Gå til innhold

Tanker rundt The Big Bang


Anbefalte innlegg

Forskerne nå i dag går utifra "et stort smell" ga fødselen til universet vi ser i dag.

Og la oss si at det fantes sted, alt started med et punkt "singularity" tror jeg de kalte det.

Nå hvor kom denne "klumpen" ifra? selvfølgelig er dette helt umulig å svare på med 100 % sikkerhet, man må tøye ufattelig mye på fantasien for å i det hele tatt komme med en mulig teori, fantasien strekker så vidt til.

 

Sjekk ut dokumenteran "paralell universes" youtube google it whatever. Har rett og slett ikke hode til å skrive noe i småe detaljer.

Hær prater de om M-theory og at det er 11 dimensjoner. Denne teorien støtter big bang, fordi det gir "tid og rom" til å eksistere før "smellet". Utifra det vi forstår kan ikke noe skapes ut av seg selv, men så er kanskje hjernen vår ikke bygd for noe annet.

 

Big bang utifra deres teori er årsaken av 2 paralelle verdener som kolliderer. Høres jo helt ekstremt latterlig ut for enhver person. I hvert sekund som går nå, så kan dusin vis big bangs ta sted et eller annet sted far away in cosmos eller i andre dimensjoner.

 

Men se det på denne måten, va visst jeg sa til en kar i for 10000 år siden at vi kom til å fly engang i fremtiden. Va hadde han svart?:p Av og til må man vell ta store steg for å klare å forstå enkelte ting. En dag i fremtiden, feks kan tidsreiser være normalt(eksempel)

 

Oki, la oss si at paralelle verdener fantes og disse dimensjonene. Da reiser det mange interessane ting, mange av disse tingene ser jo folk på nå idag som fake, inkludert meg, men visst de var sanne)

 

Når vi dør, kan vi da havne i en annen dimensjon/verden?(visst vi da intar en annen form) er "spøkelsene/gjenferdene" vi av og til ser i en annen dimension men de henger igjen av en eller annen grunn.(om for oss er umulig å se(eller ekstremt vanskelig) er jo disse spøkelses observasjonene omkring i verden.

Visst disse "ufo" observasjonene er sanne reiser de fra andre paralelle verdener?, hm. For meg høres det helt fake ut da, men what if^^

Gravitasjon vi er kjent med i universet vårt siver inn fra en annen parallen verden. Så what if, va siver ut fra vår til deres?^^

 

Sikkert mange andre ting som dokker opp, men kommer ikke på flere akkurat nå.

Jeg forventer ikke at dere skal svare, er bare noe som skal få fantasien til å løpe fritt^^

 

Andre verdener med heeelt forskjellige naturlover osv....artig tanke.

 

Finnes det andre theorier bortsett fra M theory? altså va som forårsaket TBB.

 

Skreiv jeg noe feil beklager jeg dette, håper dere forstår til en viss grad va jeg mente.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gravitasjon vi er kjent med i universet vårt siver inn fra en annen parallen verden. Så what if, va siver ut fra vår til deres?^^

Dette er vel ikke noe noen vet tenker jeg...

 

Dette området kan generelt sett sammenlignes med religion.

- Kan man flytte seg mellom foskjellige univers? (Spøkelse/ikke spøkelser?)

- Hvor kom materien egentlig fra? Hvis den allerede fantes (samlet i et punkt) før big bang, hvor kom den da fra?

- Og hvorfor skulle dette plutselig finne på å utvide seg i lysets hastighet, tatt i betraktning at det var så stor tyngdekraft (pga. den høye massetettheten)? Det blir som om en kule som ligger i ro i en grop, plutselig skulle rulle oppover veggene og ut av gropen. Makes no sense :no:

 

Finnes nok ingen lettvinte løsninger her :dontgetit:

 

Men det er jo det som gjør det spennende :p

Endret av grizzlyx
Lenke til kommentar

m-teori er i en form for stringteori og jeg vet ikke om den "forklarer" the big bang, hva enn det vil bety. de snakker hvistnok om disse flerdimensjonale branene som kolliderer og dermed skapte universet, slik jeg har forstått det. men det forklarer igjen ikke hvor disse branene kommer ifra. spørsmålet er i bunn og grunn hvorfor er det noe istedet for ingenting? det noe jeg ikke tror man noen gang vil kunne svare på. lager det spørsmålet en gang mening?

