Gå til innhold

Erfaringer med Samsung LE46A557?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har sett på blant annet Samsung 46" i flere måneder og nå som prisen endelig falt en del så trykket jeg like gjerne på bestillknappen. Gleder meg til å motta den om en ukes tid.

 

Samsungs billigste 46-tommere virker spesifikasjonsmessig svært bra i forhold til andre 46-tommere +/- 1000 kr fra Samsungs. Kamerater som har gjort grundigere undersøkelser enn meg anbefaler Samsungen, så det støtter klart mine egne oppfatninger om at den er et godt kjøp.

 

Men det er noen små variasjoner i modellnumre og priser. Jeg har ikke funnet noen nevneverdige forskjeller mellom f.eks A557 og A558-modellen. 600-serien har "100 Hz motion plus", men så koster de også noen tusenlapper ekstra. Det vurderer jeg som ikke verd pengene. Skulle jeg først ut med ~14 000 så ville jeg heller gått for 52-tommeren (A558)

 

Toshiba REGZA 46XF351P virker også som et godt kjøp men jeg hadde ikke lyst på rød ramme.

 

Hvis dere finner en detaljert tabell over forskjeller mellom følgende modeller så blir jeg glad :)

 

LE46A552

LE46A557

LE46A558

LE46A559

LE46A567

LE46A656

LE46A676

LE46A656A1

LE46A756

LE46A796

LE46A866

LE46A956

LE46A966

Lenke til kommentar

Har desverre ingen tabell å vise til, men kjenner oppbygningen av Samsungs modellsystem:

 

Som du sikkert vet står LE for en LCD-skjerm for der europeiske markedet, og 46 angir størrelsen i tommer. Det følgende tallet angir modellserie hvor det brukes forskjellige panel med forskjellige egenskaper, forskjellig bildebahandling og forskjellig design - kort og godt ganske forskjellige TVer.

 

Etter dette stopper kanskje den innlysende logikken. De to neste tallene angir spesifikasjoner og design, altså form og farge. Hos Samsung har nemlig ikke alle TVer innen samme modellserie samme kabinett. Det er det andt siste tallet som angir spesifikasjonsavvik. Typisk eksempel er at TVer med andt siste tall 6 eller høyere har integrert MPEG-4 dekoder for RiksTV. I 7-serien har TVene med andt siste tall 8 eller 9 lokalt dimmende LED baklys.

 

Tall/bokstavkoder etter de nevnte 8 sifferne skal angi hvor TVen er importert fra. Som du ser oppgis ikke alltid dette, og noen ganger ikke fullstendig. Modellnavn som slutter på /XXE er nordiske modeler, som i tillegg til å garantert ha norske menyer og bruksamvisning også har utvidet garanti. Se her.

 

Håper det var litt forståelig. Det er bare å skrike ut om jeg skal være mer spesifikk.

 

On topic. 5-serien til Samsung er en veldig bra TV som fikk årest EISA-pris: mest for pengene. Det er flere ting enn 100Hz som skiller den fra 6-serien - som klart er en bedre TV. Men så er den også dyrere, og må måles opp imot det. Toshiba TVen finnes i modeller som heter XF350 og XF355 som er sorte. Modellen er under utfasing, og etter min mening gir Samsung 5-serie et bedre bilde.

Lenke til kommentar

Det finnes nettbutikker som har nordiske modeller, men det er svært skjelden. Prisene på disse ligger ganske opp mot hva en finner hos elektrokjedene. Hos de fleste netthandlere er det mye større fokus på pris, så nordiske modeller blir ikke konkurransedyktige når en ikke har selgere som kan få frem fordelene.

 

Uten å selv ha prøvd, vil jeg tro det er mulig å oppdatere med nordisk firmware.

Lenke til kommentar

Klipp og lim fra Amentio:

wiselink

Koble enkelt inn dine eksterne enheter via USB 2.0 og nyt JPEG-bilder eller MP3-musikk direkte på din TV. Nå kan du se bilder direkte fra ditt digitalkamera i Full HD, eller høre på musikk fra din MP3-spiller.

 

Mitt spørsmål:

Kan man laste ned nordisk firmware på minnepinne,plugge i og install via menyvalg?

Eller blir det lignende som å oppgradere Blue-Ray til v2?

Endret av spaltcha
Lenke til kommentar

På de fleste TVer har man mulighet for å installere ny firmware. På Samsung TVer gjør man dette via USB. Om jeg ikke husker feil skal man ha en FAT32 formatert minnepann som KUN inneholder firmwaren. Deretter skal man holde inne "source-knappen" mens man slår på TVen.

 

Som sakt vil jeg regne med det ikke ligger noen sperrer for at man kan installere de firmwarer man måtte ønske fra Samsung.

 

Det blir ikke helt det samme som å oppgradere Blue-Ray til profil 2.0. Her er det nemlig ikke software-biten som er problemet. For å ha en profil 2.0 godkjent spiller må man ha Ethernet-kontakt. Uten denne har 2.0 følgelig ingen nytte, selv om de skulle ta seg bryet med å lage firmware til det. Det finnes enkelte spillere som i utgangspunktet var profil 1.1 med ethernet, som i senere tid har fått 2.0 støtte, Samsungs BDP1500 er et eksempel på det.

Lenke til kommentar
På de fleste TVer har man mulighet for å installere ny firmware. På Samsung TVer gjør man dette via USB. Om jeg ikke husker feil skal man ha en FAT32 formatert minnepann som KUN inneholder firmwaren. Deretter skal man holde inne "source-knappen" mens man slår på TVen.

 

Som sakt vil jeg regne med det ikke ligger noen sperrer for at man kan installere de firmwarer man måtte ønske fra Samsung.

 

*snip*

Bekreftes, eller har du hørt dette?

 

Litt interessant da om man kan oppdatere firmwaren på egenhånd til nordisk språk eksempelvis.

Lenke til kommentar

Ja, jeg har på flere TVer installert ny firmware, og kan bekrefte at det funker. Jeg har derimot aldri vert borti å installere firmware for andre regioner/land. Så lenge det ikke er noen spesifikasjonsmessige avvik (slik som med amerikanske modeller) ser jeg ingen grunn til at det ikke burde gå.

 

Om du vil ha en sikrere og mer spesifik kilde kan du skjekke ut Samsungs hjemmesider. Der finner du nemlig nedlastbar firmware, og en forklaring på hvordan det gjøres på hver enkelt modell.

Endret av chrlod
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...