Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Nedsatt i oppførsel grunnet diskusjonsinnlegg - VG2


Anbefalte innlegg

Hei, vi bruker fronter på skolen våres til å levere inn oppgaver, og for å få informasjon fra lærerene. Fronter har også et ganske enkelt "diskusjonsforum", der man kan diskutere alt mulig om skolen. Forumet har ingen formelle retningslinjer, derfor lurte jeg på om man kan få nedsatt i oppførsel, for negativ kritikk rettet mot opplæringsmetodene lærerne bruker.

Sist uke var det mange som var innom diskusjonsforumet, og la inn innlegg rettet mot opplæringmetodene lærerne brukte, noen var kanskje i en litt upassende og barnslig form, men kan man få nedsatt av den grunn? De som postet innlegg fikk alternativet om å skrive en beklagelse på forumet, eller få nedsatt karakter i oppførsel. De fikk også med seg et brev hjem med den aktuelle teksten de hadde skrevet, der foreldrene måtte underskrive på at de hadde lest den.

 

Her er noen av innleggene som ble sett på som uakseptable av lærerne.

 

Deja vu

"Og forresten.. føles ut som jeg har hatt et prosjekt som dette før.. tverrfaglig, om flasker og forskjellige kompetansemål i hver av fagene. åja, vent.. det var jo det skitne flaskeprosjektet jeg fremførte i forrige uke i historie og filosofi og historie. Faen meg det samme pisset på nytt, bare at vi har 2 dager på oss nå og ikke 2-3 uker.. kan jeg fremføre det samme på nytt da?"

 

Kast sko på lærerne, ikke Bush! =P

"Heisann!

 

Det er helt greit at det innføres "nye" måter å ha undervisning på, men det at nesten ALLE de GODE læringsmetodene fra ifjor har forsvunnet er ganske fortvilende. I fjor hadde vi åpne tentamener, nå er plutselig de borte. I fjor hadde vi prosjekter og framføringer med mening, plutselig kommer man med FLASKEprosjekt? Ikke nok med at man først har ett prosjekt om flasker, så dobles det opp! Man kan strengt talt si at læringsmetodene fra i fjor har blitt ruinert. Hvor blir det av alle prosjektene og framføringene med mening? Skal vi liksom få bruk for et prosjekt om flasker i fremtiden? Hva er poenget med et slikt prosjekt når det eneste man oppnår er å bruke tid på noe så unødvendig?

 

Hvordan i all verden skal man drive med et flaskeprosjekt når dere lærere selv ikke vet noe om dette? Når man har spurt om veiledning til dette, så har svaret vært: "Skriv hva dere vil om flasker." Dere har ikke en gang klart å veilede oss når det gjelder flasker, så har dere fremdeles ikke innsett at dette bare fører til protester? Den siste uka, hvert skoleår, har vært en uke hvor man får seg litt fri fra alle drittprosjekter som man har blitt tvunget til å gjøre opp gjennom årene. Plutselig skal man gi elevene det verste prosjektet opp gjennom tidene? Det må da finnes en grense for hvor ille prosjekter man kan gi elevene?

 

I prinsippet går man ikke på skolen for å ha det gøy. Men som en lærer bør man ha den erfaringen at elever lærer best ved at de driver med noe de selv synes er interessant. Og når dere får så mange klager i første omgang, så hvorfor utsette seg selv for det samme igjen, og ikke minst elevene? Det ber oss drøfte og reflektere. Kan dere gjøre det samme for en gangs skyld når dere har sett virkningen av tidligere, lignende prosjekter? =)

 

Dette er ikke et angrep på dere lærere, men et råd =)"

 

Bare tull!

 

"Nå har vi hatt tentamen uke og noen prøver osv. og alle har gjort sitt og tenkte, endelig, siste uka, undevisning, også ferie, slik det alltid har vært. Men så får vi beskjed i at det er prosjektuke, tverrfaglig, og at vi må gå i grupper og alt det tullet der? Hva er poenget med det? Tror vel at alle er Dritt lei av å skrive stiler og gjøre prøver hele tida, også har vi ett dumt prosjekt. Den siste uka før jul har alltid vært en uke man ikke gjør noe spesielt på, så hva er poenget med det her? Og hvorfor er kan vi velge problemstilling selv, og fy faan, hva er poenget med å gi oss tema Flaske? Dere lærere er veldig kreative må jeg si.

