedganger. Eventuelt kan man velge punktbasert måling, men det er gjerne for de litt mer avanserte brukerene.

Lenke til kommentar

Ikke fang horisonten midt på bildet. Det kan gjøre at bildet ser kjedelig ut, og vanlig. Hvis sola og skyene/himmelen er det viktigste, og mest interesante, ha horisontlinjen på den nedre 1/3 av bildet. Hvis stranden/bakken er det mest interesante, la horisontlinjen være på det øvre 1/3 av bildet. Det er meste originalt og bruke mest plass på sola og himmelen, siden det er det som er tingen med hele bildet. Skal du først ha solnedgang- og soloppgangbilder, så tar man ikke bildet av steinen som ligger i forgrunnen og fokuserer helt uskarpt på resten av bildet (jo mindre du vil en litt mer kreativ stil, istedenfor den klassiske).

 

-Bruk stativ

-Fjernutløser (hvis du har det)

-Det er bra å ha imellom f/8 og f/16, for da blir det skarpt hele veien.

-Bruk den videste vidvinkelen du har.

-Ikke sett opp ISO-instillingene. Bruke det laveste ISO-tallet du har (for renere bilde).

 

Hvis du vil ha et maksimalt skarpt bilde, som jeg tror alle vil ha, så trenger du å bruke stativ (pga. dårlig lys) og fjernutløser (slik at du ikke berører kamera, som får kameraet til å vibrere og skape rystelser i bildet). Du kan også selvfølgelig bruke selvutløseren på kameraet ditt.

 

Håper dette hjelper deg på riktig vei mot et bra bilde.

Endret av Wiciwato
Lenke til kommentar
Ellers kan det være greit å undereksponere litt. Lysmåleren er gjerne litt på bærtur når man skal forevige solnedganger. Eventuelt kan man velge punktbasert måling, men det er gjerne for de litt mer avanserte brukerene.

Ta bildet , sjekk med lcd skjermen , hvis det blir for hvitt ,kan du prøve å blende ned hakk for hakk til du synes det ligner det du ser utenom søkeren , ,bruk manuell-, eller lukkerprioritet , selv liker jeg godt å bruke trær og lignende som filter ,altså mellom meg og sola ,kan ha en fin effekt , og ja , det blir fort kjedelig , men å ha sine egne s

olnedganger kan jo være ok . :roll: Endel gode tips her ,så lykke til :p

Endret av Rodswinger
Lenke til kommentar
Om du skal ta bilde med noe i forgrunnen så gå ikke av veien for å bruke blitz. gjerne flere.

kansje prøve å sette blitz og eksponering manulet. Eksponer for bakgrunnen og fyll inn med blitzen slik att du får forgrunnen så lys du vil ha den.

Kan fort bli veldig tydelig blitslys. I så fall, veldig lite pent. GND-filter er en bedre løsning. ;)

Lenke til kommentar

Tenk utenfor boksen når du skal ta bilde der det har noe med soloppgang og solnedgang. Jeg tipper de fleste er dritt lei av solnedgangsbilder, dette her er nesten oppbrukt.

 

Flere nevner at motiv er viktig. Dette her er livsviktig!

 

Et objekt forann solnedgangen, f. eks. en bil eller en person der det skal handle om bilen eller personen blir ganske bra. Bør prøves!

Lenke til kommentar

Jeg er selvfølgelig enig med de som hevder at solnedganger som hovedmotiv er totalt oppbrukt. Det finnes grenser for hvor mye variasjon man kan få ut av det fargespillet der, og den grensen ble nådd lenger før den digitale sensoren ble oppbrukt.

 

Dette er langfra noe teknisk mesterverk, og det er heller ikke særlig kreativt. Men det var et bilde som jeg tok og postet en gang i tiden som eksempel på hvordan en solnedgang kan brukes. Det er ikke en veldig spektakulær solnedgang, men den fungerer til formålet. For solnedganger er i alle fall en fin kulisse for et objekt, selv om det også er en klisje. Men det er en fornuftig bruk av objektet som man ikke har sett 99% make til tusen ganger.

post-76334-1230743137_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...