Gå til innhold

Hvilken bank bør jeg velge?


Uncle Scrooge

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg blir snart 18 og har tenkt å skifte bank da (fra postbanken leve ung).

Mine krav er:

- Visa kort (helst med bilde) uten årsavgift eller avgift ved varekjøp/uttak

- Master card uten årsavgift eller avgift ved varekjøp

- Nettbank, der jeg kan overføre penger mellom brukskonto og kapitalkonto

- Mulighet for aksjehandel med lavest mulig avgift

- Høy rente på kapitalkontoen og helst relativt høy rente på brukskontoen

- En filial i Trondheim

 

Jeg har ikke noen lån (og skal heller ikke ha det på noen år), og en formue på mellom 50.000-100.000 (vil ikke oppgi nøyaktig beløp på nettet). Så noen som kan anbefale en bank? Har sett igjennom de fleste store bankene, men ikke funnet noen som passer særlig bra. Enten lav rente, årsavgifter eller ingen filial på de jeg har sjekket.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sparebanken eller postbanken. Begge har et eget opplegg for ungdom mellom 18 og 25, med lave renter og sikkerhet. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med en rådgiver hos de forskjellige bankene, og du kan også sjekke ut nettsidene deres. Det er gratis! :D

 

Jeg har ikke noe lån, kun sparing så vil ha høyest mulig rente. Har sjekket på nettsidene, men ikke funnet noe særlig bra. Postbanken har dårlig rente og er ganske dyr på aksjehandel, sparebanken har bedre rente, men er også ganske dyr på aksjehandel. Etter det jeg forsto fra nettsidene til Sparebanken Midt Norge var det både årsavgifter og avgifter på uttak/varekjøp.

Lenke til kommentar

Har brukt Skandiabanken som hovedbank i snart ti år nå, og er godt fornøyd. De har en relativt høy rente på sin konto (de har en type konto, that's it), men den er ikke blant de aller høyeste, så for sparing har jeg brukt andre banker. De er fullstendig gebyrfrie, med unntak av årlig gebyr på Visa-kortet (dette går til Visa, ikke til Skandiabanken). Nettbanken fungerer meget godt, men jeg har hørt at aksjehandleren deres kan være nede innimellom. Filial i Trondheim har de ikke (de er jo en ren nettbank), men trenger du ærlig talt det? I løpet av mine ti år har jeg hatt behov for det en gang, da jeg skulle ta ut et større beløp. Da overførte jeg bare pengene til en annen bank, og gikk til den banken og tok ut pengene.

 

Du ser at du får ikke alt du spør om, men det tror jeg ikke du får noe sted. Skandiabanken har gang etter gang blitt kåret til den billigste bruksbanken, så får du heller bruke andre banker til sparing og aksjetrading (anbefaler Nordnet til aksjetrading; de har gratis realtidskurser)

Endret av Flex
Lenke til kommentar
De er fullstendig gebyrfrie, med unntak av årlig gebyr på Visa-kortet (dette går til Visa, ikke til Skandiabanken).

 

Man er ikke gebyrfri når man tar 250 kr for et Visa- kort dessverre, og jeg synes det er en uting at man reklamerer seg for gebyrfri når man har slike avgifter. Dessuten er det også andre gebyrer som kan komme i tillegg på kontoene. Dette gjelder alle banker som reklamerer for å være totalt gebyrfrie, men som ikke i realiteten er det.

 

Skandiabanken er en bank med god rente og konkurransedyktige vilkår, helt klart. Men jeg anbefaler heller trådsterter til å bruke kalkulatoren på finansportalen.no for å finne en bank som passer til vedkommende. Selv skiftet jeg til Fokus 24/7 etter å ha brukt kalkulatoren. De har dårlig rente på brukskontoen dessverre, men det er ikke ofte jeg har så store summer der at det lønner seg å bruke f.eks. Skandiabanken.

 

Har man i gjennomsnitt 10- 20. 000 inne på kontoen til enhver tid, så blir selvfølgelig regnskapet noe helt annet.

Lenke til kommentar

Vil helst ha en bank som ikke tar noe for å ha visa. Hos postbanken er vel det gratis når man er mellom 18-34, så vidt jeg har forstått. Hvis jeg f.eks. vil sette inn penger på kontoen (altså cash) hvordan gjør jeg det hvis det ikke er noen filial? Postbanken Leve Student har vel alt jeg trenger, bare at de har lav rente på sparekontoen. Så et lignende tilbud med høyere rente på sparekontoen har vært greit. Sjekka på finansportalen, men de fleste med høy rente der hadde få gebyrfrie uttak per år.

Lenke til kommentar

Selv så bruker jeg Nordea som hovedbank og er sånn fordel pluss kunde egen rådgiver og greier. Må bruke dem fordi jeg har boliglån hos dem.

 

 

Men askjehandel og fond ,det har foregår hos Skandiabanken. Lave gebyrer og enkel og ryddig system .

 

Så mitt råd er kombinere det ..Ingen bank er best på alt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...