 

Bare fordi dere lærere ikke kommer på noe undervise oss, eller ikke orker å høre på samme problemstilling, betyr ikke at dere kan kaste på oss all slags tullete oppgaver slik at dere slipper å komme opp med undervisningsplaner osv. Hvis dere ikke orker noe, så er det synd, dere er lærere, deres feil, fiks undervisning eller noe istedet for dumme prosjekt ETTER at tentamen uka osv. er over.

Er sikkert fler som er enige."

 

Hilsen ********

 

 

Skjønner at lærerne reagerer negativt på dette, noe jeg selv gjør. Men jeg mener at de ikke kan true elevene på denne måten, med at de må skrive en beklagelse, eller så får de nedsatt i oppførsel. Er det noe grunnlag for og nedsatt i det hele tatt egentlig?

 

Det jeg har hevet med tykk skrift, er det lærerne har reagert på, og har som grunnlag for å gi nedsatt karakter i oppførsel. Er det mulig? Det må vel også nevnes at innleggene skjedde utenfor skoletiden, selvom det kanskje ikke er en tellende faktor i en slik sak?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Personlig synes jeg lærerene i fra de kommentarene du skriver her har absolutt NADA å klage på. Skal være enig at noen ord som eksempel; Kast sko på lærerne, ikke Bush! =P var å tråkke litt over grensen. Men ellers blir bare ytringsfriheten benyttet.

Enhver har rett til menings- og ytringsfrihet. Denne rett omfatter frihet til å hevde meninger uten innblanding og til å søke, motta og meddele opplysninger og ideer gjennom ethvert meddelelsesmiddel og uten hensyn til landegrenser.
Endret av Svenni212000
Lenke til kommentar

Ja det er de jeg også mener, at ytringsfriheten blir benyttet. Jeg har ikke skrevet noen av disse innleggene selv, men andre på trinnet har gjort det. Når jeg leste dem, sa reagerte jeg selv på språkbruken de brukte, men å få nedsatt i oppførsel for noe slikt mener jeg er å gå over streken fra lærerens side. Siden diskusjonsforumet ikke hadde noen formelle retningslinjer, synes ikke jeg de skal reagere slik. Er det noen lov, som lar dem gi noen nedsatt i oppførsel, for noe slikt?

Lenke til kommentar
Når du / dere kommer med masse tåpelige kommentarer som de beskrevet ovenfor kan du ikke forvente noe annet. samtidlig på skolens eget forum? nei takk deg selv

Enig i det. Dere går da vg2. Språkbruken i de innleggene utstråler ikke noe voksent.

Og det er da nok til å sette ned elevene i orden og oppførsel?

Lenke til kommentar

Jeg synes, om du gidder, at du skal ta dette videre eller i det minste oppfordre de det gjelder til å ta det videre. Det er jo latterlig at de plutselig skal få nedsatt i oppførsel bare på grunn av noe slikt. Anmerking er passende, men nedsatt er å gå way over the line. Jeg er med på at det er umodent og upassende og alt det der, men herregud.

Lenke til kommentar
Når du / dere kommer med masse tåpelige kommentarer som de beskrevet ovenfor kan du ikke forvente noe annet. samtidlig på skolens eget forum? nei takk deg selv

Enig i det. Dere går da vg2. Språkbruken i de innleggene utstråler ikke noe voksent.

Og det er da nok til å sette ned elevene i orden og oppførsel?

Nei, med nærmere ettertanke så vil jeg nok si at det er litt strengt med nedsatt både i orden og oppførsel.

Det er mer enn nok til å gi de en kraftig advarsel.

Lenke til kommentar

Nå er det noen som har sagt noe feil her, men det er bare oppførsel de kan få nedsatt i, om de ikke skriver en beklagelse på forumet. Synes denne metoden er ganske feig, de har muligheten til å slette innleggene men isteden krever de at elevene skriver en unnskyldning på forumet, og hvis ikke, vil man få nedsatt i oppførsel. De Skremmer andre elever til å ikke bruke ytringsfriheten sin, på en kanskje bedre formulert måte.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+891234

Selvsagt gjelder skolens alminnelige regler for oppførsel også på skolens nettsteder. Angående spørsmålet om kommentarene over berettiger sanksjoner, må lærerne stå meget fritt til å avgjøre dette, sett i sammenheng med hvilket saklighetsnivå og læringsmiljø skolen ønsker.

 

Å forsøke å gjøre dette til et spørsmål om ytringsfrihet er bare latterlig.

Lenke til kommentar

^Spørsmålet er: Kan lærerne 'bøtelegge' elever som kritiserer deres undervisningsmetoder, om det så er skriftlig eller muntlig? Det tror jeg faktisk ikke skal være tilfelle.

 

Jeg skrev tidligere i år et tre sider langt brev til læreren min, der jeg kritiserte vedkommene for sine undervisningsmetoder. Når læreren ikke var villig til å virkelig høre på hva jeg fortalte og mente, meldte jeg meg simpelthen bare ut av faget, noe som følgelig fikk oppmerksomhet fra ledelse, samt andre lærere. Dermed fikk også dette konsekvenser for vedkommenes mulighet til å undervise slik han/hun selv ønsket det, da ledelsen klart så poengene i hva jeg argumenterte for.

 

Nå, det var ikke engang tema en eneste gang at en konsekvens av min kritikk av denne læreren, skulle ramme meg og hvordan min oppførsel blir vurdert. Og jeg ser heller ikke hvorfor det skulle gjøre det. Det står ikke skrevet et eneste sted at det å kritisere andres handlinger og metoder skal være 'straffbart'. Dette krever dog at man ser på skolens myndighet over sine elever til å være underlagt de lovene og reglene en finner ellers i det norske samfunn.

 

Når det er sagt, regner jeg ikke med at bildet som her blir malt er like sort/hvitt i virkeligheten. Disse elevene det gjelder har sikkert kritisert lærerne på en måte som kan bli tolket som fornermelser eller personangrep. Om det er tilfellet er jeg helt enig i at det kan gis annmerkning eller nedsatt orden.

 

Men er elevene det angår ikke er enige i dette kan de bare ta dette videre til ledelsen, og om det ikke fører noe sted videre til fylkekommunen. Dette krever endog at disse elevene klarer å fremme 'saken' sin på en overbevisende og saklig måte, noe jeg tviler litt på, ser en på hvordan de formulerer seg skriftlig.

Lenke til kommentar

Elevene som har skrevet banneord og "dritt lei" er tydeligvis frustrerte over at de ikke får noe ut av undervisningen. Elever er unge individer og har forskjellige måter å uttrykke følelsene sine på. Dette må respekteres.

 

Orden og atferd bør absolutt ikke settes ned. Det er direkte smålig å gjøre av skoleledelsen, og om jeg var en av dem som risikerte det, så hadde jeg tatt opp kampen med nebb og klør. Jeg hadde varslet media, utdanningsdepartementet og alle andre relevante og offentlige instanser.

 

Videre er det helt tydelig at "Kast sko på lærerne, ikke Bush" er av satirisk art. Jeg mener satire er et utmerket verktøy for å promotere meninger, og bør derfor ikke straffes med nedsatt oppførsel.

 

Respekt for andres syn skal gå begge veier, og skolegang er ment å gagne elevene, derfor må skoleledelsen ta budskapet bak ordene seriøst og ikke selve ordvalget.

Endret av Daddlemannen
Lenke til kommentar

Daddlemannen, dette var det de klagde på:

- Hadde to prosjekt som hadde samme tema i forskjellige fag, flasker.

- Prosjekt uka før juleferie, istedenfor vanlig undervisning.

- Får ikke ha åpne(!) tentamener.

 

Annet enn av skolen ikke klarer å beregne undervisning helt perfekt så ser jeg ikke noe stort problem, bare syting.

Endret av Bruktbilen
Lenke til kommentar
Daddlemannen, dette var det de klagde på:

- Hadde to prosjekt som hadde samme tema i forskjellige fag, flasker.

- Prosjekt uka før juleferie, istedenfor vanlig undervisning.

- Får ikke ha åpne(!) tentamener.

 

Annet enn av skolen ikke klarer å beregne undervisning helt perfekt så ser jeg ikke noe stort problem, bare syting.

 

Når det gjaldt prosjekt uka før jul, gikk det vel og på at "det hadde de aldri hatt tidligere år". Egen erfaring tilsier at "vanlig undervisning" siste uka før jul bare renner ut i sanden. Et prosjekt er jo en glimrende måte å utnytte tiden bedre på.

 

Men som Daddlemannen skrev - hadde de tatt tak i det de var misfornøyd med ved hjelp av saklig argumentasjon, i steden for sutring, hadde de nok kommet en del lenger. Og det er helt klart lov å etterspørre hvilke kompetansemål som skal nås som et resultat av prosjektet.

 

Selv syns jeg det hele grenser til sutring over å faktisk måtte lære noe, selv den siste uka før juleferien...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...