Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Den ser veldig bra ut, har lest litt om den. Fin prislapp også! Den skal jeg virkelig vurdere :)

 

 

840 Evo 120GB er en meget bra SSD, absolutt å anbefale. Vær obs på at beskrivelsen av les/skriv hastigheten er ikke for EVO, men den vanlige 840. Dette er for EVO.

Hei,

Jeg har rettet opp i prisene nå. Det var en liten feil med detalj-importen til produktet som gjorde at EVO dukket der. Billigste pris på den vanlige er ikke så langt unna EVO sin: https://prisguiden.no/produkt/samsung-ssd-840-series-120gb-169001

 

Dersom dere kommer over feil/mangler senere, setter vi stor pris på om dere sier ifra til oss. :-) Har faktisk en egen tråd for slikt: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=588444

 

På forhånd takk.

Lenke til kommentar

Prøv uten AHCI (IDE) å se om det hjelper. Har hjulpet meg mange ganger, men du kan oppleve å få BSOD under windows-oppstart når du har satt den tilbake til AHCI. Det som har funket for meg er å gå inn i BIOS under første boot i Win-installasjon og sette den tilbake til AHCI. Dette er vel å merke i Win7, så om det fungerer i Win8 vet jeg ikke.

Endret av TXD1979
Lenke til kommentar

Har satt ny SSD i pcen og skal booter fra win8 installasjonsdisk.

 

Komer forbi "windows is loading files",

 

men med en gang "Starting Windows" kommer i hvit skrift låser den seg.

 

Står på ACHI i bios.

 

Kan det være feil oppsett med den nye disken?

Dette høres for meg mer ut som minnefeil. Last ned memtest86 (den ligger også som minnediagnostikk på flere linuxdistroer) kjør den som anvist og fortell om den påviste feil.

Lenke til kommentar

Er det endelig slutt for OCZ tro? :w00t:

 

http://www.itworld.com/hardware/379015/ocz-its-last-legs

 

Ja jeg er ikkje noe glad i OCZ. Har faktisk hatt de aller fleste OCZ ssdene siden jeg har "lagringsfetish", men har nesten blitt like skuffa hver gang. OCZ lover og lover, men leverer skjeldent. De liker også å holde ting skjult, hvis det er ting som ikkje er helt på stell (les problemer med ssd)

 

Jeg har faktisk også blitt bannet fra forumet deres etter å ha skrevet noen kritiske spørsmål/poster :p

 

Tror faktisk OCZ har verdensrekort i antall firmwareoppdateringer som har gått sjeis. De liker også veldig godt firmwareoppdateringer som er destruktive :green:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Om man har vært uheldig med produkter eller service kan man i alle fall være enige i at de har vært pådrivere for utvikling, og tatt risikoer for å gjøre det. Noen ting fungerte bedre enn andre. At det har vært mye problemer er jo ikke ukjent her på forumet :p

Selv har jeg vært heldig med mine OCZ produkter, som var 3x OCZ Vertex (1. gen).

Det kan se ut som de har gamblet og tapt, og om det er tilfelle blir det spennende å se hva som blir utfallet av det. De har utstyr, IP, og personell som sannsynligvis vil bli kjøpt opp/ansatt av andre. Samsung har nok en stor del av skylden for redusert salg, med først 830, og nå 840 evo. Intel har også senket prisklassen sin noe med SandForce og Marvell baserte modeller.

 

Siden det var nevnt firmware oppdateringer, og å love og love men ikke levere vil jeg bare nevne x25-M (gen 1) og TRIM, og stabilitetsproblemer (i en del systemer) pluss skriveytelse over tid med 1. gen SandForce. Det var heller ikke bare OCZ som hadde JMicron problemene, og fortsatte å bruke dem i senere design pga pris.

I senere tid ser det heldigvis ut til at ting går bedre, og la oss håpe vi ikke møter større problemer ved overgang til SATA-express og NVMe.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

LSI viser frem en ny SF3700 kontroller med heftige specs :

<...>

 

Bare så synd at neste chipset fra Intel sannsynligvis ikke støtter PCIe.

 

 

Kilde

 

Nice. (nyheten, ikke mangel på PCIe hos intel. har du link til kilder for det forresten?)

 

Dersom noen lager en utgave av disse med PCIe grensesnitt i stedet for SATA (eller et adapter), og det er støtte med drivere for å bruke det over vanlige PCIe x4 porter med NVMe protokollen er det godt mulig det blir et kjøp av en slik på meg dersom specs er i nærigheten av riktig. med X79 har jeg godt av lanes å ta av :D

Jeg gleder meg til å se benchmarks av disse. Spesielt hvordan de yter med ukomprimerbare data, og IOPS ved lav QD, som har vært problemet med 1. og 2. gen SandForce.

 

EDIT: med mindre de bruker det beste av SLC tviler jeg på de har klart 1800MB/s skriv med 256GB kapasitet uten komprimering eller målt som burst hastighet innenfor bufferstørrelse.

"SF3739: Enthusiast Client and Value Enterprise (4x PCI-E)" ja takk, så lenge beløpet holder seg på 4 siffer :)

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...