Gå til innhold

Kontrafaktuell oppdagelse av Amerika.


CThomassen

Anbefalte innlegg

Tenkte bare plutselig her om dagen vis Leif Erikson og Co hadde slått seg ned i Amerika og fått med flere vikinger dit og utvandret eller "invandert" Amerika uten at det verdenskjent.

 

500år senere finner C. Columbus Amerika og etterhvert begynner folk å utvandre dit.

Hvordan tror du Amerika ville hvert? Hva tror du hadde skjeddd.

Hadde vikingene blitt fiender med indianerne eller hadde de levd i fred med de?

Hvordan ville Amerika vært i dag?

Og til slutt, hva tror du indianere hadde blitt kalt? :p

 

Diskuter! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg veit ikkje heilt om du forstår kva eg meiner. Å freiste tyder å prøve. Altså prøvde vikingane å slå seg ned, men fekk det ikkje til. Det er snakk om store avstandar og det er ikkje gjort i ei handvending å utvandre over Atlanterhavet til eit kontinent dei færraste veit om eller trur finst.

Lenke til kommentar

Jeg tror faktisk ikke det hadde gått så bra. Bortsett fra at vikingene kjente til jern, så var de noenlunde på samme våpenteknologiske stadium. Indianerne var dessuten i flertall.

Tror ikke man skal undervurdere betydningen av ei rifle...

De første (den første?) koloniene på østkysten (post-columbisk) gikk jo til grunne alikevel.

 

Men HVIS det hadde gått bra, så hadde nok vikingene fortrengt indianerne i stor grad. Det er som regel det bønder gjør mot mennesker i en jakt og samlerkultur. Eller hadde indianerne i nordamerika en landbrukskultur? Jeg mener å ha lest noe om at de ihvertfall dyrket noe, kanskje mais? (Vi diskuterer her selvsagt indianere i det nord-østlige Amerika.)

Lenke til kommentar
Med tanke på den utenrikspolitikken vikingene til vanlig praktiserte. Fantes det da gode utsikter for at de av en eller annen grunn skulle blitt bestevenner med akkurat disse indianerne? Vi nordmenn har vanskelig for å VIRKELIG akseptere å tolerere mennesker av fremmed kultur enn den dag i dag. Så hvorfor da?

 

De norrøne som utvandret til de britiske øyene ble jo etterhvert assimilert. Er det ikke ei øy utenfor Liverpool der beboerne er ca 80% genetisk norske idag?

"Problemet" var vel at det ikke var nok norske til å assimilere den eksisterende bofolkningen.

Ang.utenrikspolitikken til vikingene: I begynnelsen var det nok mye pirateri, men dette endret seg jo når de slo seg ned i landene for å drive jordbruk og handel.

 

Men ville et vikingesamfunn i Amerika ha kunnet overleve? Hvordan ville det ha gått med slavene (treller/friller)? Hva med vitenskap (teknologi, medsin, filosofi etc) ?

 

Ang: "norske" : Det blir vel feil å kalle dem det, men av mangel av et bedre utrykk... "Vikinger" blir vel også feil, ettersom det egentlig bare er ment for de som dro på plyndringstokter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...