Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Slutte med brus?


Moder8tor

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Brus med kunstige søtningsstoffer er omentrent det værste du kan drikke.

 

Aspartam har mange skumle virkninger i kroppen, og før eller senere får alle merke konsekvensene om de regelmessig får denne rottegiften i seg. Hvis du vil sjekke referanser på dette kan du søke på Russell Blaylock, som har kommet med uangripelig bevis på hvordan aspartam bryter ned kroppen, og det er ikke småtterier.

 

pH-verdien i brus er ekstremt lav. Verdien er 10000 - titusen - ganger surere enn blodet ditt som ligger på ca 7.4. Denne ekstreme surheten mobiliserer alle mekanismer kroppen har for å regulere PH i kroppen til normalt nivå. Over tid vil dette svekke kroppen, og til slutt vil blodet ditt begynne å bli surere. Da snakker vi virkelig alvorlige helsekonsekvenser.

 

Ingen burde drikke brus. Drikk heller vann, det er kjempesunt, og godt når du blir vant til det.

Lenke til kommentar

Jeg drikker brus når jeg har lyst, men har veldig lett for å gå å ta en liten burk til middag hvis det står i kjøleskapet. Jeg må bare huske å ikke gå sukkerhungrig på butikken så går det bra. Ellers er det mye fint å bytte ut brus med. Jeg drikker mye kakao som inneholder mye mindre sukker og som også har noen gunstige effekter på kroppen. Selvbeherskelse når man er i butikken er det viktigste. Aldri kjøp smågodt eller brus for å ha i tilfelle noen kommer innom eller liknende. Da er det lettere å la seg friste. Hvis du bor hjemme og ikke har kontroll på hva mamma kjøper så be henne om å hjemme brusflaska i kjelleren eller et annet sted slik at du ikke finner den når du blir sukkersulten. Jeg drikker dog mye brus i perioder. Ica butikken min hadde nylig tilbud på colaburker. 125kr for 24 bokser. De var borte føre uka tok slutt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234
Brus med kunstige søtningsstoffer er omentrent det værste du kan drikke.
Show the evidence. Aspartam har vore gjennom fleire grundige undersøkingar og ingen definitive prov har vorte funne om veldig alvorlege biverkningar.

 

pH-verdien i brus er ekstremt lav. Verdien er 10000 - titusen - ganger surere enn blodet ditt som ligger på ca 7.4. Denne ekstreme surheten mobiliserer alle mekanismer kroppen har for å regulere PH i kroppen til normalt nivå. Over tid vil dette svekke kroppen, og til slutt vil blodet ditt begynne å bli surere. Da snakker vi virkelig alvorlige helsekonsekvenser.

Kvifor oppgjer du surleik i «titusen ganger surere»? For å sjokkere?

 

pH er ein logaritmeskala og titusen gongar surare er det same som -4 pH, altså brus har ca. 3 pH. Om mat/drikke med 3 pH er skadeleg synest eg du bør vise meir fram til. I så fall er det meste av jus også skadeleg.

 

Magesyre er mellom 1 og 2 pH, altså heile 10-100 gongar surare enn brus!

 

Ingen burde drikke brus. Drikk heller vann, det er kjempesunt, og godt når du blir vant til det.
Ideelt ja, men ikkje alle av oss har ei viljestyrke å skryte av :(

 

 

 

Nokre lenkjar om emnet:

http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame

http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame_controversy

http://skeptoid.com/episodes/4127

http://www.theness.com/neurologicablog/?p=43

Lenke til kommentar
Kvifor oppgjer du surleik i «titusen ganger surere»? For å sjokkere?

 

pH er ein logaritmeskala og titusen gongar surare er det same som -4 pH, altså brus har ca. 3 pH. Om mat/drikke med 3 pH er skadeleg synest eg du bør vise meir fram til. I så fall er det meste av jus også skadeleg.

 

Magesyre er mellom 1 og 2 pH, altså heile 10-100 gongar surare enn brus!

 

Nettopp fordi mange ikke aner at pH er logaritmisk. Saltsyre er pH 0 mens natronlut er pH 14.

Brus ligger på ca pH 2,5.

 

Jeg drikker aldri juice, fordi dette har en høy glykemisk indeks som gir høyt blodsukker som over tid kan skape diabetes 2 (insulin resistens) i tillegg til tannråte. Mye bedre å spise frukt enn å drikke juice.

 

Mange poengerer at magesyren er mye surere enn brusen og derfor er det liksom ikke så farlig. Når magesyren produseres lages det også tilsvarende mengde bikarbonat som kroppen senere bruker til å nøytralisere magesyren. Syre som kommer i maten eller som blir et resultat av nedbrytingen av mat blir nøytralisert med bl.a. kalsium og magnesium, noe du blir tappet for hvis du drikker mye brus. Da tar kroppen disse basiske mineralene fra benbyggningen.

 

Det er sterke industri-interesser som forsvarer tilsettningsstoffene sine med nebb og klør. Kunstige søtningsstoff er milliardbusiness som rår over det beste av advokater og "uavhengige laboratorier", men til tross for dette har de enda ikke klart å mot-dokumentere Blaylock sine meget grundige og godt dokumenterte forskningsresultater. Blaylock er forøvrig en pensjonert hjernekirurg.

 

Aspartam og MSG (monosodiumglutamat):

http://video.google.com/videoplay?docid=-2141666279271222294

 

Splenda er ikke noe spesielt bedre:

http://www.metacafe.com/watch/1349067/oct_..._by_dr_mercola/

 

Kunne skrevet en masse mer om dette, men anbefaler de som er interessert i å grave litt selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...