Gå til innhold

Skal lage middag! Haster!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Suppe:

Tomatsuppe!

40 g smør

60 g grønnsakblanding (løk, purreløk, sellerirot og gulrot)

20 g baconsvor

ca. 35 g hvetemel

litt tomatpurè

1 l lys kraft (vann og buljong hvis du ikke vil/kan koke kraft, tilsett mer hvis det ser for lite ut eller det blir redusert for mye)

1 dl fløte

 

1: Fres grønnsakene og baconsvoren i smør

2: Ha i mel og fres det hvitt

3: Tilsett tomatpurè. Spe deretter med lys kraft

4: La suppen trekke i ca. 15 minutter

5: Sil den, smak til med div. krydder og leger med fløte helt til slutt.

 

Server med ønsket garnityr (pasta, kjøttboller, kjøttbiter, krutonger, egg e.l.)

 

 

Hovedrett:

Oksefilet Wellington!

 

ca. 1 kg indrefilet av storfe (midtstykket)

Salt

Nykvernet pepper

Smør til bruning

 

Til innbaking:

Frossen butterdeig

Egg

 

Soppmasse til fyll:

125 g frisk sjampinjong

1 stk. løk

2 ss smør

2 ½ ss hakket kruspersille

1 dl fersk brødrasp

Litt salt

Litt pepper

 

1. Dersom du har hele fileten, skjæres endestykkene vekk. Brun fileten i stekepanna, krydre, og sett den til avkjøling.

 

2. Finhakk sjampinjong og løk. Stek i smør under omrøring til all væske har fordampet, ca. 10 minutter. Tilsett persille og brødsmuler. Smak til med salt og pepper.

 

3. Legg butterdeigplater sammen så de danner en stor nok flate til å rulle rundt fileten. Pensle pisket egg i skjøten og lim dem sammen. Legg halvparten av soppmassen langs midten av butterdeigen. Fileten legges oppå, deretter soppmasse på toppen. Pakk butterdeigen rundt fileten og lim igjen med pisket egg. Legges med "sømmen "ned på bakepapir på stekeplaten. Bruk kanter og avskjær fra butterdeigen til å lage mønster på toppen. Pensle med sammenpisket egg og sett den til avkjøling til den skal stekes. Kan gjerne stå ustekt til neste dag.

 

4. Stek på 200 ºC i ca. 20 minutter til steketermometeret viser 57 ºC.

 

Den siste der er litt komplisert da, men er overkommelig. Kan jo prøve det en gang før du lager det.

Endret av Odd Ball
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...