Gå til innhold

BK - Torshovdalen by night


Anbefalte innlegg

Er ny på speilrefleks-fronten og dermed ikke fått mye erfaring og utstyr ennå. Dette tok jeg ved å legge kameraet oppå vesken min og la det fokusere som det ville. Originalbildet ble ikke bra, så prøvde å endre og croppe litt i Photoshop til jeg synes det ble bedre mtp. farger osv. På originalen var det også mye gress, så fjernet en del. Tok det i raw. Er nybegynner innen speilrefleks, just so it's said ;)

 

Innstillingene: F3/5, 30s, ISO200, 18 mm.

 

Original:

post-174538-1225906006_thumb.jpg

 

Endret versjon:

post-174538-1225906031_thumb.jpg

 

Gi gjerne karakter fra 1-10 og ellers kommenter etter hva dere synes om bildet.. Og gjerne om det var noe jeg kunne gjort annerledes, ang. begge bildene egentlig..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Artig bilde med den flotte Torshovdalen ute av fokus. Her har du valgt å fokusere på gresset, og heller la bakgrunen være uskarp. Dersom du heller vil ha bakgrunnen skarp, bør du fokusere på den, og så skifte til manuell fokusering før du legger kameraet fra deg. Et annet godt tips kan være å anskaffe et enkelt stativ (trenger ikke å koste mange hundrelappene), da får du kameraet over gresset. Jeg ser at du har eksponert med 30 sekunder og f/3,5. Det betyr nok at det er svært mørkt ute. Dersom du heller tar bilde i skumringen, kan du bruke mindre blender, få større dybdeskarphet og få en mer interessant himmel. Lykke til videre :-)

Lenke til kommentar

Det beste tipset til nattfoto er å ta bildene med tidsutløser på 2-10 sec. dermed slipper du å få uønsket uklarhet.

 

Fokuset ble med ett dratt mot gresset (som jeg mener her blir motivet i bildet), hadde kanskje gjort seg med ett annet spennende motiv i motivet, mener da f.eks ett blad, leke, dings som ligger i gresset og dermed gjør brukeren mer nysgjerrig og involvert i settingen. (Hva gjør den dingsen der lissom??!).

 

Men til å være nybegynner, så var dette utrolig bra :)

Lenke til kommentar

Takk for kommentarer :) Dette var noe jeg testet ut på vei hjem fra jobb, da kameraet var sånn 1-2 dagers ferskt. Nå har jeg fått mer grep om blender og lukketid + andre innstillinger på kameraet, slik at det skal bli bedre nattbilder fra meg fremover. Tillegg har jeg ikke fått kjøpt stativ enda, så da måtte vesken bli løsningen. Legger ikke kamerat på vått gress :) Var ganske mørkt da ja, men en del lys fra lysstolpene osv. Dette ble tatt delmanuelt, så kameraet bestemte litt også ;)

Lenke til kommentar

Bildet ble ødelagt av fokuseringen. På slike bilder er det mye bedre at alt er skarpt. Du har også tatt bildet nærme en lyskilde(lyktestople)? Noe som gjør at forgrunnen blir for lys, slike bilder er best når forgrunnen er mørk, og byen, eller motivet er lyst.

 

Neste gang, prøv å finn en mørkere plass, sett det på noe stødig, helst stativ, vis du setter det på et bord f.eks, så husk å ta på selvutløseren, slik det ikke blir bevegelser i kameraet, og prøv deg frem med ulike lukkere (Tv modus på canon), eller blendere(Av modus på canon) slik at du kommer over sekundet i lukkertid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...