Gå til innhold

Ny rapport avslører løgner fra pelsbransjen - På tide med et totalforbud? Venstre og Lars Sponheim vil nedlegge næringen innen 2012!


Anbefalte innlegg

Jeg leser i Dyrevern alliansen Bulletin Nr. 2 2009 at Arbeiderpartiet stemte 136 mot 165 stemmer om å avvikle pelsdyrnæringen. Jeg synes det er synd at dyrene tapte. Jeg er redd det kan være svært forferdelig å være innespærret i et bur i mange måneder, og lengre for avlsdyr. Dyrs tidsperspektiv kan være mye tregere enn mennesket f.eks tar ting subjektivt lengre tid når man et menneske er ung. De sa SV vedtok å gå inn for avvikling av pelsdyroppdrett (som betyr avvikling av hele næringen håper jeg?). Da vet jeg hva jeg skal stemme i denne omgang.

 

Burfest etter burskifte. Kjempegøy å snuse rundt :)

Hjelp dyr til et verdig liv! Kjøp økoligisk mat og mislik pelsdyrmarkedet. 

Det motsatte av kjærlighet er ikke hat, det er likegyldighet.

- Even the smallest degree of sentience demands respect - Jean-Luc Picard

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Abnorm adferd, som drap og skadebiting av egne valper, er blant problemene i næringen. Dyr som hopper og hopper og hopper i buret sitt, eller tilsynelatende sitter fast med et ben gjennom gitteret og skjelver, er obsevert. Pelsnæringen mottar omtrent 50 millioner kroner i statsstøtte årlig. Det gis også støtte til opprettelse av nye pelsfarmer. Selv ETT dyr som lider er ett for mye, fordi det kunne vært deg.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Lars Sponheim - Jeg blir rasende når jeg ser dette

I overfulle og trange bur holdes de utemmede streifdyrene fanget hele sitt liv - helt til de blir avlivet for å pryde pelsbutikkenes rådyre utvalg av jakker, luer og skjerf. Organisasjonen Nettverk for dyrs frihet har besøkt en rekke pelsdyrfarmer landet rundt. Gjennom en videoreportasje som VG Nett har fått tilgang til, dokumenterer de forholdene ved 22 av dem. Advarsel: sterke bilder.

 

Klikk for å se/fjerne spoilerteksten nedenfor

1251383252784_678.jpg

 

1251367824970_873.jpg

Foto: Nettverk for Dyrs Frihet

Torsdag gikk Den norske veterinærforeningen ut med et krav om at denne type næring nå må legges ned, etter at NRK denne uken har satt fokus på næringen. Foreningens president Marie Modal mener at det må reises en rekke etiske spørsmål rundt det som skjer på disse farmene.

 

Som landbruksminister var jeg med på å fremme stortingsmeldingen om dyrehold og dyrevelferd i 2002. Vi sa at forholdene i pelsdyrnæringen var uakseptable, og at dersom næringen ikke klarer å bedre dem innen ti år bør den avvikles Det er nå tre år igjen, og vi ser at de ikke har gjort jobben godt nok. Jeg står fast ved det. Det er helt grusomt. Jeg blir rasende når jeg ser dette, ikke bare på de som kan la dyrene stå med avklippede føtter, men også rasende på landbruksministeren som ikke viser forståelse.

Statssekretær i Landbruksdepartementet, Ola Heggem, sier at han stiller seg helt uforstående til karakteristikken.

 

eg er enig at man blir rasende av å se bildene, men at landbruksministeren ikke har vist forståelde skjønner jeg ikke hvor Lars Sponheim har fra. Han har definitivt vist forståelse for dyrenes rettigheter og dyreholdets standard.

Endelig skjer det noe. Endelig en tydelig politiker. Bra Lars! Personlig er jeg villig til å legge både innvandring og skattelette på hylla og stemme Venstre den 14 september om dette medfører riktighet. Nå må de bli en kraftig forandring og forhåpentligvis en nedleggelse av en barbarisk næring, som er helt undøvdig i 2009. Jeg synes det er hårreisende at vi substituerer denne næringen over skatteseddelen. Fyskam!

