Gå til innhold

HJELP!! Hva skal jeg kjøpe?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg skal ha ny bærbar, men er litt i villrede om hvilken jeg skal velge. Hva sier ekspertene?? :)

 

Jeg skal primært bruke PC-en til skolearbeid og surfing, men kanskje også spilling i ny og ne, samt se på filmer. Det er fint om den har et rimelig bra skjermkort, minst 512 MB DDR-RAM og minst 40 GB HD. Dessuten er det et krav at jeg må kunne bruke Bluetooth og WLAN, samt at den har CD-brenner.

 

Alternativene jeg har funnet er:

 

Dell Inspiron 8500

+ denne kjenner vel de fleste her inne

+ spesifikasjonene på maskinen virker veldig bra!

+ skjermkortet er vel det beste som er å få?

- er virkelig Dells kundeservice så dårlig som alle skal ha det til?

- ikke Centrino, men har jeg virkelig bruk for dette?? aner ikke selv..

 

Dell Inspiron 500m

+ Centrino

- delt skjermkortminne?

- er det ikke mulig å bestille en 600m med dedikert skjermkortminne?

- er WLAN standard? på produktsiden står det ja, men når man skal konfigurere, kommer det som ekstra tilbehør

 

Compaq Evo N800v

(http://www2.compaq.no/produkter/baerbare/Armada/ifamilie.cfm?objectid=DB5E8890-2D16-4A37-9C67A6F2517F5474&method=productfamily_display_full&cid=848C1493-D0D9-4558-A3394B8C3792D52B)

+ gode spesifikasjoner

+ Centrino?

+ bass i høyttalerne :)

- bare 256 MB minne

- bare 32 MB minne på skjermkortet (delt eller dedikert??)

 

Acer-maskiner

+ har hørt mye positivt, men

- jeg kjenner ikke så godt til disse

 

Pris er ikke SÅ viktig, så lenge det kommer under 20.000,-. Det er viktigere at jeg får en PC som fungerer og som jeg blir fornøyd med.

 

Jeg hadde satt veldig stor pris på om noen kan komme med innspill og erfaringer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dell Inspiron 600m har vel ikke kommet til Norge enda? Blir spennende å se prisen på den når den kommer. 500m er jo relativt rimelig, men det frister med et bra dedikert skjermkort.

 

 

Hvis jeg skulle bruke 20 000 på bærbar PC i dag, tror jeg at jeg hadde gått for denne:

 

http://www.mpx.no/asp/info.asp?g0=0&g1=3&g...38&l=3&lantall=

 

Den så unektelig bra ut! Men jeg er i grunn litt skeptisk til å handle SÅ dyre ting over nett.. Har kjøpt en MP3-spiller hos MPX, men denne kostet jo nesten bare 1/20-del av PC-en..

 

Er det mulig å få kjøpt Acer-maskinene i butikk? Var inne på www.acer.no og ser at de har en del forhandlere og distributører, men det er jo mer eller mindre ukjente firmaer...

Noen som har erfaringer med Acer? Hvordan er de, er det mye feil med maskinene? Jeg liker å installere mitt eget OS og definere eget oppsett. Håper dette går an på Acer-maskinene.

Lenke til kommentar
Dell Inspiron 600m har vel ikke kommet til Norge enda? Blir spennende å se prisen på den når den kommer. 500m er jo relativt rimelig, men det frister med et bra dedikert skjermkort.

 

Hvis du går inn på "Store bedrifter" så står 600m der.. Spør meg ikke hvorfor. Mulig de har skrevet feil?

Lenke til kommentar

Har idag bestilt en Acer fra Tech (www.tech.no), hvor jeg alltid kjøper datautstyret mitt. En tm803, gleder meg. Har kjøpt mye derifra opp igjennom tidene, og har aldri hatt problemer. Men hvordan det er med Acer vet jeg ikke. Virker stort og seriøst, though...

Lenke til kommentar

Vet at Expert kjeden selger en del Acer maskiner, tror de kan få tak i de fleste..

 

Burde uansett ikke være grunn til å ha fobier mot å kjøpe dyrt datautstyr på nettet så lenge det er kjente nettbutikker. Du får som regel bedre pris og har ofte bedre vilkår som kunde. Kjøper du kjente merkemaskiner er som regel produsenten som står for garantien allikevel.

 

Kan også anbefale MPX, de har veldig gode priser, er seriøse og har meget bra kundebehandling etter mine erfaringer. De opererer også med de billigste fraktprisene jeg har sett (ihvertfall på mindre kolli..)

 

Hadde jeg ikke bestilt den bærbare maskinen min fra Dell, hadde MPX kommet rett etter på listen.

