Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

pc starter, men fryser etter ca 2 minutter


Anbefalte innlegg

Hei, jeg sitter her og prøver å få liv i en pc som svikter etter ca 1 til 2 minutter..

Da jeg åpnet pc`n så jeg at feste til prosessor kjøler hadde knekt på den ene siden.. slik at prosessor ikke fikk kjøling den trengte.. så dette ordnet jeg med nye "ramme" for prosessor. vasket prosessor (flate på toppen) og selve kjøler, og la på nytt lag med kjølepasta.. Men pc slet vidre med å holde seg "våken".. sjekket vidre.. så oppdaget jeg i bios at alle innstillinger var resatt.. vell ordnet opp, or restartet maskin igjen.. så frøs den nok en gang :(

inn i Bios igjen.. og så at det hadde resatt seg nok en gang, vell da bytter vi batteri, som tenkt så gjort.. nå holdt bios innstillingene seg :)

Men Pc fortsetter med å fryse etter 2 minutter.. og jeg er tom for ide`r :ermm:

Jeg har gjort alt rent, så det ikke noe støv til stede..

Den fryser seg selv om jeg starter opp i safemode, men ikke når jeg er i bios!

 

Hva er det neste jeg bør prøve?

Er det hardware? eller OS ? hva tror dere?

Dette er ikke noen dyr pc, det er ikke noe skjermkort annet enn det integrerte.. og det er AMD 3800+ prosessor.

(dette er ikke min pc, bare en jeg har lovet å ta en titt på.. jeg har bare frem til lørdag å fikse den på.. så alle gode råd motaes med stor takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sjekk minnet (ram). Til det bruker du Memtest86+. Memtest følger forøvrig med i installasjons-cden til Ubuntu.

 

Er det installert windows? Fullt av virus og annet herk?

Prøv å kjør en Ubuntu live-cd og finn ut om PC'en da henger eller fryser. Finn noen filer på harddisken og bare bruk operativsystemet og dets programmer. Har du lekt deg i en time og maskinen ser ut til å fungere bra, så kan man egentlig dra den konklusjon at det er windows innstillingene det er noe galt med.

 

En live-cd gjør ikke bruk av maskinens harddisk(er). Test stabiliteten på disken ved å kjøre en benchmark i HD Tune. Da må du selfølgelig klare å holde maskinen oppegående den tiden testen tar.

 

Eventuelt at du laster ned Ultimate Boot CD. Der finnes blant annet diskverktøy for test a harddisk. Husk at hvis harddisken feiler, så vil det som oftest føre til at windows fryser.

 

Men, det er jo alltids en liten sannsynlighet for at prosessoren faktisk er brent.

 

Kommer du derimot til den slutningen at det er windows det er noe galt med, så er det jo bare å reinstallere windows, eller kanskje du installerer ubuntu?

Endret av geir__hk
Lenke til kommentar

Hei, nå har jeg prøvet å lagt inn linux, dvs kjøre bare fra plata.. men det går ikke!! (stopper opp etter bare noen secunder med feilmeldinger)

Så jeg kjørte en test plate, som tester hele systemet, og da den kom til det inegrerte skjermkortet og testet video.. så slo pc`n seg av.. hver gang.. så jeg byttet til et skjermkort (PCI), men da ville ikke pc`n boote,, så denne pc`n er fu**`t :wallbash:

Så nå gidder jeg ikke bruke mer tid på denne søppla..

Lenke til kommentar

Jeg hadde et liknende problem for litt siden (maskinen frøs etter et par min), og løsningen min var, etter å ha prøvd masse tull og tøys, å klokke ned prossessoren.

Jeg klokka ned min 2,43 Ghz p4 til 1,9 Ghz og siden det har den ikke frysi ei einoste gong.

Så det er mitt tips til deg, hvis du ikke har gitt opp eller prøvd det allerede. :)

Lenke til kommentar

Det stemmer det.. men det har jeg også prøvet.. klokka ned fra 1.8Ghz til 1.6 og da fungerte pc`n i nesten 10 minutter :)

Uansett så er ikke det en løsning.. Skal denne pc bli stabil i noen timer, så må jeg jo klokke den ned til et par hundre hz he he..

Den går til de evige pc markeder.. (søppla).

Lenke til kommentar

Det at Ubuntu kræsjer, mer enn antyder at det er hardware feil.

 

Det var en liten detalj jeg glemte i min forrige tråd: Sjekk strømforsyninga. Les om dårlige kondensatorer påbadcaps.net og sjekk at det ikke er tilfellet.

 

Gå inn i bios og prøv å les av spenningsverdiene. Skal sant sies, så er det en sjense at ikke disse verdiene særlig brukbar. Det vil si at selv om spenningen ligger rundt f.ex 12V, så kan det være store rippelspenninger som forårsaker dette. Nb: artikkelen jeg lenket til er bare en generell forklaring på hva det er.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...