Gå til innhold

Er dette min personlige lekeplass?


Anbefalte innlegg

Dette er en illusjon. Livet som jeg kjenner det, inkludert universet, gud, hjernen og egoet, er rett og slett bare en illusjon på høyere nivå. Ikke en fantasi skapt i mitt eget hode, for illusjonen strekker seg dypere enn som så. ALT er falskt, ingenting av dette er virkelig. Fysiske objekter er en illusjon, tanker er en illusjon. Alt sammen er satt i verk av meg, uten noen spesiell grunn.

 

Kanskje meningen egentlig er at jeg skal gjøre akuratt hva jeg vil, for å utforske reaksjoner? Ved å knuse vinduet mitt, vil folk reagere forskjellig, i et fantastisk samspill. Ved å skrive dette innlegget, vil tusener lese det, tenke over det, og svare. Alt er bare noe jeg selv finner på, på et høyere nivå enn min bevissthet.

 

I så fall vil det ikke ha noe å si om jeg knuser denne datamaskinen? Om jeg løper til kina og synger? For alt er bare noe jeg finner opp, og ingenting er virkelig. En dag vil jeg kanskje forlate dette, og forstå alt.

 

Jeg tror jeg er den eneste. Ingen andre bevisstheter finnes, bare meg, som svever i intet og finner opp alt jeg kan se rundt meg. Mennesker dør, fordi jeg tenker det. Ingenting er virkelig.

 

Hva mener dere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

La oss si at verden, universet osv. er en illusjon. Det faktum AT du opplever det betyr at du på et eller anet nivå finnes. Det igjen betyr at det finnes et univers, og at det finnes andre som deg. (for hvis du var alene, hvordan var du da i stand til å oppleve noe så komplekst?)

 

Uendlig regresjon ; )

 

EDIT: Det jeg prøvde å få frem var: Hvis dette ikke er den virkelige verdenen vil det mest sannsynelig være en drøm i en drøm i en drøm*1000, hvilket ville være alt for komplekst og unødvendig for noe levende vesen å oppleve.

 

Med mindre dette vesenets eksistens er for omfattende for oss til å forstå da. Men hvorfor er ikke vår eksistens tilsvarende omfattende da?

Endret av Kukaka
Lenke til kommentar

Det finnes ikke et univers. Jeg eksisterer ikke fysisk, og trenger derfor ikke hverken tid eller rom for å oppleve dette. Tid og følelser er bare begreper skapt av min fantasi, desverre tror jeg ikke jeg er klar for å forstå dette fullt ut enda, da jeg for øyeblikket fortsatt halvveis tror jeg lever i denne "verden".

Lenke til kommentar
Det finnes ikke et univers. Jeg eksisterer ikke fysisk, og trenger derfor ikke hverken tid eller rom for å oppleve dette. Tid og følelser er bare begreper skapt av min fantasi, desverre tror jeg ikke jeg er klar for å forstå dette fullt ut enda, da jeg for øyeblikket fortsatt halvveis tror jeg lever i denne "verden".

Hvordan kan du oppleve hvis du ikke eksisterer? Du må på en eller annen måte eksistere for å oppleve. (fysisk eller ikke, dog fysisk eksistens er nødvendig imo)

Endret av Kukaka
Lenke til kommentar
Det jeg mener er vel at den underliggende bevisstheten du sier er deg må simulere alt inkludert ditt "jeg" siden alle blir simulert av den samme underliggende bevisstheten er det ingen forskjell på deg eller noen andre i simuleringen.

 

Men da hopper jeg til køys :)

 

Det er et godt poeng, og jeg sier ikke at jeg er noe bedre enn dere i denne simulasjonen. Det jeg sier er at ettersom dette bare er en simulasjon, har egentlig ingenting jeg gjør noen betydning.

Lenke til kommentar

Vel, uansett om dette er din illusjon så har jeg tenkt å fortsette mitt liv ;)

 

Det er selvfølgelig ikke mulig å motbevise noe slikt, akkurat som med en tro på gud. Men med slike usannsynlige krav så ligger bevisbyrden på den som kommer med påstanden. Og det er ingen rasjonell grunn til å tro at det stemmer. Det er rett og slett ingenting som tilsier at det skulle stemme.

 

I tilegg så vil jeg tro at om man faktisk tror at verden er slik du beskriver så har man psykotiske problemer.

Lenke til kommentar

Trådstarter tar uansett feil, ettersom jeg er den eneste som eksisterer, men jeg er i en sags drømmetilstand som er styrt av den store og allmektige blåhvalen. Med andre ord, det er bare meg og denne blåhvalen som eksisterer. Alt annet, inkludert alle i denne tråden og trådstarter eksisterer ikke, men er bare illusjoner av andre personer i mine drømmer.

 

Jeg vet dog ikke hvorfor Blåhval har valgt meg, men jeg er helt sikkert spesiell, fordi han har valgt meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...