 

Edit - tilleggskommentar:

 

Når det gjelder Centrino ville jeg nok ventet litt.. kommer nok mange spennende modeller fremover. På den andre siden ser det ut til at maskinene har havnet på et overkommelig prisnivå, noe som jo er hyggelig!

 

For de som sikler på Ultraportable maskiner blir man også kanskje endelig kvitt P3-m prosessorene som etter min mening begynner å bli en smule utdaterte hva gjelder ytelse... Konge hadde det vært med IBM Thinkpad med Centrino, men det blir vel svindyrt.. :cry:

Lenke til kommentar

Skjermkortet i evo800 skrap?? Sikker på at du ikke blander nå.. skjermkortet her er et mobility radeon 7500, som fortsatt holder meget godt i spill.. Har selv en evo 800c (64 mb av samme skjermkortet), og synes det er meget bra på alt, både dvd, vanlig bruk, og ikke minst spill!

 

Men til deg som skal ha maskin: Selv ville jeg nok gått for en Centrino løsning hvis du skal bruke så mye som 20000.. Ellers er evo 800n et meget bra valg, det samme er evo 610c. (m/sxga+ skjerm). Denne er en del mindre, yter meget bra, er svært stillegående, og i det hele tatt en glimrende maskin!

 

Selv ville jeg nok valgt en acer 800 centrino hvis 20000 var budsjettet mitt, eller spart 5 lapper og gått for en evo n800v.

Lenke til kommentar

Hehe.. spør du meg virker det som et MONSTER av en maskin.. dvs. størrelse (også ytelse).

 

Tenk litt over hva du egentlig er på jakt etter.. Vanvittig ytelse, og gir gi faen i støy og størrelse og teknisk kvalitet, eller en maskin som fortsatt yter enormt, men som samtidig ikke støyer og er bærbar..

 

Personlig ville jeg ALDRI gått for en slik maskin hvis målet er å kunne ha med maskinen rundt omkring.

 

Selv er jeg student, og bruker laptop i alle sammenhenger, enten jeg er ute og reiser, sitter hjemme, eller jobber på skolen, og da er det rimelig greit å ha en maskin som ikke er for stor og tung :)

Lenke til kommentar

Takker for gode innspill!!

 

Tror muligens jeg går for en Centrino. Acer maskinene virker utrolig bra.

 

Whitebox'en har, etter det jeg kan se, en desktop CPU, og det er utelukket for min del. Jeg MÅ kunne bruke PC-en på forelesning, lesesal og møter.

 

Er eneste forskjell på 803LCi og 800LCi at førstnevnte er 1,6 GHz, mens sistnevnte er 1,3 GHz? I såfall sparer man jo hele 6700 kr. på å gå ned littegran på prosessorhastigheten!

 

Ang. Compaq, så har jeg hørt om mange som har hatt problemer. Spesielt gjelder dette stasjonære PC-er, der man for eksempel er nødt å bruke Compaqs egne deler om man ønsker å oppgradere.. Er det slik med de bærbare også (da spesielt med tanke på EVO'en)...?

 

Skal ikke være lett å bestemme seg.. Er jo så mye å velge mellom, og så mye penger som skal investeres :-?

Lenke til kommentar

Hei!

 

Tror ikke du skal sammenligne compaq bærbare med stasjonære - har selv meget god erfaring med EVO -serien, og har hørt lite tull om disse - i det hele tatt svært god kvalitet. Bærbare er noe sære på komponenter som f.eks minne, dette gjelder også compaq, men du finner tredjepartsdeler som fungerer også.

 

Som jeg sa tidligere - for meg ville to pc'er vært aktuelle i den prisklassen du nevner der:

EVO 610C, 1.8GHz P4M, 14.1" SXGA+, ligger på ca 17500.

Acer Centrino, ca 19000 (1.3 GHz).

Evnt. 800V for å spare penger.

 

Alle maskinene er glimrende, men valget ville naturlignok fallt på Acer om pris ikke hadde betydning. 610C er en mindre og lettere maskin, men er vel samtidig ikke i samme område ytelsesmessig.

Lenke til kommentar

Ja, slik det ser ut nå, så virker Acer'en som det beste kjøpet. Tror kanskje jeg går for den, men trenger noen dager på å overtale samvittigheten min til å splashe ut 20 000,- på PC :) Dessuten er jeg enda litt i tvil om jeg skal bestille på nett eller kjøpe i butikk. Hvis det skjer noe gale med PC-en etter å ha handlet på nettet blir det mye styr med å måtte sende den inn istedetfor å bare ha en butikk man kan gå til.

 

En jeg snakket med på Telehuset mente Compaq var veldig bra på bærbare, og at de brukte det selv. Men man blir jo skeptisk når man hører negative bemerkninger om produsentene fra kamerater..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...