Gå til innhold

Programmer for webdesignfirma?


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har i mange år laget websider sånn på hobbybasis. Så nå ønsker jeg å holde på med webdesign litt mer aktivt og vurderer å starte opp et lite enkeltforetak.

 

* Jeg har tidligere brukt FrontPage 98 til å lage sidene og rydde i koden med Notepad i etterkant. Jeg har også noe kjennskap til bruk av PHP og CSS og har måtte implementere dette manuelt i etterkant vha Notepad.

 

* Når det gjelder grafikken, så har jeg brukt PaintShopPro-versjonene 3 til 7, og får til det meste der. Men jeg syns PSP aldri har vært bra å bruke når jeg skal lage feks logoer med antialiasing. Jeg ønsker også å tilby kundene Flash-animasjoner, så det hadde vært fint med et program med denne muligheten også, eventuelt et enkeltstående program. Flash er veldig viktig, og nesten alene grunnen til at jeg velger å skaffe nye programmer.

 

PROBLEM:

1.: Jeg trenger altså software for å designe selve websidene, gjerne hvor PHP og CSS er litt smidigere å implementere. Her tror jeg kanskje at DreamWeaver er en mulighet? Eller finnes det kanskje enda bedre programmer til mitt bruk?

 

2.: Jeg trenger også et nytt program for grafikken, inkl Flash-animasjoner. Her skal Adobes produkter visstnok være det beste som er? Men jeg har så og si aldri brukt noen av Adobes programmer tidligere, og har ingen anelse om hvilket program som passer meg best? PhotoShop? CS4? Andre?

 

 

Håper noen har gode forslag til softwareløsninger for et lite fremtidig webdesignfirma, men jeg ønsker ikke betale fantasisummer for programmene. Max kr 10 000 totalt. :)

 

På forhånd takk! :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vet ikke helt om det er svaret du er ute etter, men jeg bruker Geany til programmering av både PHP, CSS, JavaScript, HTML, XML og et par musesteg inn i AS3/Flex (flash) under både Windows og GNU/Linux.

 

Men det er muligens WYSIWYG-editorer du er ute etter? Dersom det er målet ditt er mitt tips å hvertfall lære deg HTML/CSS i tekstform. Om flashanimasjoner er avansert å lage i kodeform vet jeg ikke, da det ikke var målet mitt, så der trenger du muligens Adobe Flash for å gjøre det raskt.

 

Et alternativ til Geany er Notepad++. Grafiske programmer er Paint.net, Gimp/Gimpshop og Krita.

 

Geany, Notepad++, Gimp og Krita er alle open source software (og gratis), Paint.net er freeware (gratis) og Adobe Flash koster sikkert et par tusenlapper.

Lenke til kommentar

På Mac-siden er det en del fine programmer for webutvikling.

 

For grafikk er det ingen over eller på siden av Adobe sine programpakker og CS4 er bare fenomenalt. Web Premium eller Design Premium pakken har alt en trenger for webutvikling.

 

For å kode er Textmate en favoritt blandt mange, og fungerer fint i samarbeid med Transmit FTP-klient. CSSEdit er også et flott verktøy.

 

En stor kombinert løsning for Text editor, filoverføringer, svn, CSS og Terminal samt en del bøker for raske referanser er Coda. Men det er ikke en løsning for alle.

 

Og for de som bruker subversion for å spore endringer og versjoner av kode så er Versions en fin brukeropplevelse :)

 

Vet ikke om du bruker Mac nå eller vil gjøre det i fremtiden, men fint for folk som søker opp emnet å ha alternativer også på mac-siden :)

Lenke til kommentar

Hei. Takk for svarene.

 

Jeg har prøvd mange shareware- og freeware-programmer, men etter utallige forsøk har jeg kommet frem til at jeg nok trenger en komplett pakke som har god support og mye frittstående dokumentasjon/tutorials tilgjengelig. Ikke det at de rimlige ikke er gode nok, men der noen av de er kjempebra på en ting, så er de ofte dårlige på andre ting, og omvendt.

 

Jeg bruker såpass mye tid på dette nå (webdesign), at jeg føler det blir mer riktig å investere i en mest mulig komplett pakke.

 

Når det gjelder forslagene om Web Premium og Design Premium, er det slik at dette er pakker med flere enkeltstående Adobe-programmer? Hvis så er riktig, så var det jo ganske bra med programmer i de pakkene. Takk for tipset! Da skal jeg studere nærmere hva de enkelte pakkene inneholder med en gang. :thumbup:

 

Når det gjelder Mac, eller ikke Mac, så tror jeg jeg kommer til å holde meg til Windows enda en stund. Mulig jeg tar feil, men jeg føler ikke at Mac har så mye mer å tilby at jeg velger å bytte plattform, ikke enda i vertfall...

 

Takk for gode råd!

Lenke til kommentar

Det hører litt ut som om at du mener det krever "profesjonelle" verktøy for profesjonelt webdesign, men der vil jeg bare opplyse om at min oppfattelse er bransjen er det motsatte. Det finnes nok flere gode profesjonelle som koder i Emacs enn som bruker flash-bang-editorer. Til den grafiske biten kan nok Photoshop være bedre enn Gimp (sannsynligvis mest fordi det finnes mest dokumentasjon til PS), men til koding er et enkelt teksteditor IDE absolutt veien å gå.

 

Men det spørs vel egentlig på om du vil være grafisk designer eller webutvikler, det er ganske stor forskjell mellom de to.

Lenke til kommentar

For meg virker det ut som han tilbyr design- og utviklingstjenester på web. Altså designe og utvikle sider fra scratch. Jeg vil anbefale deg en av Adobe-pakkene. Photoshop er et veldig godt verktøy, selv om jeg tror at de samme arbeidsoppgavene i grunn kunne blitt løst med andre programmer – det handler nok mye om hva man er vandt til. Jeg jobber selv som webdesigner og bruker i grunn veldig få avanserte verktøy i Photoshop. Filters og andre effekter tas sjeldent i bruk, og når du jobber med logoer tar man i bruk Illustrator (følger med i alle pakkene).

 

Av teksteditorer tror jeg du kan velge mellom mye, ta deg tid til å finne den løsningen som fungerer best for deg. De aller fleste går godt til dine språk – her kommer det vel ann på om du vil ha en innebygget filoverføringstjeneste (FTP) eller ikke. Men siden du bruker Windows er det nok andre som svarer bedre på dette enn meg.

 

Til Flash-animasjoner kan du også bruke en del forskjellige programmer, det finnes enklere programmer enn Adobe Flash som er langt billigere og sikkert enklere for en nybegynner, men har du tenkt deg noe sted kan det være like så godt å sette seg inn et program hvor du har en læringskurve og kan ende opp med å imponere isteden for å bare levere :)

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...