Gå til innhold

Hvor mange fotograferer analogt?


Anbefalte innlegg

Hvor mange av dere fotograferer analogt? Hvilke(t) kamera og film bruker dere? Fremkaller dere selv, eller drar dere til en fotobutikk for å få det gjort?

 

Selv har jeg fått helt sansen for analog fotografering. Jeg fotograferer selv med et Pentax MESuper, Adox Polomat, og et Holga dukker snart opp i posten. Bruker for det meste Kodax Tri-x eller Kodax TMax, og av å till Ilford FP4+. Jeg både fremkaller negativene, og setter dem på papir selv i mørkerommet.

Det er noe helt eget etter man virkelig har jobbet med hendene på et bilde, brukt noen timer i et rom fylt av rødt lys og luktende kjemikaler. :)

 

Og dere som ikke har prøvd dere på den gammeldagse måten, få tak i en gammel film, fremkall den selv, og ta deg en tur inn i photoshop fra gamledager (mørkerommet).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For tiden driver jeg nesten utelukkende med analogt. Har en Nikon F3 som jeg flittig bruker med en rekke typer film. Får filmen fremkalt hos den lokale fotobutikken, og scanner selv hjemme på en V700.

Har nylig fått meg en Hasselblad og tenkte å hente noe HP5 og kanskje noe Ektachrome imorgen så jeg kan eksperimentere i helgen. Gleder meg stort til å se resultatene!

 

Skulle gjerne hatt eget mørkerom slik du har, men plassmangel gjør det for øyeblikket umulig. Godt å se at det er flere særinger der ute. :)

 

Men husk, vi har jo vårt eget delforum: Filmbaserte kameraer og egen diskusjonstråd for alt analogt snikksnakk.

Endret av Freem@n
Lenke til kommentar

Hei!

 

Jeg fotograferer med film. Jeg fotograferer faktisk nesten kun med film. Bruker for det meste Pentax 67 II og Mamiya RZ67 PRO II med diverse optikk. Hender jeg er ute og lufter Linhofen og, men blir ikke brukt så mye som det burde. Bruker og Nikon F5 en del til litt "kjappere" bilder.

 

Fremkaller og kopierer alt selv. Både sort/hvitt, E6 og C41. Bruker for det meste Provia 100 positiv fargefilm, Ilford HP5 plus, Kodak Tmax 100 og Ilford Delta 3200 for sort/hvit. Bruker ikke så mye negativ fargefilm, men når jeg gjør det, bruker jeg ofte Kodak Portra 160 eller 400.

 

Helt enig med trådstarter. Noe eget ved å bruke film. Ikke bare mørkeromsarbeidet, men selve fotograferingen og.

Lenke til kommentar

Bruker litt film per idag, men ønsker å fotografere mer med film i framtida. Har et par Holga kamera som jeg bruker, har det siste halve året brukt polaroidfilm en del. Ønsker meg mellomformathus fra hasselblad og/eller Mamiya(gjerne en rammesøker av type Mamiya 6 eller 7). Et godt hus for 135-film står også på ønskelista. Av 120-film bruker jeg Kodak Tmax 100 og 400.

Lenke til kommentar

Fotograferer litt.. Prøver ihvertfall.. =)

 

Har ett par mamiya kit til disposisjon, med div. optikk.. Bruker Kodak 400ISO BW filmer. Tror faktisk de heter bare Kodak BW? Har også noen Ektachromer som jeg vil prøve å få cross processa engang... =)

Hittil har jeg bare sendt filmene til lab.. men snakk om at jeg muligens skal få gjort litt fremkalling selv om ikke så alt for lenge=d

Blir nok morro =)

Lenke til kommentar

Antall mellomformatfilm i fryseren har ikke sunket i 2008, så det er på tide å gjøre noe. Men med Rolleiflex så frister i hvertfall ikke dagens regnvær mye.Uansett ligger det alltid en tint men kjølt Portra 160 VC klar til bruk.