 

:thumbdown:

Lenke til kommentar

Jeg blir kvalm hver gang jeg ser dyr som lider forde mennesker skal få lov å gå rund med ett dødt dyr på kroppen. Jeg skjønner ikke helt hva folk tenker på. Sist jeg sjekka har vi varme nok lær i norge til at vi klarer oss om vinteren. Forby steder som bare er der for å lage pels. Hvorfor skal dyr lide pga egoistiske mennesker? de som mener at dette er greit skulle fått noen fine vidio linker av meg.

 

til fBlikeng: de 2300 menneskene får finne noe mere nyttig å jobbe med enn å pine dyr.

Lenke til kommentar

Jeg foreslår at vi lar lenkene ligge enn så lenge. Jeg personlig har sett mer en nok og som uttalt tidligere er ikke dette noe jeg ønsker å se igjen om jeg kan få slippe. Jeg ønsker ikke at andre skal det heller. Enn om de da ikke oppsøker dette aktivt selv, det er selvsagt opp til hver enkelt. Og ja, det kan være en vekker for mange.

 

Første gang jeg ble oppmerksom på dette var en dokumenter for mange år siden om lignende grusomheter i store deler av Asia. Jeg ble rystet og oppgitt, men tenkte vel dessverre som de flest andre at, "jaja, det er jo så langt borte fra Norge". Men nå er situasjonen en annen. Dette foregår ikke lenger langt vekk, men i vårt eget land. Du og jeg og Norge er indirekte med å finansiere dyremishandling over statsbudsjettet. Det er helt hårreisende og tidvis rystende.

 

Siv Jensen uttalte tidligere at de var for å nedprioritere subsidiene til denne næringen. Jeg synes at dette var meget positivt. Skuffelsen var dermed stor når jeg leste videre at partiet ikke var negativ til pelsnæringen som helhet. Men kun subsidiene. De har også en meget dårlig rovdyrpolitikk.

 

Vi vet at Venstre, Sosialistiskvenstre parti og Miljø partiet De Grønne er meget kritiske til denne næringen og vil gå inn for å nedlegge den. Arbeiderpartiet har tatt halen mellom bena og bestemt seg for å ikke snakke så høyt om dette nå før valget. FrP er som kjent splittet (se tidligere kommentar). Høyre er for og det samme kan vi si om Senterpartiet. Kilde.

 

Nå er det valg og vi kan være med på å sette lys på dette (alle sammen), samt gi en klar stemme om hva folket synes om denne makabre næringen. Engasjer deg, dyrene har ingen stemme!

 

:)

Lenke til kommentar

Sponheim sjarmerer meg innimellom, men det er en farlig grense å tråkke over om vi avvikler hele næringen. Hvorfor stoppe på pels, mennesket trenger ikke kjøtt for å overleve. Slakteforbud neste? Det er nok ganske mye dyremishandling blant storbønder og slakterier også.

 

Man bør heller virkelig overvåke pelsindustrien og sørge for at dyrenes rettigheter blir fulgt.

Lenke til kommentar
Sponheim sjarmerer meg innimellom, men det er en farlig grense å tråkke over om vi avvikler hele næringen. Hvorfor stoppe på pels, mennesket trenger ikke kjøtt for å overleve. Slakteforbud neste? Det er nok ganske mye dyremishandling blant storbønder og slakterier også.

 

Man bør heller virkelig overvåke pelsindustrien og sørge for at dyrenes rettigheter blir fulgt.

 

Det ligger i næringskjeden at vi spiser andre dyr, slik de dyrene vi spiser spiser andre dyr. At folk piner dyr kun for å se litt penere ut er bare galskap. Dessuten er kjøttindustrien i Norge mye renere og ordentlig enn pelsindustrien. De piner ikke dyrene før de slakter dem.

