krwl Skrevet 25. desember 2008 Del Skrevet 25. desember 2008 Er det krise å oppbevare vodka (40%) i plastflasker (type 'halvliter') over lengre tid? Hva slags temperatur er ideélt for langtidslagring av vodka? Romtemp. eller kjøligere? Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 25. desember 2008 Del Skrevet 25. desember 2008 Henger meg på denne. Har en Bacardi Apple (i original flaske) liggende på rommet (temp 15-25 grader). Lenke til kommentar
g00000ne Skrevet 26. desember 2008 Del Skrevet 26. desember 2008 Ja. Plastflasker vil sette en usmak og lukt over tid. Tror det kan gå an å lufte vekk en del av det, men er allikevel ikke å anbefale. Oppbevar det på glassflasker Lenke til kommentar
Doglover Skrevet 26. desember 2008 Del Skrevet 26. desember 2008 All drikke får en annen smak når du har det på plastflasker. Så det lønner seg alltid å ha drikke på glassflasker. Lenke til kommentar
Tumbleweed Skrevet 26. desember 2008 Del Skrevet 26. desember 2008 Tja....veldig mye sprit selges på plastflasker, så jeg er ikke ubetinget enig i det der. (tenk taxfree og 0,5litere med whisky, cognac, akevitt etc etc) Så lenge plastflaska er helt rein ser jeg ikke problemet. Lenke til kommentar
krwl Skrevet 30. desember 2008 Forfatter Del Skrevet 30. desember 2008 Sant. Tenkte mer i de baner at høye konsentrasjoner etanol over tid vil oppløse plasten så den avsetter smak. Ligger det noe i det? Lenke til kommentar
toy_man Skrevet 30. desember 2008 Del Skrevet 30. desember 2008 Vel nå er ikke de plastflaskene veldig store. Så regner ikke med at det er menninga at de skal holde veldig lenge (en kveld, kanskje ikke det engang). Så det er ikke menninga at du skal ha sprit på plastflaske stående i flere uker. Hvis det er det du har planer om så velger du glassflaske. Angående tempratur så regner jeg med romtempratur (ikke oppbevar den for kaldt og ikke for varmt). Jeg bruker å ha det i boden i kjelleren, litt kaldere enn romtempratur, men det går også greit. Det er sånn jeg gjør det Lenke til kommentar
Barista Bob Skrevet 30. desember 2008 Del Skrevet 30. desember 2008 Altså all drikke og mat vil tape aroma hvis det oppbevares kaldt. Romtemperatur for ting som ikke blir ødelagt av å ikke stå kaldt. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå