toy_man Skrevet 30. desember 2008 Del Skrevet 30. desember 2008 Pitapizza hørtes rett å slett genialt ut (enkelt og godt? kan det bli bedre, må prøves). Tusen takk Rhinox Lenke til kommentar
Beges Skrevet 4. januar 2009 Del Skrevet 4. januar 2009 Her var det mange gode tips jeg nok får nytte av når jeg flytter ut fra mine foreldres kjære hjem Kan komme med en selv sånn som jeg husker den... Denne er ikke for folk som liker "ca-oppskrifter" Chililaks - NB! Kan bli svært sterkt En og en halv/to laksefileter til hver person Ris Grønnsaker - Gulrøtter, babymais, brokkoli, bambusskudd, paprika, løk, hvitløk, bønnespirer, vannkastanjer, rød chili Chilipasta - Blue Dragon har god pasta på små glass. Woksaus - kan gjerne være posesaus fra Blue Dragon eller no. Smør inn laksefiletene i chilipasta, overalt. Pakk så hver av filetene inn i aluminiumsfolie og legg i en form. La disse ligge og godgjøre seg en god stund - la chilien trekke inn mens du ordner med grønnsakene og gjør disse klar for woking. Stek laksefiletene i 20 minutter på ca 200 C (om jeg husker rett). Kok risen på vanlig måte, wok grønnsakene i wokpanne og ha oppi sausen i woken det siste stekeminuttet. Server ris og grønnsaker rett fra panne og kjele, la fisken ligge i formen. Pass på å få med den gode sjyen fra fisken! Gjerne litt sursøt saus ved siden av, på fisken Jeg synes iallefall dette er vidunderlig godt. Lenke til kommentar
Nøtte Skrevet 5. januar 2009 Del Skrevet 5. januar 2009 kjempe enkel pasta rett som jeg lager ofte når jeg er lei av alt annet!! En eller annen form for pasta spiller egentlig ikke så stor rolle. Kjøttdeig av kylling eller storfe 1 pakke tacokrydder evt 1 glass mild salsa 1 boks rømme og 1 pose dip av ditt favoritt merke:-) Jeg bruker holliday da jeg synses den er best!! Så er det bare tut og kjør!! husk veldig varm panne når du STEKER kjøttdeigen så du ikke KOKER den da blir den tørr og fæl og ikke saftig og god!! Lenke til kommentar
BakerHansen Skrevet 5. januar 2009 Del Skrevet 5. januar 2009 En annen pastarett som er utrolig enkel og god. Kok opp ønsket mengde pasta Kok opp ønsket mengde spinat og tilsett etterhvert en dæsj rømme Hakk opp ønsket mengde bacon og sprøstek det. Legg pastaen på en tallerken, hell over spinaten og baconbitene og dryss over noe revet parmesan på toppen. Lenke til kommentar
Beges Skrevet 5. januar 2009 Del Skrevet 5. januar 2009 En annen pastarett som er utrolig enkel og god. Kok opp ønsket mengde pasta Kok opp ønsket mengde spinat og tilsett etterhvert en dæsj rømme Hakk opp ønsket mengde bacon og sprøstek det. Legg pastaen på en tallerken, hell over spinaten og baconbitene og dryss over noe revet parmesan på toppen. Hørtes fristende ut:) Bare synd at jeg har blitt foret så grundig opp på spinat at jeg er dørgende lei det Lenke til kommentar
anonymouse Skrevet 5. januar 2009 Del Skrevet 5. januar 2009 kjempe enkel pasta rett som jeg lager ofte når jeg er lei av alt annet!!En eller annen form for pasta spiller egentlig ikke så stor rolle. Kjøttdeig av kylling eller storfe 1 pakke tacokrydder evt 1 glass mild salsa 1 boks rømme og 1 pose dip av ditt favoritt merke:-) Jeg bruker holliday da jeg synses den er best!! Så er det bare tut og kjør!! husk veldig varm panne når du STEKER kjøttdeigen så du ikke KOKER den da blir den tørr og fæl og ikke saftig og god!! Det hørtes merkelig ut... så merkelig at jeg fikk jævlig lyst til å prøve! Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 (endret) "Chili Con Carne" Denne fant jeg her på forumet en gang i tida faktisk. kjøttdeig rødløk chilipulver tomatpurè (kan visstnok ha tomatbønner i også, men det skjer ikke her i huset iallfall) Stek kjøttdeig (200 g f.eks.) og løk (1/2 f.eks.) hver for seg, bland sammen og hiv oppi chilipulver og tomatpurè etter smak og behag. Helt nydelig. Var noe mer Strengt tatt så er det der bare en krydret tomatsaus. Chili Con Carne har alltid bønner i seg. Karve er også fast inventar. Et lite tips til dere som hadde kalkun i går. Kutt de største kalkunbeina i to med en kjøttøks (for å få ut margen) og legg alt av bein og skinn o.l. i en stor gryte. La det koke i noen timer til det nesten ikke er vann igjen. Da får du helt nydelig kraft ut av det. Koster deg ikke så mye å lage det, men det er gull verd om du skal lage deg noe frichasse eller supper e.l. senere. Holder seg godt i frysen. Koker kalkunen min as we speak selv. Og for de som har igjen rester av kalkunkjøtt kan jeg sterkt anbefale å lage denne: http://www.channel4.com/food/recipes/chefs...recipe_p_1.html Lagde den forrige helg og det smakte kjempegodt. Eneste forskjellen var at jeg ikke gjorde noe med deigen, slik oppskriften egentlig sa man skulle gjøre. Endret 6. januar 2009 av ahpadt Lenke til kommentar
Beges Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 (endret) "Chili Con Carne" Denne fant jeg her på forumet en gang i tida faktisk. kjøttdeig rødløk chilipulver tomatpurè (kan visstnok ha tomatbønner i også, men det skjer ikke her i huset iallfall) Stek kjøttdeig (200 g f.eks.) og løk (1/2 f.eks.) hver for seg, bland sammen og hiv oppi chilipulver og tomatpurè etter smak og behag. Helt nydelig. Var noe mer Strengt tatt så er det der bare en krydret tomatsaus. Chili Con Carne har alltid bønner i seg. Karve er også fast inventar. Vi bruker alltid ris, paprika, løk, tomatbønner og brune bønner i chilien I tillegg til ordentlig chili, selvsagt. Serveres med litt småsalat og rømme rørt med litt sukker i. Smaker fortreffelig! Vi bruker kumin, som er i slekt med karve? Den chili'en Rhinox anbefalte hørtes en smuuule kjedelig ut, no offense. Kanskje bare jeg som liker litt mer spennende kost. Og protip: Aldri lag grøt uten salt Om noen tenker på å lage grøt, lzm. Endret 6. januar 2009 av Beges Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 (endret) Vi bruker kumin, som er i slekt med karve? Er ganske sikker på at kumin = karve. "Cumin" er bare oppmalt karve, slik at det er pulver. Quoter min egen oppskrift som jeg skrev på et engelsk forum (gidder ikke oversette): My easy chili: Sweat onions and garlic and throw into the pot. Add brown, really coloured mince meat into the pot. Remember to deglaze the pan after youve fried in it. Add deglazing into pot. Then add 2 tins of chopped tomatoes, 1 tin of tomato purée and 1 stock cube of your choice + water. Use the kind of beans you prefer. My mom always used normal baked beans, so I also do that. Don't forget to add cumin or umami-boosting things like worchestershire sauce. If you want to go all-out, add a healthy splash of bourbon. Heat or chili is important and hard to pitch down to everybodys own taste. I either use chili flakes or a whole green chili which I chop up finely. Chili ala ahpadt. Endret 6. januar 2009 av ahpadt Lenke til kommentar
Rhinox Skrevet 8. januar 2009 Del Skrevet 8. januar 2009 Toy_man, du får gi "meg" en dom når du har prøvd det ut. At "chili con carnen" min egentlig ikke er chili con carne er jeg fullt klar over, derfor jeg skrev "". Er nemlig så ekstremt kjedelig i matveien at jeg som oftest fjerner de "viktigste" ingrediensene. Lenke til kommentar
Nøtte Skrevet 8. januar 2009 Del Skrevet 8. januar 2009 kjempe enkel pasta rett som jeg lager ofte når jeg er lei av alt annet!!En eller annen form for pasta spiller egentlig ikke så stor rolle. Kjøttdeig av kylling eller storfe 1 pakke tacokrydder evt 1 glass mild salsa 1 boks rømme og 1 pose dip av ditt favoritt merke:-) Jeg bruker holliday da jeg synses den er best!! Så er det bare tut og kjør!! husk veldig varm panne når du STEKER kjøttdeigen så du ikke KOKER den da blir den tørr og fæl og ikke saftig og god!! Det hørtes merkelig ut... så merkelig at jeg fikk jævlig lyst til å prøve! Joda hvor enn merkelig det høres ut så veit jeg hav jeg holder på med da... har tross alt fagbrev som kokk og det kommer jo alltids godt med:-) Ps om det er noe dere lurer på ang matlaging så er det bare å sende en PM så hjelper jeg så godt jeg kan!! Lenke til kommentar
Nøtte Skrevet 8. januar 2009 Del Skrevet 8. januar 2009 Vi bruker kumin, som er i slekt med karve? Er ganske sikker på at kumin = karve. "Cumin" er bare oppmalt karve, slik at det er pulver. Quoter min egen oppskrift som jeg skrev på et engelsk forum (gidder ikke oversette): Hei bare til opplysning så er du på rett spor men har noen feil på skrivemåte som kan gjøre slik at du ender opp med feil krydder!!! Forklaring: Kummin = Karve dette er det samme krydderet umamalt og malt det går under begge navn dere kan tenke dere akevitt her f.eks. For dere som ikke er gamle nok så har denne en veldig svakt hint til Lakrisaktig smak (surkål) Cumin = spisskummen = spisskarve Er ikke samme krydder som Karve Kummin. Dette krydderet er brukt mye i Middelhavsområdet og øst india! tenk dere en taco aktig smak her! I Spanske kjøttboller f.eks så brukes dette krydderet mye i lag med fersk korriander. Jeg håper at dette rydda litt opp i systemet! letteste er egentlig å forholde seg til KARVE og SPISSKUMMEN Ps utsene messig ligner disse to på hverandre i frø form men er enkel å skille på lukt/smak! Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 9. januar 2009 Del Skrevet 9. januar 2009 Hmm, jeg brukte bare Clue for å oversette det. Får se i krydderhylla neste gang jeg er i en matbutikk med stort sortiment. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 9. januar 2009 Del Skrevet 9. januar 2009 Joda hvor enn merkelig det høres ut så veit jeg hav jeg holder på med da...har tross alt fagbrev som kokk og det kommer jo alltids godt med:-) Ps om det er noe dere lurer på ang matlaging så er det bare å sende en PM så hjelper jeg så godt jeg kan!! Da har jeg et par utfordringer til deg. Jeg har planer om å lage casu marzu, har du noen forslag til hvordan jeg kan gjøre det? Jeg skal lage beef jerky til helga, jeg har planer om å ha døra til oven på gløtt, slik at jeg sikrer at temperaturen holder seg så nære 50 grader som mulig, da termostatene ofte er veldig unøyaktig og leverer for mye varme før de slår inn, dermed slippes varmen ut fortere når termostaten slår inn, ikke sant? Har du ellers noen forslag til marinade av kjøttet? Jeg vurerer å lage med forskjellige smaker, men har du noen spennende forslag til smaker som passer til tørket oksekjøtt? Lenke til kommentar
Uin Viel Skrevet 9. januar 2009 Del Skrevet 9. januar 2009 Noen som har noen gode vegetarretter på lur? Fyr løs! Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 9. januar 2009 Del Skrevet 9. januar 2009 Jeg har planer om å lage casu marzu, har du noen forslag til hvordan jeg kan gjøre det? Du får flytte til Sicilia. Lenke til kommentar
DJ_Dark Skrevet 9. januar 2009 Del Skrevet 9. januar 2009 Pitapizza Enkelt og godt! pitabrød løk skinke paprika sjampinjong revet ost kjøttdeig pizzasaus (ketchup funker også) hva-du-enn-vil Prøv deg fram med mengde og ingredienser. Framgangsmåten er vel ikke så vanskelig å tenke seg fram til. Har gjort det samme selv noen år. Helt genialt om du skal ha sykt digg mat fort. Min pizzaoppskrift som vi bruker hver fredag her hjemme. Denne oppskriften gir 3-4 mellomstore og tynne pizzaer eller to store og tykke: 1kg sikter hvetemel 5dl vann på 40grader 1 pakke tørrgjær 1 ts salt 3-5 ss olje. (Er ikke et fast mål på denne da jeg tar etter øyemål etter hver gang) Elt for hånd eller med en masking og la den heve på et varmt sted i ca 30 min. Av fyll kan man velge hva man selv vil ha. Ofte har jeg 1cm med deig på enden av pizzaen siden jeg synes deigen er så god Har også en pizzasaus som jeg alltid lager: 1 boks med hermetiske tomater med mexican smak (kjøpes på Rimi) En liten boks tomatpurre 1-2 fedd hvitløk 3-4 ss del oregano 1 ts Chili Explosion (Santa Maria Extra Fine Selection of Spices) 1 ts Pasta Rossa (Santa Maria Extra Fine Selection of Spices) 1 ts Chicken & Steak Seasoning (Santa Maria Extra Fine Selection of Spices) 1 ts Roasted Garlic & Pepper (Santa Maria Extra Fine Selection of Spices) Bland det sammen med stavmixer. Tomatsausen skal være nokså kraftig i smak Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 9. januar 2009 Del Skrevet 9. januar 2009 Noen som har en god oppskrift på tyttebærsyltetøy? Lenke til kommentar
Nøtte Skrevet 9. januar 2009 Del Skrevet 9. januar 2009 Noen som har en god oppskrift på tyttebærsyltetøy? hehe frosne tyttebær og sukker putt hele greie i en mikstmaster og pisk til sukkeret er oppløst... Sukker etter smak!! anngående casu marzu så har jeg rett og slett liten til ingen peil på å lage ost i det store og det hele... Ps produksjon av denne er ulovlig i italia da den kan være helsefarlig å spise... til beef jerkyen din så kjøp deg et digital termometer med ledning som du putter inn i ovnen for å ha bedre kontroll på temperatur! til marinade så kan du bruke hva som helst egentlig! jeg er veldig gla i hvitløk og grovkvernet pepper foreksempel! men du kan bruke det meste er smak og behag som setter grenser egentlig!! hadde kanskje vært morro med en variant av soya, ingefær og citron zest (skall av sitron) ikke så store mengder av ingefær da den fort kan ta mye av smaken fra de andre ingrediensene. eller så kan du prøve en provance blanding også det pleier som regel å bli godt! husk om du skal bruke noe syre i marinaden (eddiker ol) så ha alltid med fersk syre dvs sitron saft eller lime saft! ikke sånn man kjøper på flaske men sånn man presser selv fra en fersk sitron! Lenke til kommentar
Nøtte Skrevet 9. januar 2009 Del Skrevet 9. januar 2009 Pitapizza Enkelt og godt! pitabrød løk skinke paprika sjampinjong revet ost kjøttdeig pizzasaus (ketchup funker også) hva-du-enn-vil Prøv deg fram med mengde og ingredienser. Framgangsmåten er vel ikke så vanskelig å tenke seg fram til. Har gjort det samme selv noen år. Helt genialt om du skal ha sykt digg mat fort. Min pizzaoppskrift som vi bruker hver fredag her hjemme. Denne oppskriften gir 3-4 mellomstore og tynne pizzaer eller to store og tykke: 1kg sikter hvetemel 5dl vann på 40grader 1 pakke tørrgjær 1 ts salt 3-5 ss olje. (Er ikke et fast mål på denne da jeg tar etter øyemål etter hver gang) Elt for hånd eller med en masking og la den heve på et varmt sted i ca 30 min. Av fyll kan man velge hva man selv vil ha. Ofte har jeg 1cm med deig på enden av pizzaen siden jeg synes deigen er så god Har også en pizzasaus som jeg alltid lager: 1 boks med hermetiske tomater med mexican smak (kjøpes på Rimi) En liten boks tomatpurre 1-2 fedd hvitløk 3-4 ss del oregano 1 ts Chili Explosion (Santa Maria Extra Fine Selection of Spices) 1 ts Pasta Rossa (Santa Maria Extra Fine Selection of Spices) 1 ts Chicken & Steak Seasoning (Santa Maria Extra Fine Selection of Spices) 1 ts Roasted Garlic & Pepper (Santa Maria Extra Fine Selection of Spices) Bland det sammen med stavmixer. Tomatsausen skal være nokså kraftig i smak hei om du bruker extra virgin oliven olje i pizza deigen din så får du en litt annen sprøhet i skorpen din! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå