Nidaroo Skrevet 13. november 2008 Del Skrevet 13. november 2008 Nærmest hver gang jeg skal steke egg så føles det som de ikke er spisende også blir det bare grauten av det. Føler meg også ganske usikker på om de er skikkelige stekte. For når min mor eller andre skal lage er de perfekte, men jeg har ikke helt draget på det. Så er det egentlig noen gode råd for å steke egg? Vet at de ikke skal stekes på altfor stor varme, da blir det nærmest plastikk egg. Også har jeg lært det at man skal feks sjekke ved å dra en kniv over det hvite for å sjekke om det er skikkelig stekt, ved at "slimet" er borte. Lenke til kommentar
Zevs31 Skrevet 13. november 2008 Del Skrevet 13. november 2008 pleier du og snu eggene når du steker dem? da er det letter og få dem skikkelig stekt:P Lenke til kommentar
Nidaroo Skrevet 13. november 2008 Forfatter Del Skrevet 13. november 2008 Jeg likte de stekt på begge sider før, men nå foretrekker jeg heller at plomma ikke er "knust". Lenke til kommentar
Dr. Chaos Skrevet 13. november 2008 Del Skrevet 13. november 2008 La plata bli ordentlig varm. Fettet skal først koke også skal det bli stille igjen. Ha plata på middels varme. Lenke til kommentar
nomore Skrevet 13. november 2008 Del Skrevet 13. november 2008 Man skal ikke steke på for sterk varme, men du må ha litt futt. - Sett platen på høyeste temp. - Smelt litt smør i pannen. - Sett platen på 4. - Vent 40-50 sekunder. - Ta egg opp i pannen. - Følg med på eggene og spis når ferdig. At det blir en grøt tyder på at det er for svak varme eller at du tar de for tidlig. Lenke til kommentar
Sovesofa Skrevet 14. november 2008 Del Skrevet 14. november 2008 Når jeg steker egg, så pleier jeg å få eggende litt rennende, altså snu de på vær sin side så det blir en hinne, men ikke så mye at plomma blir helt gummi. Har alltid panna på full guffe, har 6 trinn på ovnen btw, så slenger jeg egget i når det begynner å ryke litt av oljen i panna, så skrur jeg ned til 4, og steker det på vær sin side i ca 30-60 sekunder enjoy Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 14. november 2008 Del Skrevet 14. november 2008 (endret) Ikke stek egget på for høy varme. Endret 14. november 2008 av ahpadt Lenke til kommentar
M-J Skrevet 14. november 2008 Del Skrevet 14. november 2008 drar altid av den tynne "hinna" som er over plumma! Lenke til kommentar
elektroboy Skrevet 24. november 2008 Del Skrevet 24. november 2008 drar altid av den tynne "hinna" som er over plumma! Ja, det gjør jeg også! Syns det er kvalmt å ha det på...hehe. Lenke til kommentar
Alinoe Skrevet 25. november 2008 Del Skrevet 25. november 2008 Bare å passe på at panna er god og varm før du tar i egget. Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 29. november 2008 Del Skrevet 29. november 2008 Stek på høy varme, snu egget når du kan løfte det med stekespaden uten at det går i oppløsning. Løft under plomme og ikke la det falle for hardt. Voila, du har speilegg stekt på begge sider med hel plomme som ikke renner før du setter kniven i den. Lenke til kommentar
xinqzer Skrevet 10. mai 2010 Del Skrevet 10. mai 2010 Jeg pleier å starte med varm plate, så hive egga i, så slå ned varmen litt, å vente til det hvite stivner Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 10. mai 2010 Del Skrevet 10. mai 2010 Man skal ikke steke på for sterk varme, men du må ha litt futt.- Sett platen på høyeste temp.- Smelt litt smør i pannen.- Sett platen på 4.- Vent 40-50 sekunder.- Ta egg opp i pannen.- Følg med på eggene og spis når ferdig.At det blir en grøt tyder på at det er for svak varme eller at du tar de for tidlig. Hva om 4 er max på min ovn? Hva om jeg bruker gassovn? Osv. Har alltid panna på full guffe, har 6 trinn på ovnen btw, så slenger jeg egget i når det begynner å ryke litt av oljen i panna, så skrur jeg ned til 4, og steker det på vær sin side i ca 30-60 sekunder enjoy Da, min herre, har du ødelagt oljen din. Stek på høy varme, snu egget når du kan løfte det med stekespaden uten at det går i oppløsning.Løft under plomme og ikke la det falle for hardt.Voila, du har speilegg stekt på begge sider med hel plomme som ikke renner før du setter kniven i den. Dette. 2 Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 10. mai 2010 Del Skrevet 10. mai 2010 (endret) Husk å bruke margarin. Ugg. Der er vi høyst uenige. ahpad: Aldri for sent å lære seg å steke egg . Endret 10. mai 2010 av wingeer Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 10. mai 2010 Del Skrevet 10. mai 2010 x2 til margarin. Det bør holdes langt vekke fra kjøkken generelt sett. Lenke til kommentar
nomore Skrevet 11. mai 2010 Del Skrevet 11. mai 2010 Man skal ikke steke på for sterk varme, men du må ha litt futt.- Sett platen på høyeste temp.- Smelt litt smør i pannen.- Sett platen på 4.- Vent 40-50 sekunder.- Ta egg opp i pannen.- Følg med på eggene og spis når ferdig.At det blir en grøt tyder på at det er for svak varme eller at du tar de for tidlig. Hva om 4 er max på min ovn? Hva om jeg bruker gassovn? Osv. Da bruker du en porsjon fornuft og utelater kveruleringen fra oppskriften 2 Lenke til kommentar
Ms Opel Skrevet 16. mai 2010 Del Skrevet 16. mai 2010 Nå var det vel egg stekt på en side det var snakk om? Jeg pleier å vente til pannen er varm, bruker som regel olje, har oppi egget, smører hviten ut med stekespaden mens den fortsatt er "gele" til den formen jeg vil ha den. Venter til hviten er ferdig, tar egget forsiktig opp og legger det på f.eks brødskiven. Ps, om du skal ha egg og bacon kan du steke baconen først, uten smør/margarin/olje, og når den er ferdig steker du egget i fettet fra baconen:) Lenke til kommentar
Leo_Khenir Skrevet 19. mai 2010 Del Skrevet 19. mai 2010 Helt enig med siste poster. Beste stekefett til egg er det som ligger igjen etter at du har svidd et kilo bacon (overdrivelse ftw) Steker man på en side med hel plomme (sunny side up, som engelskmennene kaller det) og har bacon til, gjør jeg altså slik: 1. Gjør meg ferdig med baconet. Da er jeg sikker på at pannen er ordentlig varm (benytter trinn 7 av 9 for bacon, altså omtrent 75% av kapasitet). Setter den gjerne ned til 6 for eggene. Tømmer av litt overflødig baconfett (over baconet i skålen, naturligvis) 2. Knekker eggene i pannen, forsiktig for å spare plommen. 3. Lar eggene putre til hviten er hvit og solid (Jeg liker rennende egg) 4. Koker den svarteste kaffen i manns minne og setter meg ned for å spise. 2 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå