Gå til innhold

Brukertest: HTC Touch Pro


Anbefalte innlegg

HTC Touch Pro

 

Da har jeg hatt min HTC Touch Pro i godt over en måned, og tenkte jeg kunne skrive en litt utfyllende omtale av telefonen slik jeg har opplevd den. Til informasjon har jeg drevet svært mye med mobiltelefoner og teknologi, og ikke minst hatt med svært mange telefoner å gjøre. Alt fra iPhone 2/3 G, diverse Sony Ericsson og Nokia telefoner, samt en god drøss med HTC telefoner. Jeg tør selv å påstå at jeg har nok erfaring til å kunne gi en retterdig bedømmelse av HTC Touch Pro som en telefon. Amobil har en god test av telefonen allerede, men forhåpentligvis vil min test kunne avdekke et par andre momenter ved den.

 

Design og byggekvalitet

 

HTC Touch Pro er på ingen måte en liten telefon. For min del er ikke størrelsen sjenerende, og med tanke på at det skjuler seg et fullt QWERTY-tastatur så er jeg absolutt villig til å ofre litt lommeplass til den. Telefonen bærer ellers svært mange felles fysiske trekk som HTC Touch Diamon, med eneste nevneverdige forskjell at den har litt rundere kanter og som nevnt, er litt tykkere grunnet tastaturet.

 

Jeg får en veldig stor grad av kvalitetsfølelse med Touch Pro. Den er solid satt sammen, gir ikke fra seg knirkelyder, og skyvemekanismen for tastaturet er litt merkelig, men generelt sett meget solid. Tidligere erfaringer med HTC TyTn I og II, samt HTC S710/730 har gitt meg en viss skepsis på akkurat dette punktet da mekanismen hadde en tendens til å bli ganske slapp etter en måned eller to med bruk. Hittil har jeg ihvertfall ikke merket noe slappethet hos Touch Pro. Er også verdt å nevne at selve tastaturet er svært bra. Du har en egen rad for tall, og i det hele tatt føles tastene svært solide og gode å skrive på og det er ikke vanskelig å treffe tastene du prøver å trykke på. Alt i alt et av de beste tastaturene jeg har prøvd på en mobiltelefon.

 

Ellers har telefonen et meget rent design. En personlig favoritt er implementasjonen av det kapasative panelet nederst på fronten på telefonen. Her finner du fire kanpper og et slags skrollehjul. Inne i sirkelen er det en lysende sirkel som kan indikere ulike hendelser. Uleste meldinger, tapte anrop og liknende signaliseres ved ulike lyssignaler. I tillegg har telefonen et aksellerometer (bevegelsesensor), lyssensor som automatisk justerer lysstyrken på skjermen basert på lysforholdet rundt telefonen, samt en stylus-sensor som oppdager hvorvidt stylusen er i telefonen eller ikke. Mange brukerutviklede programmer tar i bruk disse sensorene, noe som gir mange utrolig praktiske løsninger.

 

Som med de fleste telefoner er også Touch Pro utsatt på riper. Jeg løste dette som med stor sett alle andre mobile enheter jeg har, med en beskyttelsesfilm som dekker hele telefonen. Jeg bestilte fra Clear Coat (samme som Invisible Shield, bare annet produsent) og abefaler dette på det sterkeste hvis du setter pris på en ripefri og ”så god som ny” følelsen. Har du et invisibleShield eller Clear Coat skikkelig montert trenger du ikke lenger bekymre deg for riper og annen slitasje på telefonen. Jeg er befalselev i forsvaret, og telefonen ville nok normalt sett ganske slite uten allerede, men det gjør den altså ikke i mitt tilfelle.

