Gå til innhold

DELL studio XPS desktop billig?


Anbefalte innlegg

Så inne på dell sin hjemmeside å la merke til at de hadde fått inn en stasjonær med core I7, Altså studio xps. Jeg synes dette virker som et veldig godt tilbud! :whistle:

Men jeg lurer på hva dere tror?

Jeg synes for eksempel I7 920, 4g trekanals ram DDR3 og 4850, og selvfølgelig et X58 virker utrolig billig til bare 9200kr med vista 64bit.

Er denne billig eller..?

http://www1.euro.dell.com/content/products...;l=no&s=dhs

Endret av HSG300
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

9200? Ble litt mer her da. Vet ikke helt hva du fant, men det virker som om jeg fikk noe litt annerledes.

 

Det ble: Vista 64 Home, i7 920, 640GB disk, 4GB 2-kanals brikker på 1GB hver som kjører på noe sleipe 1067Mhz, Radeon 4850 512MB, BR-brenner, gud veit hvilket HK og PSU. Det kom på 10360kr.

 

Akkurat det er kanskje ikke så god deal.

 

4GB DDR3 @ 1067 fåes for under tusenlappen, i7 920 fåes fra 2.5k, Radeon 4850 kommer fra 1.2k, 640GB's disk koster ca. 1kr/1GB.

Dell pleier jo å ha sine egne hovedkort, så akkurat hvor bra det kortet du får kan man ikke vite, strømforsyningen er sikkert ikke noe spesielt å skryte av heller. Kanskje vil den ikke greie et eventuelt multiskjermkortløsning engang.

 

Det er vel alt i alt en ganske grei pris, men jeg ville foretrekke å bygge selv og vite hva jeg får, slik at det ikke blir noen misforsåelser osv. Om du ikke er så glad i å bygge PCen selv så er alternativet ikke så dumt. Du får jo tross alt ganske god service i tilfellet noe går galt.

Endret av E.C.
Lenke til kommentar
Men er det noe å går for? Bare lurer med tanke på at det kan være greit å kjøpe i7 så det blir lettere å oppgradere senere.

 

Skal du kjøpe PC med tanke på senere oppgradering, ville jeg unngått ferdig-PCer fra Dell o.l. Kjøper du den billigste varianten til kr. 9090, og senere vil oppgradere grafikkort fra HD3650 til HD4870 eller enda verre HD4870x2, er det ikke sikkert at du klarer å starte PCen engang. Dell tar f.eks. kr. 1270 for oppgradering fra HD3650 til HD4850, noe som er kr. 53 mer enn billigste HD4850 i prisguiden, og det er i tillegg til de kr 528 Asuskortet koster. Enten tar de seg grovt betalt for ytelse utover minimum, eller så må de inn med krafigere (og dyrere PSU) eller så er det en kombinasjon av de foran nevnte.

 

Forøvrig synes jeg det er betenkelig at de tilbyr 4 eller 6 minnebrikker og kaller det tokanals minne. Det ville vært naturlig med 3 eller 6 minnebrikker i et trekanals system.

 

Du har heller ingen garanti for at HK'et følger ATX-standarden, slik at du senere kan bytte dette et HK du finner i prisguiden. Har en havarert Dell stående, der ekspansjonskortene sitter delvis på et utbygg på HK'et. Det er også en egen kjøleløsning for CPU.

 

Har selv hatt og har (på jobb) flere Dell PC'er og har ikke hatt problemer med dem. En kollega derimot, som fikk problemer med grafikkortet og bytta til et litt saftigere, var uten PC ei drøy uke og 3 servicebesøk. Da hadde omtrent alt i PC'en blitt skiftet ut med resirkulerte deler og om jeg ikke husker feil, var det PSU'en som var årsaken.

 

Lasta for moro skyld ned Hardware Monitor for å se hvordan temperaturene var på min jobb-PC, men ble nokså lang i nesa, da kun harddisken kom opp. Ikke noe ekstra fancy i en Dell, kun det billigste markedet har å tilby.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...