 

Det står en Superia 100 i XA-en. Meningen var/er å krysse den, men det er dumt at jeg har glemt å presse filmen til iso 400. Pressing av film passer godt med kryssprosessering, synes jeg.

 

Jeg har både Agfa APX 100 og 400 i frysen ved siden av TriX hvis det skulle melde seg et ønske om å skyte sorthvitt. Det ligger også 5 120-ruller Provia og Astia i filmkassen som jeg kanskje har planer om å krysse. Og når jeg sjekket istad fant jeg ut at jeg har en Lomo-film og en rull Ektachrome E-100 VS i 35mm format, og at det ligger en ekstra Superia løst i kjøleskapet. Noe som ikke er nødvendig.

 

Å se på mellomformatslides på lysbordet er litt magisk, men den effekten virker ikke så sterkt på meg lenger. Følelsen for det ferdige resultat har tatt såpass mye overhånd. I likhet med en periode da jeg brukte mellomformat som familiekamera (på slutten av åttitallet) føler jeg at god negativ fargefilm er det som jeg synes er greiest. For scanningens vedkommende har det visst liten betydning lenger hva man bruker til opptak, men når det ferdige resultatet ofte er stor kopi av beste kvalitet så er negativfilm det mest praktiske. Ilford/cibachrome er så sabla dyrt at det å slå kopi direkte fra det originale negativet er nok det som gir best resultat på gamlemåten.

 

Og sorthvitt på mellomformat ruler bare så heftig over digitalt sorthvitt. Storformat holder jeg utenom alt fordi det bruker jeg kun til pinhole foreløpig. Men med tanke på at prisen for å bruke storformat overgår prisen av en pølsemeny på Shell pr klikk så spørs det om ikke overgang til mellomformat kommer til å øke min pinholeproduksjon betraktelig.

 

Egentlig burde jeg ta betydelig mer film siden jeg tross alt har det liggende, og det koster ikke mer enn fremkalling (50 kroner + scanning). Jeg burde hatt et supert, lite foldekamera - et slik som det som Fuji lanserte for en tid tilbake. Lekkert som tusan, og praktisk for slike som meg. Det er egentlig litt av en skam å ha såpass med film (har et par esker Portra 160 VC i frysen som hovedfilm også) som jeg har. Ikke at det er så veldig mye til sammen (ca. 20 ruller), men nok til at latskapen min irriterer meg. Problemet er at siden sommeren har jeg nesten ikke giddet å ta et eneste bilde uten å få betalt for det. Og det gjøres utelukkende digitalt.

Lenke til kommentar

Fotograferer litt analogt når jeg får "ånden over meg". Da er det stort sett Nikon FA eller Rolleiflexen som får prøve seg med Ilford FP4+ eller HP5+. Jeg har dessverre ikke funnet deler nok til å gjøre om forstørreren min til en mellomformatforstørrer ennå (om noen har noe Durst Vegabox 67 og negativrammer som skal selges, ta kontakt med meg!), og følgelig blir den kun brukt til 135-film. Får vel vurdere å anskaffe ny forstørrer etter hvert, eventuelt en scanner som tar 120-film. Helst begge deler.

Lenke til kommentar

Bruker et avansert pek og klikk kamera kalt Konica Hexar AF når jeg ikke har lyst til å dra med et stort og klumpete DSLR+GorillaPod+sett med objektiv+batterier+minnekort+filter++++.

Også er det gøy å fremkalle film selv! Men må innrømme at jeg ofte tar fargefilmbilder (Velvia/Ektachrome) og leverer dem til fremkalling hos JP. Det som *ikke* er morsomt er å scanne dem etterpå. Tar gjerne en hel time å scanne en 36 bilders film. Brukte 5 timer en dag på å scanne filmene tatt over et par helger. Ikke gøy.

Endret av 8086
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...