 

Programvare og Operativsystem

 

HTC Touch Pro kjører Windows Mobile 6.1 Professional. Et operativsystem man enten elsker eller hater. For å kompensere for dette har HTC utviklet et visuelt skall som kjører på toppen av Windows Mobile, kalt TouchFlo 3D. Sett bort ifra et litt merkelig navn, er dette stort sett en fornøyelse å bruke. TouchFlo 3D består av en rekke skjermer som lar deg enkelt lese meldinger, epost, se været, starte nettleseren eller Youtube klienten, gi deg tilgang til de vanligste innstillingene på telefonen samt starte et installert program på telefonen. Da TouchFlo3D ble lansert med HTC Diamond fikk den en del kritikk for treghet. Dette har i stor grad blitt rettet opp i, og selv om du noen ganger må vente litt på få opp programlisten og liknende, er ikke tregheten værre enn den du finner i for eksempel iPhone. (dog iPhone gjør en til dels bedre jobb med å skjule tregheten ved hjelp av animasjoner). Jeg savner dog en side som viser kalenderen oversiktlig. Dette er heldigvis lett å installere selv takket være noen hjelpsomme sjeler på XDA. Et annet ankepunkt er at det kun vises 1 kalenderoppføring i hovedskjermen. Vipper man opp klokken får man mye større plass til kalenderoppføringene, men det vises kun èn, og det er litt uheldig.

 

Jeg vil påstå at Windows Mobile er til syvende sist bør være den avgjørende faktoren om hvorvidt du bør vurdere Touch Pro, eller en HTC-telefon i det hele tatt, eller ikke. De jeg har snakket med som ikke har vært fornøyd med sine HTC telefoner har stort sett klaget på Windows Mobile. For ja, det passer rett og slett ikke for alle. Windows Mobile gir deg en meget stor grad av kontroll over telefonen din. Du kan laste ned og installere et hav av gratisprogrammer og modifiseringer, du har alt av praktiske muligheter som kopiering og liming at tekst og filer, en fullstendig filutforsker, full støtte for lesing og redigering av Office office dokumenter, en rå kalender og et ubegrenset kontakt-system, full synkronisering med Outlook of Exchange, skikkelig multitasking og i det hele tatt alt de fleste ville forbinde med en profftelefon. Desverre kan dette fort virke forvirrende for en som ikke er vant med slik funksjonalitet og det være bortkastet for en som ikke har bruk for slik funksjonalitet. Ulempene sammneliknet med mindre komplekse telefoner, som Sony Ericsson for eksempel kan by på, er at operativsystemet generelt sett er litt tyngre og tregere, ser ikke like fancy ut (med unntak av TouchFLO 3D, som er der du vil tilbringe mesteparten av tiden ved bruk av telefonen heldigvis). Er du i tvil på hvorvidt Windows Mobile er noe for deg anbefaler jeg på det sterkeste å få testet en telefon før du kjøper.Som sagt, de som brenner seg brenner seg stort sett på operativsystemet.

 

Når det er sagt skal HTC ha heder og ære for å tilpasse Windows Mobile så godt det lar seg gjøre for fingerbruk. Menyene er større, oppgavebehandleren er mer oversiktlig, og i det hele tatt kan man klare seg uten stylusen etter min mening. Jeg bruker det ihvertfall ytterst sjeldent.

 

Ellers har HTC tatt i bruk de sensorene som finnes i telefonen, dog kanskje ikke like mye som man hadde håpet på. Vender man telefonen ned ved et inkommende anrop fortsetter telefonen å ringe, men ringelyden og vibreringen stopper. En meget praktisk funksjon jeg selv bruker mye. Ved bruk av nettleseren og kameraalbummet vil orienteringen justeres automatisk avhengig av hvordan du holder telefonen. Brukere har etterlyst en større implementering av orienteringjustering ved hjelp av bevegelsesensoren, og på xda-developers finner du et program som lar deg bruke dette akkurat som du vil, enten du ønsker at alt skal kunne justeres, eller bare utvalgte programmer.

