Gå til innhold

Open Office kompatibilitet


Skugga

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hola,

 

Noen som vet om Open Office 2.X dokumenter kan leses/redigeres i Open Office 3.0 og vice versa?

Skal ha heldag til uka, og det er greit å vite hvorvidt læreren kan lese dokumentet jeg kommer til å levere eller ei.

 

 

Takk for svar.

 

Ikke sikker på om man kan åpne OO3 filer i OO2.. men OO2 i OO3 burde ikke være noe probem... men lagre som MS office doc.. så er du vel safe.. eller for å være absolutt sikker.. lagre i rtf om det er bare tekst du skal levere.

Lenke til kommentar
ODF har så vidt jeg vet ikke endret seg mellom versjonene, er ikke det samme som f.eks. doc og docx.

 

Å åpne ODF-filer laget i OO 3 med OO 2.x skal ikke være noe problem.

 

var det jeg ikke var sikker på serru. men når det gjelder innlevering på skolen så er det vel ikke sikkert læreren bruker OO?.. trur det er safere å lagre som MS office document sånn sett i alle fall.. så sant ikke skugga vet læreren bruker OpenOffice da.

Lenke til kommentar

Det beste er vel å lagre og lever i .PDF. Da er du sikker på at læreren får åpnet fila, og at innholdet blir seende akkurat slik ut som det gjør i OpenOffice. Jeg har nemlig opplevd at .doc og andre Microsoft-filer kan bli rotet til når man åpner disse i ekte Word.

 

I OpenOffice 2.4 har man et alternativ for "Lagre som PDF" under Fil. Et annet alternativ er å bruke en printer-emulator som kan lagre som PDF, slik som f.eks Bullzip PDF. Dette programmet lurer Windows til å tro den er en vanlig, fysisk printer, mens i realiteten bare lagrer den alt man 'printer' til ei .PDF-fil.

Lenke til kommentar

Tror en del lærere vil misslike at de ikke kan endre ting i teksten, så med mindre de har Adobe Acrobat (eller et annet program som kan redigere pdf-filer, men det er vel ikke mange lærere som tar seg bryet med å finne det) kan det hende du endre opp med en gretten lærer. På en annen side er det en del lærere som rett og slett printer ut innleveringen uansett og da er jo pdf ypperlig.

 

Kanskje det enkleste er å rett og slett spørre læreren hvilket program læreren bruker, eventuelt preferanser med tanke på formater (noen kan jo faktisk såpass).

 

En ting er i hvert fall sikkert og det er at alt hadde vært mye enklere hvis alle bare kunne enes om en felles åpen standard (i tillegg til pdf som mer eller mindre alle kan åpne, men ikke redigere). Kan forresten poste svaret jeg fikk da jeg spurte om det var mulig å oppfordre/tvinge skoler til å akseptere åpne formater ved innleveringer for de som er interesserte.

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Hei, og takk for henvendelsen du sendte 14. oktober.

 

Regjeringen jobber for økt bruk av åpne standarder. Det er vedtatt i regjeringen at det fra 1. januar 2009 skal brukes åpne standarder ved publisering på offentlige nettsteder. Offentlig sektor skal til dette formålet fra da av bruke de åpne standardene HTML, PDF og ODF. Se http://www.regjeringen.no/nb/dep/fad/kampa....html?id=476259 for mer informasjon

 

Kommuner og fylkeskommuner, og dermed også videregående skoler, er enda ikke omfattet av regjeringsvedtaket. Vi anbefaler imidlertid sterkt at også disse følger retningslinjene og intensjonen bak regjeringens politikk for åpne standarder. Vi arbeider for tiden med en mulig endring av lov/forskrift som gjør at kravet også blir obligatorisk for kommuner og fylkeskommuner. Da vil også din skole omfattes av krav til bruk av åpne standarder.

 

Det er Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) som har det operative ansvaret for IT-standardisering i det offentlige. Det innebærer også utvikling av informasjons- og veiledningsmateriell. Per i dag foreligger ikke dette, men når det gjør det vil det sendes ut til alle offentlige virksomheter.

 

 

 

Med vennlig hilsen

 

Ola Nordmann

 

Rådgiver

 

Avdeling for IKT og fornying

 

Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Lenke til kommentar

Så bra at dem går for flere og flere åpene standarder da :D.. sikkert noe MS ikke er like glade for.. men godt for folket. og man er jo da ikke avhengig av en haug penger for å ha rett tekstbehandler til stilen sin :D.. mener.. om man kjøper seg en billig laptop så ligger det neppe no office 2k7 eller no på den... Noen som har prøvd og åpne MS word perfect (WPS) dokumenter i MS word? oioioi. :p. (ikke tilfeldigvis noen som vet om en god konverter som samtidig klarer formateringene?). unnskyld for offtopic'en. :D

Lenke til kommentar
Noen som har prøvd og åpne MS word perfect (WPS) dokumenter i MS word? oioioi. :p. (ikke tilfeldigvis noen som vet om en god konverter som samtidig klarer formateringene?).

 

WPS er filtypen til Microsoft Works. Det finnes ikke noe som heter MS Word Perfect. WPS-filer kan åpnes i alle nyere versjoner av MS Office (2000 og nyere) men det kan hende du behøver et konverteringsprogram (har ikke vært nødvendig på de installasjonene jeg har prøvd):

 

http://www.microsoft.com/downloads/details...;displayLang=en

 

Alle enkle WPS-dokumenter (uten objekter etc.) lar seg også åpne i WordPad.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...