Lenke til kommentar

At man bryr seg om dyrs velferd er bare en bløff fra de som har pelsforbud av religiøs overbevisning. Hadde de virkelige brydd seg om dyrenes velferd ville de arbeidet for å bedre forholdene til dyrene i pelsindustrien og samarbeidet med de beste i markedet. De hadde kanskje startet en farm selv for å vise hvordan det kunne gjøres og hadd kampanjer som "etisk riktig pels".

 

Bare bløff fra disse folkene altså.

Lenke til kommentar
Det er helt absurd at vi skulle ha tatt med oss skadde dyr, plassert dem i burene, og fotografert dem. Det ville undergravd hele vår virksomhet, sier Rune Ellefsen. De friske dyra må i så fall ha greid å overleve på egen hånd i drøyt tre uker. Det er også påfallende at det går så lang tid før farmeren oppdager hva som skal ha skjedd. Det er mange ting ved denne historien som vi har veldig stor tvil til

Klikk.

 

Dette er renspikket løgn fra en smålig desperat pelsfarm eier.

 

:hmm:

Lenke til kommentar

Dette gjaldt også kun to dyr, jeg så bilder av titalls dyr, til og med i artiklene står jo eieren vedsiden av burd mindre enn skapene under tv-benken min.

 

Robertaas: jeg har skjønt såpass at du liker å komme med masse ubegrunnet vissvass mot parter du misliker, men bryr du deg absolutt ikke noe om dyrs velferd? Tenker du at så lenge det ikke er deg og din familie som sitter i de burene, så er det like greit?

 

Pelsnæring er for min del på ingen måte etisk forsvarbart, og jeg vil mye heller ha et par tusen ekstra arbeidsledige, enn et par tusen dyr under såpass horrible forhold.

Lenke til kommentar
- Noen må ha sluppet ut de friske revene og satt inn de syke. Det er tydelig at noen har som mål å skade pelsdyrnæringa

Lukter PETA-taktikk lang vei :wallbash: ( Som forøvrig er den latterligste organisasjonen i manns minne )

 

At det trengs forbedringer innen pelsindustrien i Norge, fair enough, men total-forbud vil virke mot sin hensikt ved at næringen flyttes til andre land hvor lover og regler er langt snillere mot mishandlere.

Lenke til kommentar
Dette er renspikket løgn fra en smålig desperat pelsfarm eier.

 

Det er alltid fascinerende hvordan folk med en bestemt agenda alltid er 100% overbevist om at motparten alltid lyver. Det vi kan slå fast er at ingen andre enn de involverte vet hva som er løgn og sannhet i disse sakene foreløpig. Både industrien og Nettverk for Dyrenes Sikkerhet har interesse av at en bestemt historie kommer ut i media og alle bør ta alt med en klype salt en stund til. Jeg er ikke overrasket over at industrien prøver å dekke over men jeg er ennå mindre overrasket over at ekstreme grupperinger som NDS benytter alle midler for å ramme industrien.

Lenke til kommentar
Robertaas: jeg har skjønt såpass at du liker å komme med masse ubegrunnet vissvass mot parter du misliker, men bryr du deg absolutt ikke noe om dyrs velferd? Tenker du at så lenge det ikke er deg og din familie som sitter i de burene, så er det like greit?
Jeg bryr meg ikke om å være politisk korrekt, men jeg kan begrunne det jeg kommer med. Staten er altfor dårlig til å håndheve lovene vi allerede har for dyrehold. Og det gjelder alt fra kenneldrift til pelsdyrhold. Istedefor å gå inn for forbud av kenneldrift burde man heller dra fram hvordan dette kan gjøres bedre og trekke frem de gode eksemplene fra industrien. Jeg har fremdeles tilgode å se at noen av aktivistene som bruker dyrenes forhold i pelsfarmer i sin propaganda trekke fram de gode eksemplene fra industrien og si at alle burde gjøre likedan.
Pelsnæring er for min del på ingen måte etisk forsvarbart, og jeg vil mye heller ha et par tusen ekstra arbeidsledige, enn et par tusen dyr under såpass horrible forhold.
Er noen næringer som involverer dyr etisk forsvarbare? Jeg kan ikke se at pelsnæringen på noen måte er i en særstilling her. Endret av robertaas
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...