Lenke til kommentar

Det er mange som mener at "rommet" defineres av det ytterste materiet i alle kanter. Om et materie kjører ut av "rommet", for eksempel et romskip, så flyttes bare grensen til rommet lengere ut og romskipet definerer slutten på verdensrommet.

 

Husker ikke helt hvilken teori det kommer fra. Men spør du meg så er det jo rart at alt da utvider seg. De har jo bevist at alt i verdensrommet strekker seg ut som en ballong som blåses opp?

Lenke til kommentar
- Hvor kom materien egentlig fra? Hvis den allerede fantes (samlet i et punkt) før big bang, hvor kom den da fra?

- Og hvorfor skulle dette plutselig finne på å utvide seg i lysets hastighet, tatt i betraktning at det var så stor tyngdekraft (pga. den høye massetettheten)? Det blir som om en kule som ligger i ro i en grop, plutselig skulle rulle oppover veggene og ut av gropen. Makes no sense :no:

I følge den rådende inflasjonsteorien bestod ikke den opprinnelige singulariteten av materie, men av ren energi (kvanter). Inflasjonsteorien går i grove trekk ut på at hele universet i begynnelsen var uendelig lite. Universets fire hovedkrefter - gravitasjon, elektromagnetisme samt svake og sterke atomkrefter – var ennå ikke skilt fra hverandre. Vi vet i dag ingenting om hva som skjedde før dette, men forskerne har anslått at Det store smellet skjedde for omtrent 13,7 milliarder år siden.

 

Plutselig ble de fire naturkreftene løsrevet fra hverandre, og oppsto som selvstendige krefter. Dette skjedde på brøkdelen av et sekund. Dette tidspunktet kalles The Big Bang, Det store smellet, og var universets fødsel.

 

Samtidig skjedde en voldsom ekspansjon, inflasjonsfasen, som gjorde at universet ble mange hundre milliarder ganger større på bare brøkdelen av et sekund.

 

Ved selve smellet var temperaturen ufattelig høy. En mengde kvanter (energipakker) ble slynget ut. På grunn av den ufattelig høye temperaturen og trykket ble mange kvanter presset sammen til kvarker og elektroner – atomenes byggeklosser. Dette skjedde allerede i det første sekundet etter det store smellet. Samtidig falt temperaturen utrolig raskt. I universets første sekund falt temperaturen fra en trillion grader til ti milliarder grader.

 

Tre minutter etter Det store smellet hadde temperaturen falt til en milliard grader. På dette tidspunkter ble kvarkene presset sammen til de første protonene og nøytronene, de første atomkjernene. Men fortsatt var universet stort sett bare en suppe av svært varme elementærpartikler.

 

Temperaturen fortsatte å falle. Etter 300 000 år nådde den 3000 grader – først da kunne atomkjernene og de fritt-svevende elektronene finne sammen, slik at de første hydrogen- og heliumatomene kunne oppstå. Og det var først da universet ble gjennomsiktig!

 

Helt siden Det store smellet har universet utvidet seg med enorm fart. I de senere årene, har forskerne også funnet ut at universet utvider seg raskere og raskere. Fra å være et bitte lite punkt i et stort ingenting, har universet blitt enormt - og kanskje uendelig!

Endret av SeaLion
Lenke til kommentar

Har forskere funnet bevis på at universet ikke er uendelig? Selv om alt vi kan observere beveger seg fra hverandre, så kan jo det bare ha vært en lokal eksplosjon som skjedde for 13.7 milliarder år siden, mens det finnes uendelig utenfor der igjen som ikke er observerbart, fex elektromagnetismen fra eksplosjonen forstyrrer lys som kommer inn fra utenfor og vi kan ikke observere det.

 

For meg så virker det altfor ulogisk at all energi var samlet som en type energi i et uendelig lite punkt, som plutselig skulle finne på å eksplodere. Hvorfor trenger universet å ha startet på et tidspunkt? Jeg vil tro at universet er uendelig stort, med uendelig mye energi. Tiden er ikke noe annet en konstanten som bestemmer hvor raskt fysikken skjer, noe som påvirkes av hastigheten man reiser i.

