Gå til innhold

Er vi trygge mot 68'er generasjonen?


Anbefalte innlegg

Aftenposten støttet i sin leder før krigen Hitler. Her ser vi et eksempel på støtten til gærningen Mugabe:

 

Hakk i plata fra aftenposten; Aftenposten og deres redaktører og journalister har tydligvis en arv å ivareta, enten det være seg å forgude Hitler eller despoten Mugabe. Bare les dette her;

 

Aftenposten 25/9-1981

Lederkommentar

Realistisk politiker

 

 

"Robert Mugabe - vidsynt afrikansk leder på Norgesbesøk.

 

 

ZIMBABWES statsminister, Robert Mugabe, som imorgen kommer på offisielt besøk til Norge, har i løpet av den relativt korte tid han

Har sittet med makten, vunnet internasjonal anerkjennelse som en av Afrikas mest vidsynte og realistiske politiske ledere. Del er først og fremst takket være hans lederskap at overgangen til sort f1ertallsstyre i landet har kunnet skje langt mer ordnet og fredelig enn ventet. De dystre spådommer om at et maktskifte raskt ville bli fulgt av kaos og omfattende blodsutgydelser, er blitt gjort til skamme, og i stedet har Zimbabwe opplevet en forholdsvis stabil utvikling det ble selvstendig for omkring halvannet år siden.

Mugabes innsats er så meget mer beundringsverdig som han fra starten av stod overfor store, vanskeligheter. Det hvite mindretall, som før hadde makten i landet så på den tidligere geriljaleder med både hat og mistenksomhet, og moere motvilje mot a samarbeide med ham. Samtidig vaknet Stammemotsetningene innen det sorte flertall (som kom i bakgrunnen under borgerkrigen) til live igjen så snart freden ble gjenopprettet. Takket være den forsoningslinje som statsministeren har fulgt, er det imidlertid lykkes å dempe motsetningene. Bortsett fra enkelte sporadiske stammefeider har det sorte flertall stått samlet. og det hvite mindretall er -i hvert fall for endel - blitt beroliget av utviklingen, selv om de fleste hvite innser at de i det lange løp ikke kan bevare den dominerende økonomiske stilling som de fortsatt innehar.

 

Mugabes holdning til den hvite minoritet har vært diktert av en realistisk erkjennelse av at mindretallet fremdeles utgjør landets økonomiske ryggrad, men han har også gjort det nokså klart at denne rolle gradvis må overtas av den sorte befolkning. Hvor raskt denne prosess skal skje, er stadig et åpent spørsmål, og stiller Mugabe og hans regjering overfor vanskelige avgjørelser. På den ene siden kan Zimbabwe (først og fremst takket være det hvite mindretall) vise til rekordavlinger i jordbruket og en økonomisk vekst som lover godt for landets fremtid. På den annen står Mugabe overfor stadig sterkere krav fra den afrikanske befolkning om økonomiske reformer som neppe kan gjennomfores uten at det går ut over produktiviteten og veksten. Løsningen krever en balansegang som Mugabe trenger all den hjelp han kan få for å mestre.

 

Hittil har imidlertid utviklingen i det selv selvstendige Zimbabwe vært et eksempel på at det er mulig for sorte og hvite i Afrika å leve forholdsvis fredelig sammen under en realistisk og moderat ledelse. I så måte fremstår Mugabes regime også som et argument mot raseskillet i Syd-Afrika, og statsministeren fortjener gehør for anmodningene om hjelp som kan styrke den sort-hvite sameksistens I Zimbabwe."

 

 

Hvor trygge er norges befolkning for 68'er generasjonen? De har ledende stillinger i samfunn og spesiellt media. Under karikaturstriden så vi hvor feige disse folkene egentlig er. Nå skal regjeringen fjerne blasfemiparagrafen og overføre den til forbud mot kritikk av islam.

 

Hvordan vil fremtiden i Norge se ut med 68'er generasjonens tilrettelegging av denne intolerante ørkenreligionen? Oslo vil sannsynligvis om 20-30 år ha flertall av muslimer. Blir ingen skremt av dette, når man ser hvor bakstreberske samfunn disse menneskene klarer å skape? Det er masse bråk allerede rundt omkring i Europa, men ingen våger å snakke om den innvandringspolitikken som føres. Hvor mye bråk er 68''er generasjonen villig til å akseptere før de endrer syn på ting?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sant skal sies, det er lett å være etterpåklok. Makt kan korruptere selv den sterkeste mann. Selv om redaktøren er (var) AKP så nekter jeg å tro at avisens eiere er villig til å la hennes personlige politiske syn diktere retningen til avisen. Det vil være selvmord for en såpass anerkjent (i norsk målestokk) avis som Aftenposten.

 

Skal politisk tilhørlighet diskvalifisere noen til en jobb? Da er vi på ville veier.

 

 

Edit: nå snakker jeg generelt sett.

Endret av monzilla
Lenke til kommentar

Etter at Mugabe tok over makten på 80tallet var Zimbabwe et av de landene i Afrika med best utvikling, både økonomisk og sosialt. At han er en tullete maktsykt rasist i dag betyr ikke at han ikke har gjort gode ting. Hvis en mener alt Mugabe har gjort er negativt støtter en jo også indirekte apartheidsystemet.

 

Ellers er det slettes ikke noe forbud mot religionkritikk, det eneste som blir forbudt er tullete og usaklige ytrninger som aldri ville ha kommet frem i noen offentlig debatt uansett i dagens politiske korrekte Norge.

Lenke til kommentar

Å si at det er Mugabe som gjorde Zimbabwe (eller rhodesia som det het da) rikt rett etter han tok over makten, er som å si det er stoltenberg-regjeringen som har gjort norge til et rikt land. Et velfungerende og velsmurt land går ikke i dass før du aktivt prøver å gjøre det, noe Mugabe gjorde.

Lenke til kommentar

smoothie: Han var like dum i 1980 som han var idag. Han hadde ikke peiling på økonomi, og logisk forståelse og gadd ikke å lytte til folk som faktisk har denne kunnskapen.

 

Han ble derimot ikke anklaget for alle ugjerningene sine før vi så konsekvensene av dem. F.eks. se her. http://www.globalis.no/Land/Zimbabwe/(show...(indicator)/496

Levealderen startet å synke 5 år etter at han kom inn, og det er ganske utrolig med tanke på at det er ikke så lett å ødellegge en økonomi fort. Det er hans sin skyld. Han gadd ikke å evaluere de økonomiske konsekvensene av å kaste alle hvite gårdsbrukere vekk, å putte på makspriser fordi han mente at firmaene tok for mye profit, printe opp penger. Det verste er at norske jornalister støtter han, fordi de ikke hadde peiling.

 

Litt mer statistikk. Akkuratt da Mugabe kom til makten ble det plutselig lånt masse penger. Var det ingen som reagerte på at Mugabe klarte å femdoble utlandsgjelden på fem år. http://www.globalis.no/Land/Zimbabwe/(show...(indicator)/449

Endret av Camlon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...