Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PCen døde under loading av spill, ville ikke starte, men plutselig levde den igjen!


Anbefalte innlegg

Bygde en PC i begynnelsen av november med følgende spesifikasjoner:

 

Antec Performance P182

Corsair 650W

Asus P5Q

Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.0 GHz

Xigmatek HDT-S1283

OCZ Gold 4GB

PowerColor HD4870 PCS+ GDDR5 1GB

Samsung 250GB HDD

 

Installerte driverne som fulgte med div. deler. Installert: CCleaner, MSN, Battlefield 2, Call of Duty 4, Unreal Tournament 3 og Red Alert 3. Patchet alle disse spillene til nyeste versjon. PCen kjører på XP 64-bit. Har vært stabil i rundt to uker nå med tung spilling på høy grafikk. Skulle til å loade et nytt game på CoD4 når PCen plutselig døde. Døde brått, ingen blåskjerm o.l. Deretter prøvde den å starte, ikke bare en, men to ganger før jeg skrudde av strømforsyningen (panikkhandling). Skrudde på strømforsyningen, prøvde deretter å skru på PCen igjen, fikk ingen respons, helt død. Prøver deretter å skru av strømforsyningen, dra ut strømledningen og putte den inn igjen, å sku på PCen. Fortsatt død. Tar av sidepanelet på kabinettet og legger merke til at en grønn lampe blinker på hovedkortet. Skrur av strømforsyningen, tukler litt med hovedstrømkabelen (vet ikke hva det heter... :p) til hovedkortet. Skrur så strømforsyningen på igjen og nå lyser lampen på hovedkortet stabilt grønt. Så prøver jeg å skru PCen på igjen, den klarer det ikke på første forsøk, men andre gang klarer den det. Nå er den oppe å kjører igjen, fikk ingen feilmeldinge under oppstart eller inne i Windows. Alt virker normalt, eneste jeg reagerte på var at jeg sjekket PC PROBE II (et program som fulgte med driver cden til hovedkortet) og der står CPU temperaturen oppført på 18 grader. Det er vel litt lite? Nå vet ikke jeg hvor pålitelig avlesningen er på dette programmet, men stusset allikevel over det. Tok også på ribben til kjøleren og den virker ganske kjølig, men husk at jeg bare er i desktop og bruker 0-3% av CPUen ifølge PC PROBE II, 0-2% etter Windows Task Manager. Bør kanskje nevnes at jeg fikk hjelp av en datakyndig til å montere sammen PCen og Xigmatek kjøleren skal sitte som den skal. Ellers har jeg sjekket at alle vifter og de går som de skal, og i riktig retning. Det er kjølig og god gjennomflyt av luft i kabinettet. Jeg mistenker strømforsyningen, noen som har en anelse om hva som er feil?

Endret av Alpha_Male
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Bygde en PC i begynnelsen av november med følgende spesifikasjoner:

 

Antec Performance P182

Corsair 650W

Asus P5Q

Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.0 GHz

Xigmatek HDT-S1283

OCZ Gold 4GB

PowerColor HD4870 PCS+ GDDR5 1GB

Samsung 250GB HDD

 

jeg som bygde den, alt er standard , skrudd av speedstep i bios.

en annen ting er også at jeg plugget bare inn 4pin inn i hk, det er plass til 8pin?

 

alt av vifter er på low.

Endret av Nokia_dell
Lenke til kommentar

Festlig feil:/

 

Har vært borti samme flere ganger og har blitt like stressa hver gang.

 

Strømforsyninga di er iallefall mer enn kraftig nok i forhold til hardwaren din.

 

Blir den varm når du kjører spill? kjenn på den flaten der kretskortet er etter du har brukt pcn en stund.

 

18c virket veldig lite, har biosen en hardware monitor innebygd som overvåker temperatur? sjekk denne. Du kan sjekke denne selv om du ikke kommer i windows, er vifta full av støv eller lignenede så vil du få høy temp selv om det ikke er noe spesiell load.

 

Du kan også sjekke hovedkort manualen for feilkoder, at den blinker grønt.

Endret av RoXx
Lenke til kommentar

Fant ikke noe spesielt på de forskjellige loggene. Eneste var to av samme DCOM error:

 

Event 10016: The machine-default permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID

{555F3418-D99E-4E51-800A-6E89CFD8B1D7}

to the user NT AUTHORITY\LOCAL SERVICE SID (S-1-5-19). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool.

 

Det virker ikke så alt for alvorlig ut ifra det jeg kan lese?

 

EDIT: Sett litt lenger nedover system loggen og den samme DCOM erroren er å finne igjen noen få ganger tidligere også, så tviler på at det er denne erroren som forårsaket PCens plutselige død.

Endret av Alpha_Male
Lenke til kommentar

Det høres ut som en feil som er relativt vanlig på verkstedet her.

 

På maskinene jeg feilsøker på (oftest HP) er det som regel en pipekode i tillegg til at lampa blinker, men sannsynligvis samme årsak.

 

Problemet er ofte at den tykkeste kabelen (20/24-leder) fra strømforyning til hovedkort ikke er festet 100% (at klipsen ikke har klikket over sporet f.eks.). At det virket etter at du koblet fra ledningene og koblet til igjen kan være nok til at et slikt problem er løst (andre lignende faktorer, som at det er dårlig kontakt i en eller flere av disse ledningene kan selvfølgelig også være en årsak).

 

Jeg ville ikke vært overrasket hvis du er kvitt feilen for godt allerede :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...