 

Hvis ikke universet er uendelig stort og ikke har uendelig mye energi, så vil jeg tro at det fungerer som en 2D skapning som går på en 3D ball. Altså vi er 3D skapninger i en 4D verden. Reiser man nok i en retning så kommer man tilbake der man starta.

Lenke til kommentar

Inflasjonsfasen i universets første sekund (som ofte feilaktig kalles Det store smellet/Big Bang) var ingen eksplosjon, det var en inflasjon. Forskjellen er at hvis det hadde vært en eksplosjon så ville materien i universet vært fordelt på et slags kuleskall som utvidet seg fra ekslosjonsstedet, og da hadde det faktisk vært mulig å regne seg tilbake til startpunktet.

 

Men det som skjedde var at ekspansjonen var uniform, altså helt jevnt fordelt. Ser man stort på det er materien i universet fortsatt helt jevnt fordelt, og utvidelsen er like stor overalt. Derfor er det umulig å regne seg tilbake til hvor den opprinnelige singulariteten var. Bruker man vår galakse som et fast punkt i universet, så var singulariteten plassert her, og bruker man en annen gallakse eller et annet punkt i universet som et fast punkt, så startet alt der. Men fordi alt er relativt og vi ikke kan vite om et punkt i universet er fast eller beveger seg, så er det også umulig å finne ut hvor starten var. For alt vi vet kan startpunktet ha vært et sted utenfor den delen av universet vi kan observere.

 

Så glem ordet eksplosjon, starten på universet var ingen eksplosjon, men en inflasjon. Faktisk var "Big Bang" (Det store smellet) et kallenavn som kritikerne satte på Inflasjonsteorien da den ble lansert, i et forsøk på å latterliggjøre teorien.

Lenke til kommentar
Har forskere funnet bevis på at universet ikke er uendelig?

 

nei, tror ikke det. men hvis man kjøper Big Bang modellen, virker jo et uendelig univers fullstendig ulogisk for min del.. hvordan går man fra null til evigheten?

 

jeg vet det er forskere som ikke tror på Big Bang teorien. jeg vet det er forskere som tror universet er uendelig..

 

For meg så virker det altfor ulogisk at all energi var samlet som en type energi i et uendelig lite punkt, som plutselig skulle finne på å eksplodere. Hvorfor trenger universet å ha startet på et tidspunkt? Jeg vil tro at universet er uendelig stort, med uendelig mye energi.

 

hvorfor virker det ulogisk?

 

hvorfor singulariteten plutselig skulle finne på å ekspandere? SeaLion ga et fint lite sammendrag av Big Bang universets historie, men han glemte en liten del. det utrolig korte øyeblikket heeeeeeelt i begynnelsen av inflasjonen, der vår viten rett og slett ikke funker. når de greier å forene kvantemekanikken med den generelle relativitetsteorien kan vi kanskje få svaret på spørsmålet ditt.

 

 

du må gjerne utdype eller rette på meg, SeaLion, det er en stund siden jeg lærte meg om det her greiene..

Lenke til kommentar
Så teorien sier at før smellet var det kun en veldig liten pakke med energi som lå i vakum?

Teorien sier såvidt jeg forstår ingenting om hva som var før smellet. Det sier kun hva som skjer fra "smellet" skjedde, dvs ekspansjonen som det egentlig er, og fremover. Før er det ingen mulighet for å bevise, og det blir kun ville gjetninger.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234
Så teorien sier at før smellet var det kun en veldig liten pakke med energi som lå i vakum?

Meir ein uendeleg pakke energi på eit uendeleg lite rom. Noko vakuum var det ikkje fordi ein må ha rom for å ha vakuum, og rom hadde ein ikkje.

Lenke til kommentar

En mulig teori fra en 1. klassing:

 

Blir ikke dette tatt til dels opp i Dan Browns bok "Angels & Demons"? Der nevnes det, og det kommer med hvordan man lager anti-materie. I boken vises det hvordan det i teorien kan lages anti-materie, noe som foregikk ved CERN. Dette tror jeg er omtrent det de faktisk prøver å få til i virkeligheten i CERN nå for tiden, ved å bruke dette LHC-røret.(Large Hydron Collider).