 

Touch Pro kommer med Opera mobile 9.5 installert. Denne fungerer svært bra, og gir en veldig god surfeopplevelse. Det anbefales likevel på det sterkeste å oppdatere til nyeste versjon da denne ordner opp i en del feil, samt at den nyeste versjonen faktisk fungerer skikkelig med qwerty-tastaturet til Touch Pro. Oppdatering kan hentes herfra

 

Batterilevetid

 

Sammenliknet med andre HTC telefoner er batterilevetiden til Touch Pro meget god. De offisielle tallene viser en gjennomsnittlig levetid sammenliknet med andre telefoner, noe som er bra med tanke på skjermens oppløsning og maskinvaren som sitter i telefonen. I praktisk bruk opplever jeg å lade telefonen en gang om dagen, men dette er strengt tatt ikke nødvendig da den fint klarer seg over helgen med svært god margin selv ved relativt tung bruk.

 

Kamera og Underholdning

 

HTC-telefonene har aldri vært noen kameratelefon. Kameraet 3,2 Megapixler gjør jobben, men ikke forvent å ta særlig gode bilder under dårlige lysforhold, selv ikke med LED-lyset som egentlig fungerer bedre som lommelykt.

 

På underholdningsbiten er dog historien en mye lysere en. Youtube-klienten fungerer kjempebra, med støtte for visning av Youtube-videoer i ”High Quality”. Foruten dette fungerer filmvisning generelt meget bra på telefonen, mye takket være VGA-oppløsningen på skjermen. Mitt personlige største ankepunkt mot Windows Mobile er det faktum at av en eller annen grunn støttes ikke mer enn 65k farger. Dette merkes så vidt ved visning av film, men ikke noe man ellers tenker over.

 

Det følger med tre spill. Kabal og Bubble Breaker, som er faste Windows Mobile slagere, og Teeter, som er et artig spill hvor du må styre en kule gjennom labyrinter ved hjelp av bevegelsesenoren.

 

Konklusjon

 

Alt i alt må jeg konkludere med at Touch Pro er den beste telefonen jeg har hatt, og er en telefon som passer perfekt for meg. Det må likevel poengeteres at den ikke vil passe for alle. Trenger du en smarttelefon som er pefekt til epost, datasynkronisering, og generelt sett alt annet av avansert funksjonalitet er denne midt i blinken. Skal du ha en telefon som du stort sett bare vil ringe å sende en og annen melding med, så er det andre alternativer som gir deg mye mindre hodebry. I skrivende stund får du telefonen uten binding for litt i overkant av 5000,- noe som jo er mye penger. Dog skal det nevnes at det er vanskelig å få en tilsvarende telefon for noe mindre.

 

Oppsummering:

 

+ Svært god skjerm, tastatur og byggekvalitet

+ Alt av avansert funksjonalitet

+ God batterilevetid (relativt sett)

+ TouchFlo3D fungerer meget bra

 

-Dyr

-Svakt kamera og videoopptaksfunksjonalitet

- 65k farger er en kjip begrensning

Totalkarakter: 9/10 (totalt inntrykk)

 

Hvis det er noen som har noen spørsmål angående telefonen kan de stilles her, eventuelt på htc-android.com, eller via PM. Hjelper gjerne til med hva enn det måtte være i forbindelse med Windows Mobile og HTC-telefoner generelt!

post-29220-1228169167_thumb.jpg

post-29220-1228169224_thumb.jpg

post-29220-1228169230_thumb.jpg

post-29220-1228169722_thumb.jpg

post-29220-1228169728_thumb.jpg

Endret av Lokii
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg savner dog en side som viser kalenderen oversiktlig. Dette er heldigvis lett å installere selv takket være noen hjelpsomme sjeler på XDA.

 

Hei, flott brukertest. Jeg er stort sett enig med deg, og spesielt kalendervisning skulle jeg også ønske var bedre. Ha du en lenke til hvor i mylderet av forumtråder på xda-developers du fant det?

Lenke til kommentar

Tenkte jeg kunne legge ut en del nyttige lenker:

 

Kalender i TF3D

 

Samling med programmer som benytter seg av sensorene

 

Et par enkle justeringer du kan gjøre for å øke ytelsen på TF3D

 

Når det gjelder sammenlikningen med Xperia X1 så ville jeg fortsatt valgt Touch Pro hvis jeg skulle kjøpt ny telefon igjen. Xperia's er god i bruk og jeg liker tastaturet og skjermen der også. Desverre er den for treg og mangler mange av HTC's justeringer i Windows Mobile, noe som gjør telefonen vanskeligere å bruke uten stylusen. Panelene er flotte, men trege. Apropos er det en på XDA som har klart å portere Panel-løsningen til Xperia over til TouchHD, så om ikke lenge kan vi nok installere denne på feks Touch Pro også for de som heller ønsker det fremfor TouchFLO 3D! Link her

 

;)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-b5747
Tenkte jeg kunne legge ut en del nyttige lenker:

 

Kalender i TF3D

 

Samling med programmer som benytter seg av sensorene

 

Et par enkle justeringer du kan gjøre for å øke ytelsen på TF3D

 

Når det gjelder sammenlikningen med Xperia X1 så ville jeg fortsatt valgt Touch Pro hvis jeg skulle kjøpt ny telefon igjen. Xperia's er god i bruk og jeg liker tastaturet og skjermen der også. Desverre er den for treg og mangler mange av HTC's justeringer i Windows Mobile, noe som gjør telefonen vanskeligere å bruke uten stylusen. Panelene er flotte, men trege. Apropos er det en på XDA som har klart å portere Panel-løsningen til Xperia over til TouchHD, så om ikke lenge kan vi nok installere denne på feks Touch Pro også for de som heller ønsker det fremfor TouchFLO 3D! Link her

 

;)

 

Du kan få TouchFLO 3D på Xperia også :)

Lenke til kommentar
Takk for en strålende anmeldelse. Har nettopp bestilt samme telefon. Hvor anbefaler du å bestille Clear Coat eller Invisible Shield fra, og hvordan er det å sette på dette selv?

 

Og en ting jeg har lurt lenge på - hva er stylus?:)

 

Bare hyggelig :)

 

Jeg anbefaler Clear-Coat fremfor InvisibleShield på grunn av bedre fraktalternativer til Norge, samt fantastisk kundeservice. Clear-coat.com er adressen. Skrev en liten test av Clear-Coat her.

 

Det er ikke vanskelig å sette på i det hele tatt, men ta deg god tid når du gjør det slik at du får et perfekt resultat, ihvertfall hvis du velger å kjøpe full beskyttelse som dekker både foran og bak på telefonen. ;)

 

En stylus er en slags pekepenn som du kan bruke til å trykke på skjermen med. Et fenomen som henger igjen fra tidligere dager da det var utenkelig å styre enheter med trykkskjermer med fingrene :p. Windows Mobile har ikke helt like store og fingervennlige menyer som det iPhone har, men som sagt har HTC gjort mye får å gjøre det beste ut av situasjonen ;)

Lenke til kommentar

Meget grundig og bra anmeldelse. Jeg er særlig enig i din vurdering av Windows Mobile 6.1, som nok er ankepunktet for mange når det gjelder elsk eller hat. Jeg klarer ikke å bruke noe annet en WM-telefoner pga av dyp avhengighet til sync/exchange/3.partsprogrammer, og WM har uendelige muligheter. Men for mange er WM svært irriterende og forvirrende. Får håpe at den nye utgaven av WM som kommer hjelper på fingervennlighet og noe av problemene på brukervennlighet. Da kan WM kapre enda mere av "ikke-bedriftsmarkedet" vil jeg tro.

Lenke til kommentar
Takk for en strålende anmeldelse. Har nettopp bestilt samme telefon. Hvor anbefaler du å bestille Clear Coat eller Invisible Shield fra, og hvordan er det å sette på dette selv?

 

Og en ting jeg har lurt lenge på - hva er stylus?:)

 

Jeg anbefaler Clear-Coat fremfor InvisibleShield på grunn av bedre fraktalternativer til Norge, samt fantastisk kundeservice. Clear-coat.com er adressen. Skrev en liten test av Clear-Coat her.

