Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Copyright


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du kan alltids SKRIVE copyright, men med mindre du faktisk har copyright på det du har lagt ut på sidene dine så spiller det jo ingen rolle da. Hvis du vil at det skal se "skikkelig" skriver du bare Copyright © Mitt Navn (Hvor © er det tegnet). Årstall osv kan du vel også ta med hvis du gidder :)

Lenke til kommentar
Samma om du skriver copyright.. det "gjelder" ikke.. noe man tror.. men egentlig koster det.. men de fleste driter vel i det, som meg. :p

 

Hva koster og hva mener du?

Svjv er som før nevnt i tråden at alt du lager og som kan sies og være unikt er automatisk kopibeskyttet i følge norsk lov.

Lenke til kommentar

Har du laget og publisert et åndsverk har du automatisk opphavsrett til dette. (Copyright er noe de har i Amerika.) Det koster ingen penger, du trenger ikke å registrere noe som helst, og du trenger ikke å skrive trusler og tøys på produktet.

 

De samme regler gjelder for ditt åndsverk, som for åndsverkene til forlag og plateselskaper. Du kan f.eks. ikke nekte meg å sitere åndsverket ditt, eller kopiere fra det til privat bruk.

 

Det bør selvsagt stå et sted på websiden din hvem du er, slik at de som skulle ønske å kopiere fra siden din kan kontakte deg for å be om tillatelse.

 

Jeg har inntrykk av at mange synes at det er tøft å skrive "Copyright" og sånt på sine private hjemmesider. Ville det egentlig være noe stort problem om noen ønsket å kopiere fra siden din (forutsatt at de oppgav at du er den opprinnelige opphavsmannen)? Jeg ville være stolt hvis noen ønsket å bruke noe jeg hadde skrevet.

 

Det aller tøffeste er selvsagt å plassere følgende på websiden sin:

 

"Dette dokumentet er tilgjengelig under GNU Free Documentation License."

 

eller

 

"This site is licensed under a Creative Commons License."

 

LeD

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...