Gå til innhold

Hjelp til ny sykkel, førstegangskjøper.


yesman

Anbefalte innlegg

Jeg er i den heldige situasjon at jeg har fått lov av min kjære å kjøpe meg en landeveissykkel. Har ikke så mye praktisk erfaring på feltetet men har da lest endel om emnet. Jeg har kommet fram til at en sykkel i prisklassen opp til 7-9000 kroner er det jeg ligger meg på.

 

Har vært en del rundtom og sondert terrenget og har funnet diss godbitene:

 

Kona Zing

Trek 1.5

Eversest 105

Vipera 105

Everest Tiagra

Vipera Tiagra

Hard Rocx Cambrium

 

 

 

 

Dette er de sykklene som jeg har sett på i nærheten av hvor jeg bor (Bergen), og de står i ønsket rekkefølge. Sykkelen kommer i første omgang til å bli brukt til trening, har jo kanskje på sikt lyst til å måle krefter med andre tråkkere, men i første omgang blir det som sagt trening. Er jo og ute etter en sykkel som kan "vokse" med meg i et år eller to. Har prøvd å finne ut litt om Kona Zing'en men det er ikke så mye å finne. Men det som er å finne er udelt positivt. Er den jeg har "falt" mest for og om det ikke kommer noen saftige innvendinger her så blir det nok den jeg kommer til å gå for. Lurer og på hvor mye my forskjellen mellom de forskjellige girsysteme har å si. Er 105 så mye bedre enn Tiagra og Sora?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tiagra er på de fleste komponentene betydelig bedre enn Sora, og jeg vil ikke anbefale voksne folk å kjøpe racersykler med mye Sora på. Det er ikke et like stort steg i mellom Tiagra og 105.

 

Av de lavere prisede syklene er Everest Tiagra'en et dårlig kjøp, spesielt i forhold til Hard Rocx'en (som må sies å være veldig mye for pengene). Den er helt på nivå med begge syklene til 6999 på alle betydelige deler. De to dyrere syklene er et hakk over dette igjen, men der hadde jeg personlig brukt de ekstra 800 opp fra Kona'en pga kjipe bremser og krank.

Så av de modellene så hadde jeg enten gått for HARD ROCX CAMBRIUM RR eller hvis du ønsker å bruke mer penger, Vipera 105.

Endret av NorthWave
Lenke til kommentar

Hadde gått for Kona eller Vipera 105.

Har selv hatt ett par Monoc TC concept sykler og er fantastisk fornøyd med kvaliteten og konstruksjonen på disse.. Har aldri hatt 105, kun Ultegra så jeg skal ikke uttale meg om hvordan systemet er... (bakgir på Kona er Ultegra) Samme felgsett på Monoc og KONA ( Mavic Aksium )- har hatt 2 sett av disse og ikke ett eneste vondt ord.

 

Kona eller Vipera105 etter min mening de beste til den prisen :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...