Gå til innhold

Pentax diskusjonstråd: Tråden for digitale Pentaxianere.


Anbefalte innlegg

Noen som er oppdatert på priser i japan? Eller eventuelt HK?

Kan ikke priser på enkeltprodukter, men generelt er elektronikkmarkedet i Hong Kong ekstremt effisient. Du får alt som selges i hele verden til markedspris, ingen MVA. Men markedspris betyr jo høy pris i de tilfellene det er knapphet på noe ...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

HK er en artig by. Michelin-nivå dim sum til prisen av norsk McDonalds, herlig eklektiske minner etter kolonitiden, egen gate der kineserne kommer for å kjøpe tørkede haifinner – og en asiatisk by der de skjønner engelsk og ikke tar bilder av alle blekansikter de kommer over! (Dette siste er kanskje primært et fenomen i Kina, riktignok.)

Lenke til kommentar

Må si jeg blir fristet til å bytte ut mitt "gamle" K20D mot K-5, når den er kommet i butikk i Norge.

 

Noen som kunne gitt meg et prisvurdering på K20D med kit objektivet 18-55mm (Kjøpt hos Fovi, Februar 2009) og orginalt batterigrep(kjøpt fra bhphoto.com)? Har da også 3 uorginale batterier og en uorginal 12volts lader som jeg også da trenger å bli kvitt. Jeg har orginal emballasje og kvitteringer til kamerahuset, objektivet og batterigrepet. Det er ingen bulker eller skader på kameraet, men noen småriper som så vidt synes. Ingen riper på skjerm, da jeg har brukt beskyttelse på skjermen fra dag 1. Det er tatt rett over 10 000 eksponeringer med kameraet.

 

Er 3500-4000 for mye å forlange? Eller er det kanskje like greit beholde det selv?

Lenke til kommentar

Det er nok et passelig prisleie. Modellen under, K200D, går for rundt 2500-3000 kr med kitobjektiv og etterfølgeren K-7 går for rundt 6000 kr med kitobjektiv. Da plasserer K20 seg fint i området 3500-4000 kr.

 

Men til syvende og sist er det markedet som bestemmer prisen. Prøv først med 4000 kr og juster det ned etter en stund om nødvendig.

 

Om det er vits å beholde kommer an på hvor viktig det er for deg å ha et backupkamera eller om det blir brukt. Blir det ikke brukt og du ikke trenger backup så er det ingen vits å ta vare på det selv om prisen blir veldig lav.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Jeg ser at de fører 645D nå. "ta kontakt for pris"

 

Men apropos prisingen av K-5, ser ikke dette veldig ut som som før og etterpris?

 

post-3851-1285073852,0006_thumb.png

 

Hvis det gjør det så kan det muligens stride med markedsføringsloven. Forbrukerombudet har i hvert fall slått hardt ned tidligere på butikker som opererer med førpriser som ikke har vært reelle. Markedsføringsloven legger også mer vekt på hvordan reklamen ser ut for leserne enn hva som teknisk sett står der. Det er derfor jeg spør om det ser veldig ut som før og etterpris. Rett skal være rett, også for Pentax.

Lenke til kommentar

"Nå Kun" høres for meg ut som den andre prisen er førpris. Det samme gjør uthevingen av nå-prisen og streken over den andre prisen.

 

Jeg legger også merke til en finurlighet i prissettingen:

 

Kjøper man K-5 og vil ha med 18-55 kit så koster objektivet 700 kr

Kjøper man K-7 og vil ha med 18-55 kit så koster objektivet 500 kr

 

Kjøper man K-x og vil ha med 18-55 L kit så koster objektivet 200 kr

Kjøper man K-r og vil ha med 18-55 L kit så koster objektivet 500 kr

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Prisen? Aner ikke, men den virker jo grei. Antar at den kommer til å falle en del fremover – tidlige kjøpere er Pentax-entusiaster som har ventet på å få oppgradere, litt senere er Pentax i langt større grad nødt til å være prisledende for å ha noen gode salgsargumenter overfor potensielle Canon- og Nikon-kunder.

 

Jeg er fremdeles fornøyd som få med K20D, og klarer ikke komme opp med en fornuftig begrunnelse for å skifte det ut. I den grad utstyret mitt begrenser noe som helst er det optikken som er problemet, bruker stadig kitobjektivet for normal/vidvinkel. Har lett litt rundt i Berlin etter et 35/2.8Ltd siste par dagene, foreløbig uten hell, vet ikke helt hvilke sjapper som gjelder.

 

(Det hjelper på sparsommeligheten at jeg har en plan om å reise frem til kontoen begynner å protestere – tar meg minst et år eller to med nåværende burn rate, men om jeg oppgraderer alt som til enhver tid kan oppgraderes blir det fort til at jeg må hjemover til Norge og finne en jobb. Bedre å ha interessante motiver på nye steder med gammelt kamera enn de samme gamle motivene fanget med et flott kamera. Inntil videre, i alle fall.)

Lenke til kommentar

Har ingen spesiell grunn til å stole på Fovi ennå, da de ikke opplyser om de har noe som helst på lager før man ringer og etterlyser det man har fått ordrebekreftelse på etter å ha kjøpt det på nettbutikken.

 

Det er iallefall min erfaring med dem.

Hvorfor bruke nettbutikken?

 

Min erfaring er at de gir en formidabel service når jeg ringer.

Lenke til kommentar

Jeg er fremdeles fornøyd som alle andre med K20D, og klarer ikke komme opp med en fornuftig begrunnelse for å skifte det ut.

Fikset den for deg, jeg ;) ..samt at jeg ikke kunne sagt det bedre selv.

 

Har lett litt rundt i Berlin etter et 35/2.8Ltd siste par dagene, foreløbig uten hell, vet ikke helt hvilke sjapper som gjelder.

Du må bare se deg rundt etter de små sjappene som har alle andre kameramerker enn Pentax listet opp ut mot gaten. De store sentrene har sjeldent Pentax - tror ikke de vet hva Pentax er heller :p

Husk også å spør om tax-back før du kjøper. 19% avslag sier man sjelden nei takk til.

Lenke til kommentar

Hvor værtett er egentlig K-7 + 18-55 WR? (K-5 ser ut til å ha samme skall/hus som K-7)

 

Tar dere f.eks K-7 + 18-55 WR ut i pøsende regnvær? Med blitsen oppe? Med kameraet i 90 grader vinkel? I sjøsprøyt? og sandstorm? Hvor går grensa for hva dere utsetter det for? Har dere hørt noen historier om vær og støv som har ødelagt en K-7 + 18-55 WR?

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...