treningsnarkoman Skrevet 21. november 2008 Del Skrevet 21. november 2008 Bare for å ha sagt det: Eg kan nesten INGENTING om dette, men har lyst til å lære om blenderopning osv. Må gjerne forklare hvordan eg stiller dette viss noen har samme kamera som eg! Fekk altså speilreflekskamera for ei uke sida.. Skal lage ein oppgave med mat på skolen og skal ta bilde av det. Lurte på hva slags innstillinger eg skal ha da. Gjerne svar som eg kan ta med videre til f. eks naturen.. Har Canon EOS 1000D! Lenke til kommentar
Roskov Skrevet 21. november 2008 Del Skrevet 21. november 2008 Hvis du svarer meg hvilket gir jeg skal på bilen når jeg kjører mellom Molde og Kristiansund.. men først, hva slags utstyr bortsett fra kamera har du tilgang på og kan bruke? Og om du leser denne her; http://en.wikipedia.org/wiki/F-number vil du fort skjønne hvordan blenderen på optikken din fungerer og hvilken innvirknin den har på bildet. Lenke til kommentar
perottol Skrevet 21. november 2008 Del Skrevet 21. november 2008 - Stor blenderåpning for liten dybdeskarphet - Spennende belysning - Lite rot i bakgrunnen - Sprayflaske med vann. Maten ser bedre ut når den er fuktig. Vann kombinert med bra lys kan få det meste til å se delikat ut. Lenke til kommentar
JKKLstudio Skrevet 21. november 2008 Del Skrevet 21. november 2008 Maten ser bedre ut når den er fuktig. Vann kombinert med bra lys kan få det meste til å se delikat ut. Tror ikke at brød- og kakevarer ser så delikat ut når de er våte. ;-[ Måtte bare--- Lys er kanskje den viktigste tingen for at det skal de delikat ut (se matfotografen i LørdagsVG). Motlys med refleksskjerm og utfyllingslys gir "alltid" bra resultat. Lenke til kommentar
Upsaker Skrevet 21. november 2008 Del Skrevet 21. november 2008 VG har matsider både på midtsidene på fredager og i vg helg på lørdag Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå