Gå til innhold

Hvorfor anses knær og sluldre som "private deler" i islam?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg har lest i noen reisebøker i islamske land at en en må (det er iallefall sterkt anbefalt) å ikek gå med bare skuldre og benklær som går over knærene da dette anses som "private deler". hva er grunnen til dette?

Vil tro at det i utgangspunktet ikke var knærne i seg selv som man skulle tildekke da disse lovene ble formulert, men heller at dette var en måte å angi lengden på plagg som anses som sømmelige. Der var altså ikke det at knærne i seg selv betraktes som en seksuell kroppsdel, men det at de anså klær som endte over knærne for å være for avslørende. Når det gjelder skuldre er jeg ikke istand til å se noen nærliggende forklaring.

 

Når det er sagt har også vestlige kulturer hatt mange normer rundt hvilke kroppsdeler det er tillatt å vise som vi idag betrakter som merkelige. Blant annet ble vel ankler (av alle ting) betraktet som noe som ikke skulle vises i riktig gamle dager?

Lenke til kommentar
Det er religiøst.

Religion trenger ikke annen forklaring enn at det er religion, det er bare sånn det er og sånn er det.

Faktisk så er religion bare en liten del av det. Hvis man leser litt historie lærer man at kleskoder og sømmelighet forandrer seg over tid, og forskjeller oppstår da noen land utvikler seg saktere enn andre. Fellesnevner for disse muslimske land, og land tilknyttet andre religioner, er at de ofte blir hengende etter pga undertrykking og tilbakeholding fra de mer moderne, vestlige stater.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...