Gå til innhold

Best i Mørket


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, heller Panasonic LX3 foran D-lux 3 (har LX3 selv).

 

Panasonic LX3 er nøyaktig samme kamera som Leica's nye D-Lux 4, bare 1500 kroner rimeligere. Eneste forskjellen er bittelitt design, og en litt annerledes programvare. Ellers er alt av elektronikk, optikk, materialer osv... det samme. Det er faktisk Panasonic som lager Leica sin variant.

 

Det jeg har sett av testbilder, har ikke overbevist meg om at det er verdt å betale mer for Leica-varianten. Så i bunn og grunn går de 1500 kronene kun til å kunne brife med den lille, røde Leica-logoen.

 

EDIT: Jeg har enda ikke behøvd å bruke blits med LX3. Selv i ganske dunkle stuer så klarer den seg fint på ISO 400 pga. lyssterkt objektiv og optisk bildestabilisator.

Endret av Super8
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...
Hvilket kompakt kamera fungerer best under dårlige lys fohold..ute i mørket.

Pris spiller ingen stor rolle.

Har sett litt på d-lux 3. Virker som et bra alternativ?

 

Mvh Randoms

 

Leica D-Lux3 er det samme kameraet som Panasonic Lumix LX2.

De kom i 2006.

 

Se heller på Panasonic Lumix LX3 eller Leica D-Lux4 (om du vil betale +50% for en rød logo), fra 2008.

Lenke til kommentar
Hva med kameraer i litt lavere prisklasse?

Hvem utmerker seg der?

 

Tipper at det beste kjøpet for ditt bruk vil være diverse nye speilreflekskit under 3000. Har sett D40 nede i 1990 så her kan du være heldig å få et mye bedre kamera enn LX3 for nesten halv pris (hvis størrelsen ikke er det viktigste).

 

En mellomløsning er Canon G9 evt. Powershot 650 som tar meget bra nattbilder. Har sett tilbud på G9 til 3000 nytt og 2000 brukt (igjen halv pris av Lx3).

Endret av Spartan
Lenke til kommentar

Som jeg har sagt i andre tråder, kombinasjonen av lyssterk optikk, grei ytelse på ISO opp til 400 og en veldig god bildestabilisator gjør at så lenge jeg skal ta bilder av stillestående motiver så er LX3 fullt på høyde med D80 (som i sin tur er bedre på høy iso enn D40 som blir nevnt). Bildestabilisatoren er god nok til å ta bilder helt greit på 1/5 sek lukkertid. Skal jeg ta tilsvarende bilder med speilreflekskameraet må jeg fort opp i tilsvarende blenderåpninger (f/2 eller større) og ISO 1600.

 

Skal man ha korte lukkertider i dårlig lys er ofte speilreflekskamera det eneste valget som gir akseptabel bildekvalitet, men hvis det ikke er et krav så vil jeg si LX3 er et svært godt alternativ.

Lenke til kommentar
Som jeg har sagt i andre tråder, kombinasjonen av lyssterk optikk, grei ytelse på ISO opp til 400 og en veldig god bildestabilisator gjør at så lenge jeg skal ta bilder av stillestående motiver så er LX3 fullt på høyde med D80 (som i sin tur er bedre på høy iso enn D40 som blir nevnt).

En viss bruker stiller seg tvilende til LX3 sine gode lavlysegenskaper i alle tråder om kameraet, og prøver å få folk til å kjøpe DSLR (eller Canon Powershot) i stedet, til tross for at han aldri selv har forsøkt LX3 og trådstarter vil ha et kompakt kamera. Det er bakgrunnen for at den type faktafeil om LX3 som du retter opp her spretter opp som paddehatter for tiden.

 

Vet ikke hva denne motstanden bunner i, men det blir feil å rakke ned på et kamera når man aldri har prøvd det. Håper ikke dette er et tilfelle av merketilhørighet (på folkemunne "fanboyisme"), for det er en styggedom vi de siste par årene mer eller mindre har fått luket ut.

Lenke til kommentar

Lenge siden jeg har mast her nå, så jeg får vel igjen komme med skryt av Fujifilms F-serie siden det altså var snakk om kompakt med gode mørkeegenskaper. Mitt F40fd har iallfall imponert meg mer enn en gang, og jeg kjøpte det hovedsakelig grunnet skryt for betydelig bedre egenskaper ved høyere ISO enn det meste fra andre produsenter, og synes vel det stemte godt. Nå er vel ikke min modell særlig lett å få tak i lenger, men F100fd tror jeg er å oppdrive. LX3 har jo også fått god kritikk som nevt av andre her, så da har du iallfall fått en kandidat til å ta med i betraktningen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...