 

Det er ikke vanskelig å sette på i det hele tatt, men ta deg god tid når du gjør det slik at du får et perfekt resultat, ihvertfall hvis du velger å kjøpe full beskyttelse som dekker både foran og bak på telefonen. ;)

 

En stylus er en slags pekepenn som du kan bruke til å trykke på skjermen med. Et fenomen som henger igjen fra tidligere dager da det var utenkelig å styre enheter med trykkskjermer med fingrene :p. Windows Mobile har ikke helt like store og fingervennlige menyer som det iPhone har, men som sagt har HTC gjort mye får å gjøre det beste ut av situasjonen ;)

 

 

Da bestiller jeg nok derfra, men er det noen som vet noe om hvor bra det er det som selges fra "mytrendyphone"? Er dette ferdig tilpasset - eller bare piss?

(ser shippingtida fra USA kan bli litt lang - jeg trenger beskyttelse rett over helgen - da jeg får telefonen:))

Endret av pelsteppe
Lenke til kommentar
Takk for en strålende anmeldelse. Har nettopp bestilt samme telefon. Hvor anbefaler du å bestille Clear Coat eller Invisible Shield fra, og hvordan er det å sette på dette selv?

 

Og en ting jeg har lurt lenge på - hva er stylus?:)

 

Jeg anbefaler Clear-Coat fremfor InvisibleShield på grunn av bedre fraktalternativer til Norge, samt fantastisk kundeservice. Clear-coat.com er adressen. Skrev en liten test av Clear-Coat her.

 

Det er ikke vanskelig å sette på i det hele tatt, men ta deg god tid når du gjør det slik at du får et perfekt resultat, ihvertfall hvis du velger å kjøpe full beskyttelse som dekker både foran og bak på telefonen. ;)

 

En stylus er en slags pekepenn som du kan bruke til å trykke på skjermen med. Et fenomen som henger igjen fra tidligere dager da det var utenkelig å styre enheter med trykkskjermer med fingrene :p. Windows Mobile har ikke helt like store og fingervennlige menyer som det iPhone har, men som sagt har HTC gjort mye får å gjøre det beste ut av situasjonen ;)

 

 

Da bestiller jeg nok derfra, men er det noen som vet noe om hvor bra det er det som selges fra "mytrendyphone"? Er dette ferdig tilpasset - eller bare piss?

(ser shippingtida fra USA kan bli litt lang - jeg trenger beskyttelse rett over helgen - da jeg får telefonen:))

 

Jeg tok den dyreste frakten. Hadde beskyttelsen i hånden 4 dager senere. Ulempen er at det koster litt. I begge tilfellene jeg bestilte derfra og benyttet meg av den frakten fikk jeg dobbelt sett med beskyttelse uten tillegg i prisen :)

 

Angående mytrendphone, hvis du tenker på dette så er dette ikke særlig god beskyttelse, samtidig som det er et helvete å få på.

 

Mitt råd er enten å betale for rask frakt eller bare behandle telefonen pent frem til du får beskyttelsen. Det følger med en slags beskyttelsestaske du kan ha telefonen i. :)

Lenke til kommentar
HTC Touch Pro

 

Da har jeg hatt min HTC Touch Pro i godt over en måned, og tenkte jeg kunne skrive en litt utfyllende omtale av telefonen slik jeg har opplevd den. Til informasjon har jeg drevet svært mye med mobiltelefoner og teknologi, og ikke minst hatt med svært mange telefoner å gjøre. Alt fra iPhone 2/3 G, diverse Sony Ericsson og Nokia telefoner, samt en god drøss med HTC telefoner. Jeg tør selv å påstå at jeg har nok erfaring til å kunne gi en retterdig bedømmelse av HTC Touch Pro som en telefon. Amobil har en god test av telefonen allerede, men forhåpentligvis vil min test kunne avdekke et par andre momenter ved den.