 

Det står skrevet at anti-materie er det motsatte av materie, de er dualiteter, som jorden ellers består enestående av dualiteter. (nevnt i boken: lys/mørke, mann/kvinne, luft/vakuum)

Anti-materien skal i kontakt med HVA SOM HELST, altså også luft, eksplodere. Kanskje dette har noe å gjøre med inflasjonen for 13,7 milliarder år siden?

 

Det var ETT lite punkt, med MASSE energi. Om jeg ikke tar helt feil, så må det da ha vært partikler der? Atomer? Om det var atomer der, hydrogen f.eks., som svirret rundt i utenkelig høy fart, og disse atomene kolliderte med hverandre.... Da ville jo det ha samme effekt som den fremstilt i "Angels & Demons" og som CERN prøver å gjennomføre irl. Kanskje det ble dannet anti-materie, som sørget for en massiv utvidelse som på en måte "lagde et hull" i denne lille posen med ris så alt sammen falt ut og løste seg opp.

 

 

Og som dere har undret om her; hva var det FØR den store inflasjonen? Hehe, veldig interessant og gøy å diskutere, men dog veldig vanskelig å finne et svar på. Det er vel her det fins en del mennesker, deriblant meg, som er åpen for teorier om at det var en ubeskrivelig kraft (kanskje en Gud?) som sto ansvarlig. Hvem vet...

Lenke til kommentar

her tror jeg du blander litt.. mye å ta tak i, tror vi venter på SeaLion. :)

 

eller kanskje ikke. jeg drev å fant frem noen linker til deg, da jeg plutselig forstod hva du mente.

 

et partikkel av noe slag traff vårt lille pakke-univers slik at det "eksploderte" til universet vi kjenner i dag? hehe, du skrev mye rart der. :!:

 

 

 

 

Og som dere har undret om her; hva var det FØR den store inflasjonen? Hehe, veldig interessant og gøy å diskutere, men dog veldig vanskelig å finne et svar på. Det er vel her det fins en del mennesker, deriblant meg, som er åpen for teorier om at det var en ubeskrivelig kraft (kanskje en Gud?) som sto ansvarlig. Hvem vet...

 

den kan jeg være enig i.

Endret av toro2
Lenke til kommentar
et partikkel av noe slag traff vårt lille pakke-univers slik at det "eksploderte" til universet vi kjenner i dag? hehe, du skrev mye rart der. :!:

 

Det er en liten pakke med masse energi. Vårt hele univers som vi kjenner det i dag var samlet i ETT LITE PUNKT. Altså må ting har vært helt sinnsykt tett sammensatt med masse trykk og masse varme. Atomene, om det fantes noen, må ha flydd helt sinnsykt raskt frem og tilbake og rundt omkring pga temperaturen, og om de krasjet, ville det kanskje oppstått anti-materie, og siden anti-materie eksploderer(/inflasjon?) ved kontakt med absolutt hva som helst kunne dette ha ført til en kjedereaksjon(dominoeffekt) som gjorde at hele grunnpunktet ble oppløst og utvidet seg til dagens univers.

Lenke til kommentar
Det er en liten pakke med masse energi. Vårt hele univers som vi kjenner det i dag var samlet i ETT LITE PUNKT. Altså må ting har vært helt sinnsykt tett sammensatt med masse trykk og masse varme. Atomene, om det fantes noen, må ha flydd helt sinnsykt raskt frem og tilbake og rundt omkring pga temperaturen, og om de krasjet, ville det kanskje oppstått anti-materie, og siden anti-materie eksploderer(/inflasjon?) ved kontakt med absolutt hva som helst kunne dette ha ført til en kjedereaksjon(dominoeffekt) som gjorde at hele grunnpunktet ble oppløst og utvidet seg til dagens univers.

 

det lille punktet du snakker om var nok en singularitet der begreper som rom og tid, er meningsløse. alt som finns i universet, kommer fra energien som var inni den, men det forstår du.. men det var ikke noe rom inni den, slik at noe kunne "fly rundt". materie og anti-materie kom først litt etterpå.

 

her kan du se litt om hvordan de tror universet utviklet seg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...