Gå til innhold

valg av kjæledyr


Anbefalte innlegg

hei. jeg er veldig glad i dyr og har hatt kjæledyr hele livet mitt (først og fremst katt, hamster og fisk. har også hatt ansvar for kaniner, hunder og hester i perioder). nå har jeg flytta inn i ei leilighet sammen med kjæresten min, og bor fire timer unna de to kattene jeg fortsatt anser som "mine". ettersom jeg tvilsomt kommer til å flytte tilbake dit, og det ikke er et alternativ å ha dem her, er jeg på utkikk etter et nytt kjæledyr.

 

det har vist seg å være svært vanskelig å bestemme seg. vi (jeg og kjæresten min) drar hjem ca. en helg i løpet av to måneder, og i de fleste ferier. derfor er vi avhengige av at dyret kan være med på reisen, og også at det ikke blir problematisk i forhold til de to kattene der hjemme.

 

det første vi tenkte på, var katt. katt har vi begge hatt siden vi var født, og vi er svært glade i katter. men katt kan bli problematisk både med tanke på reise og de to kattene hjemme.

 

vi var også veldig nær å overta en kanin. de hjemme likte ikke tanken, og mente at det kom til å bli vanskelig. selv mener jeg at hvis vi ordner et bur hjemme og har et bur her + et reisebur, så bør kanin være temmelig greit å ha.

 

jeg har også hatt lyst på pinnsvin, men de er totalfredet i Norge hvis jeg har forstått det rett. så... det jeg lurer på er om noen har et tips til oss? vi er glade i alle slags dyr, men det er veldig fint om man kan kose med det og at det som sagt lar seg gjøre med fire timer i buss og to katter.

 

:-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

pinnsvin, ja :-D er visst et mer eller mindre vanlig kjæledyr rundt omkring i for eksempel USA. men orker ikke å importere ulovlig og greier.

 

fugl er uaktuelt da de er særdeles vanskelige å kose med, og kjæresten liker dem ikke (av en eller annen grunn. jeg elsker fugler!). vi har begge veldig lyst på kanin, så tror nok det må bli det i grunn.

 

jeg har et inntrykk av at chinchilla bør man ha to av, og at de er sinte og hater kos? :p

Lenke til kommentar

Fire timer på buss med en kanin i bur? Jeg ser ikke for meg at kanin er verdens enkleste dyr å miljøtrene, vil ikke bussreising være veldig stressende for dem?

Hva med en rotte? De kan jo være med omtrent over alt. Mye enklere å ha med også, trenger ikke like stort reisebur som kaninen (men burde vel kanskje være 2 stk også, kommer litt an på hvor mye aktivisering dere gir).

Lenke til kommentar

jeg trodde også det kom til å bli trasig for kaninen, men vi spurte ei på en dyrebutikk om det og hun sa at det skulle gå greit så lenge man hadde et behagelig reisebur og vannflaske. hvis noen her vet med sikkerhet at dette (fire timer i buss) vil stresse kaninen veldig, si fra, for da er det uaktelt.

 

han jeg bor sammen med er desverre ikke interessert i rotter. han ønsker heller ikke fugl, mus eller fisk.

 

huff... tror vi bare må vente en stund med dette :/

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hva med en hund?

Er enkel og ta med seg, og er enkle å ha sammen med katter. (Hvis katta er vant med hund, og hunden er vant med katter) Er koselige å ha med og gjøre. Og man kan få skaffet seg omplasseringshunder, slik at man slipper valpeperioden, men en del av omplasseringshundene har små problemer.. Men man finner alltids en hund som passer til seg selv og familien.

Men det er ikke sikker dere har lov til å ha hund i leiligheten..?

 

Jeg tror hund må være det enkleste dyre og reise med..

Men hund passer jo ikke til alle familier.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...