 

Design og byggekvalitet

 

HTC Touch Pro er på ingen måte en liten telefon. For min del er ikke størrelsen sjenerende, og med tanke på at det skjuler seg et fullt QWERTY-tastatur så er jeg absolutt villig til å ofre litt lommeplass til den. Telefonen bærer ellers svært mange felles fysiske trekk som HTC Touch Diamon, med eneste nevneverdige forskjell at den har litt rundere kanter og som nevnt, er litt tykkere grunnet tastaturet.

 

Jeg får en veldig stor grad av kvalitetsfølelse med Touch Pro. Den er solid satt sammen, gir ikke fra seg knirkelyder, og skyvemekanismen for tastaturet er litt merkelig, men generelt sett meget solid. Tidligere erfaringer med HTC TyTn I og II, samt HTC S710/730 har gitt meg en viss skepsis på akkurat dette punktet da mekanismen hadde en tendens til å bli ganske slapp etter en måned eller to med bruk. Hittil har jeg ihvertfall ikke merket noe slappethet hos Touch Pro. Er også verdt å nevne at selve tastaturet er svært bra. Du har en egen rad for tall, og i det hele tatt føles tastene svært solide og gode å skrive på og det er ikke vanskelig å treffe tastene du prøver å trykke på. Alt i alt et av de beste tastaturene jeg har prøvd på en mobiltelefon.

 

Ellers har telefonen et meget rent design. En personlig favoritt er implementasjonen av det kapasative panelet nederst på fronten på telefonen. Her finner du fire kanpper og et slags skrollehjul. Inne i sirkelen er det en lysende sirkel som kan indikere ulike hendelser. Uleste meldinger, tapte anrop og liknende signaliseres ved ulike lyssignaler. I tillegg har telefonen et aksellerometer (bevegelsesensor), lyssensor som automatisk justerer lysstyrken på skjermen basert på lysforholdet rundt telefonen, samt en stylus-sensor som oppdager hvorvidt stylusen er i telefonen eller ikke. Mange brukerutviklede programmer tar i bruk disse sensorene, noe som gir mange utrolig praktiske løsninger.

 

Som med de fleste telefoner er også Touch Pro utsatt på riper. Jeg løste dette som med stor sett alle andre mobile enheter jeg har, med en beskyttelsesfilm som dekker hele telefonen. Jeg bestilte fra Clear Coat (samme som Invisible Shield, bare annet produsent) og abefaler dette på det sterkeste hvis du setter pris på en ripefri og ”så god som ny” følelsen. Har du et invisibleShield eller Clear Coat skikkelig montert trenger du ikke lenger bekymre deg for riper og annen slitasje på telefonen. Jeg er befalselev i forsvaret, og telefonen ville nok normalt sett ganske slite uten allerede, men det gjør den altså ikke i mitt tilfelle.

 

Programvare og Operativsystem

 

HTC Touch Pro kjører Windows Mobile 6.1 Professional. Et operativsystem man enten elsker eller hater. For å kompensere for dette har HTC utviklet et visuelt skall som kjører på toppen av Windows Mobile, kalt TouchFlo 3D. Sett bort ifra et litt merkelig navn, er dette stort sett en fornøyelse å bruke. TouchFlo 3D består av en rekke skjermer som lar deg enkelt lese meldinger, epost, se været, starte nettleseren eller Youtube klienten, gi deg tilgang til de vanligste innstillingene på telefonen samt starte et installert program på telefonen. Da TouchFlo3D ble lansert med HTC Diamond fikk den en del kritikk for treghet. Dette har i stor grad blitt rettet opp i, og selv om du noen ganger må vente litt på få opp programlisten og liknende, er ikke tregheten værre enn den du finner i for eksempel iPhone. (dog iPhone gjør en til dels bedre jobb med å skjule tregheten ved hjelp av animasjoner). Jeg savner dog en side som viser kalenderen oversiktlig. Dette er heldigvis lett å installere selv takket være noen hjelpsomme sjeler på XDA. Et annet ankepunkt er at det kun vises 1 kalenderoppføring i hovedskjermen. Vipper man opp klokken får man mye større plass til kalenderoppføringene, men det vises kun èn, og det er litt uheldig.

 

Jeg vil påstå at Windows Mobile er til syvende sist bør være den avgjørende faktoren om hvorvidt du bør vurdere Touch Pro, eller en HTC-telefon i det hele tatt, eller ikke. De jeg har snakket med som ikke har vært fornøyd med sine HTC telefoner har stort sett klaget på Windows Mobile. For ja, det passer rett og slett ikke for alle. Windows Mobile gir deg en meget stor grad av kontroll over telefonen din. Du kan laste ned og installere et hav av gratisprogrammer og modifiseringer, du har alt av praktiske muligheter som kopiering og liming at tekst og filer, en fullstendig filutforsker, full støtte for lesing og redigering av Office office dokumenter, en rå kalender og et ubegrenset kontakt-system, full synkronisering med Outlook of Exchange, skikkelig multitasking og i det hele tatt alt de fleste ville forbinde med en profftelefon. Desverre kan dette fort virke forvirrende for en som ikke er vant med slik funksjonalitet og det være bortkastet for en som ikke har bruk for slik funksjonalitet. Ulempene sammneliknet med mindre komplekse telefoner, som Sony Ericsson for eksempel kan by på, er at operativsystemet generelt sett er litt tyngre og tregere, ser ikke like fancy ut (med unntak av TouchFLO 3D, som er der du vil tilbringe mesteparten av tiden ved bruk av telefonen heldigvis). Er du i tvil på hvorvidt Windows Mobile er noe for deg anbefaler jeg på det sterkeste å få testet en telefon før du kjøper.Som sagt, de som brenner seg brenner seg stort sett på operativsystemet.

 

Når det er sagt skal HTC ha heder og ære for å tilpasse Windows Mobile så godt det lar seg gjøre for fingerbruk. Menyene er større, oppgavebehandleren er mer oversiktlig, og i det hele tatt kan man klare seg uten stylusen etter min mening. Jeg bruker det ihvertfall ytterst sjeldent.

 

Ellers har HTC tatt i bruk de sensorene som finnes i telefonen, dog kanskje ikke like mye som man hadde håpet på. Vender man telefonen ned ved et inkommende anrop fortsetter telefonen å ringe, men ringelyden og vibreringen stopper. En meget praktisk funksjon jeg selv bruker mye. Ved bruk av nettleseren og kameraalbummet vil orienteringen justeres automatisk avhengig av hvordan du holder telefonen. Brukere har etterlyst en større implementering av orienteringjustering ved hjelp av bevegelsesensoren, og på xda-developers finner du et program som lar deg bruke dette akkurat som du vil, enten du ønsker at alt skal kunne justeres, eller bare utvalgte programmer.

 

Touch Pro kommer med Opera mobile 9.5 installert. Denne fungerer svært bra, og gir en veldig god surfeopplevelse. Det anbefales likevel på det sterkeste å oppdatere til nyeste versjon da denne ordner opp i en del feil, samt at den nyeste versjonen faktisk fungerer skikkelig med qwerty-tastaturet til Touch Pro. Oppdatering kan hentes herfra

 

Batterilevetid

 

Sammenliknet med andre HTC telefoner er batterilevetiden til Touch Pro meget god. De offisielle tallene viser en gjennomsnittlig levetid sammenliknet med andre telefoner, noe som er bra med tanke på skjermens oppløsning og maskinvaren som sitter i telefonen. I praktisk bruk opplever jeg å lade telefonen en gang om dagen, men dette er strengt tatt ikke nødvendig da den fint klarer seg over helgen med svært god margin selv ved relativt tung bruk.

 

Kamera og Underholdning

 

HTC-telefonene har aldri vært noen kameratelefon. Kameraet 3,2 Megapixler gjør jobben, men ikke forvent å ta særlig gode bilder under dårlige lysforhold, selv ikke med LED-lyset som egentlig fungerer bedre som lommelykt.

 

På underholdningsbiten er dog historien en mye lysere en. Youtube-klienten fungerer kjempebra, med støtte for visning av Youtube-videoer i ”High Quality”. Foruten dette fungerer filmvisning generelt meget bra på telefonen, mye takket være VGA-oppløsningen på skjermen. Mitt personlige største ankepunkt mot Windows Mobile er det faktum at av en eller annen grunn støttes ikke mer enn 65k farger. Dette merkes så vidt ved visning av film, men ikke noe man ellers tenker over.

 

Det følger med tre spill. Kabal og Bubble Breaker, som er faste Windows Mobile slagere, og Teeter, som er et artig spill hvor du må styre en kule gjennom labyrinter ved hjelp av bevegelsesenoren.

 

Konklusjon

 

Alt i alt må jeg konkludere med at Touch Pro er den beste telefonen jeg har hatt, og er en telefon som passer perfekt for meg. Det må likevel poengeteres at den ikke vil passe for alle. Trenger du en smarttelefon som er pefekt til epost, datasynkronisering, og generelt sett alt annet av avansert funksjonalitet er denne midt i blinken. Skal du ha en telefon som du stort sett bare vil ringe å sende en og annen melding med, så er det andre alternativer som gir deg mye mindre hodebry. I skrivende stund får du telefonen uten binding for litt i overkant av 5000,- noe som jo er mye penger. Dog skal det nevnes at det er vanskelig å få en tilsvarende telefon for noe mindre.

 

Oppsummering:

 

+ Svært god skjerm, tastatur og byggekvalitet

+ Alt av avansert funksjonalitet

+ God batterilevetid (relativt sett)

+ TouchFlo3D fungerer meget bra

 

-Dyr

-Svakt kamera og videoopptaksfunksjonalitet

- 65k farger er en kjip begrensning

Totalkarakter: 9/10 (totalt inntrykk)

 

Hvis det er noen som har noen spørsmål angående telefonen kan de stilles her, eventuelt på htc-android.com, eller via PM. Hjelper gjerne til med hva enn det måtte være i forbindelse med Windows Mobile og HTC-telefoner generelt!

Lenke til kommentar

Har hatt pro'en i et døgn nå - passe uvant, men virker veldig bra!

 

En ting som irriterer meg, og som jeg frykter kan bli dyrt, er at den titt og ofte kobler seg til nettet via 3G eller HSDPA...?

Finnes det noe mulighet til å måtte bekrefte hvilket nett man vil koble til, ala E66 - der man får et valg om hvilke type tilkobling man vil benytte?(trådløs, 3G etc...)

Lenke til kommentar

Husk at det ikke koster noe i seg selg å være tilkoblet mobilnettet (3G/HSDPA) og du betaler kun for overført trafikk. Er du dermed tilkoblet wifi vil telefonen bruke wifi-tilkobling.

 

Har du satt på automatisk henting av epost eller værinformasjon vil dog telefonen koble seg opp mot mobilnettet hvis den trenger det. Dette er dog ikke særlig dyrt ;)

Lenke til kommentar
Har hatt pro'en i et døgn nå - passe uvant, men virker veldig bra!

 

En ting som irriterer meg, og som jeg frykter kan bli dyrt, er at den titt og ofte kobler seg til nettet via 3G eller HSDPA...?

Finnes det noe mulighet til å måtte bekrefte hvilket nett man vil koble til, ala E66 - der man får et valg om hvilke type tilkobling man vil benytte?(trådløs, 3G etc...)

 

En annen ting er at dette sannsynligvis tapper batteriet på noen få timer. Slik er det på min, og nå er det like før jeg selger den pga dette.

Jeg er rimelig oppegående på mobil, men for at push mail skal fungere må vel denne være aktivert og dermed står også datanedlastning på kontinuerlig.

 

Etter 6 timer, fra lading så jeg plutselig at telefonen hadde slått seg av...og var tom for strøm.

 

Hvor er innstillinger for kontroll med dette? Jeg har ikke klart å finne noe fornuftig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...