Gå til innhold

Amatør skal ta bryllupsfoto...hjelp!


Anbefalte innlegg

Si NEI du...

 

Ikke bare at du tar deg vann over hodet, men du drukner deg selv ned i atlanterhavsgropen.. ( den er 11000m dyp)

 

Den heter vel Marianegropen? ;p

 

Trådstarter: chris300 har et poeng. Det er kanskje lurt å øve litt på bryllupsbilder uten å være den offisielle fotografen, i tilfelle alt går ad undas. :)

 

Lykke til, i hvert fall!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Si NEI du...

 

Ikke bare at du tar deg vann over hodet, men du drukner deg selv ned i atlanterhavsgropen.. ( den er 11000m dyp)

 

Den heter vel Marianegropen? ;p

 

Trådstarter: chris300 har et poeng. Det er kanskje lurt å øve litt på bryllupsbilder uten å være den offisielle fotografen, i tilfelle alt går ad undas. :)

 

Lykke til, i hvert fall!

 

Og den ligger vel heller ikke i Atlantern? mener å huske det var noe ved eller rundt fillipinene? :dontgetit:

Lenke til kommentar

Til trådstarter : Tar du betalt for oppdraget? I så fall bør betalingen stå i stil med erfaringen din, no offence :)

 

Så lenge brudeparet insisterer på å bruke deg med de farer det innebærer, så er det bare å stå på. Mange minnekort, høyeste jpg kvalitet, men helst raw, godt med batterier til blitzen og gjerne et ekstrabatteri eller to til kamera. Lån et back up kamera med en annen brennvidde på objektivet enn det du har. Ta kommandoen når du tar bilder, nytter ikke å være blyg...

 

Ta MYE bilder, kanskje ender du opp med et blinkskudd eller ti - Lykke til

Endret av olar0701
Lenke til kommentar

Har gjort dette en gang for lenge siden, og det gikk helt ok selv om jeg absolutt ikke er noen proff. Det er helt avhengig av hvilken forståelse både brudeparret og du har, at de ikke forventer all verden og at du faktisk er en ydmyk amatør som ikke kan gi garantier. Dersom dette er helt ok for dem, så knips i vei.

 

Men jeg ville takket nei dersom dette er nære venner av deg, for en ting som ikke er nevnt her er at når du stresser rundt for å ta bilder så går du glipp av bryllupet og festen. Man blir gående å tenke foto hele tiden, og strengt tatt burde man jo tenke brudepar og fest dersom det er nære venner.

Lenke til kommentar
Var det ikke et heller fortvilt brudepar her for litt siden? Noe med en wannabe-pro brudefotograf som mer eller mindre mislyktes totalt med å få minneverdige bilder?

 

Nå ser jo OP helt klart sine egne begrensninger, og ser ikke ut som noen vil anbefalt han å påta seg ansvaret for noe slikt.

 

Be heller brudeparet om å leie inn en profesjonell fotograf for å ta brudebildene, og tilby deg heller å ta bilder av gjester og annet (hvis du vil).

 

 

 

Skriver under på den der... Av egen erfaring...

 

Se gjerne tråden min for tilbakemeldinger... Kan jo kalle den TRAGISK...

Lenke til kommentar

Jeg tok også bilder i et bryllup til noen i slekta, da jeg var helt amatør. Fordi bryllupsparet hadde lite penger, så de ville ikke bruke penger på fotograf. De ville bare ha noen bilder som dokumenterte bryllupet, ikke noen som var teknisk perfekt. Noe som høres likt ut i dette tilfellet. Den gang kjørte jeg uten ekstern blits...

 

Still kameraet på den laveste mulig blender, på blendervalg modus. Kjør opp ISO'en litt (200-400?) og plasser deg bra. Vær først over alt, så du ikke blir stående bakerst i folkemassen for å ta bilder.

 

VIKTIG, at du får knipset bilder av de viktigste tingene. Fremme ved alteren, på vei til alteret, når de setter ring på hverandre, når de kysser, på vei ut, ved kirketrappa, og litt når de er blant folkemengden, og når de ankommer festen.

 

Riv med deg flere GB med minnebrikker, og knips til du får vondt i tommelen. Bedre å ta 1000 bilder, enn 200. Desto mer bilder, desto større er sjansen for at du får brukbare bilder.

Skal du bruke blitsen, så vri den litt oppover, slik det ikke skytes rett i fleisen på brudeparet.

 

Har ikke lest gjennom om det var sagt før, men det er min anbefaling.

Lenke til kommentar

Hvis D50 har CLS (D70 har iallefall, dog noe simpel) kan en idè være å ta SB-800 i trådløs modus også sette den off-axis med en liten softboks på for nærbilder.

Tenker da at du bruker et slikt "stativ" som du fester i stativfestet på kamera og som går ut til siden hvor du kan sette blitzen på.

 

Evt. bare ha en softboks på blitzen oppe på kamera.

 

Ta forøvrig en titt på www.strobist.com masse tips der hvis du leter litt.

Lenke til kommentar

Mye bra er allerede sagt i denne tråden, så jeg skal ikke si så mye ekstra.

Jeg har selv vært i denne bizarre situasjonen der jeg har blitt bedt om å ta fotografier av brud, brudgom og forlovere. De offisielle portrettene...(ikke fra selve festen).

 

Husk at brudgom og forlovere tømmer lommene sine for bilnøkler, mobiltelefoner og snusbokser før du tar bilder... :whistle:

Det er helt utrolig hvordan disse gjenstandene ødelegger linjene i dressen og posituren til de avbildede. Fra å være elegante herrer i dress til å ha et lett uteligger-preg, skal det ikke mye til :-)

 

Tenkte jeg skulle opprette en tråd med mine egne erfaringer som "bryllups-fotograf". Ikke alle erfaringene var like hyggelige som nyttige...

Lenke til kommentar

Tor-Arne er inne på noe viktig, detaljer. Sjekk hvordan klærne henger på hovedpersoner i de offisielle bildene. Bulker og slikt er ikke bra.

 

Det som er veldig viktig er å ikke fokusere mye på de du kjenner fra før. Det er stor fare for at slik skjer når man ikke er obs på det. Uten å tenke over det kan du komme hjem med altfor mange bilder av venner og kjente, og for lite av brudeparets familie og slekt. Alle må være skikkelig representert, noe som kommer til å bety at du neppe får tid til henge så mye med venner og den berømte lerken på innerlommen, bak trappen osv.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Enig med de fleste her, jeg tror jeg hadde skygget banen. Skyt iallefall i RAW-format om du har mulighet, da kan mye berges i ettertid. Gå så nær som mulig, ikke stå i andre enden av rommet å lek deg med zoom'en. Ta iallefall mange bilder av bruden... det pleier å være viktig å få noen gode av henne. Lykke til.

Lenke til kommentar

Jeg har aldri fotografert noe viktig, bare så det er sakt. Det er også ekstreme forskjeller i hva folk legger i et bryllup og i bildene fra det.

 

Benytt dette som et påskudd til å kjøpe inn et LX3, og ta minst ett bilde av hver scene med det, i tillegg til flittig bruk av D50'en. D50'en setter du på A (blenderprioritet). Lek mest mulig på forhånd. Ha det hyggelig. Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...