Gå til innhold

Tips til en spennede bok jeg kan lese(Nybegynner)


Anbefalte innlegg

Hei, jeg er 14 år og tenkte at jeg burde begynne å lese litt mer, så kansje jeg kan lære litt å få litt bedre karakterer på norsk og engelsk stiler. Jeg har ikke lest frivillig på sikkert 3-4 år nå. Da prøvde jeg meg på en Harry Potter bok, men ga opp. Så jeg tenkte jeg skulle prøve å lese litt. Har noen tips til bøker, må være spennede og litt action, jeg kan ikke finne på å begynne på en kjerlighets eller fantay bok. Kan være norsk eller engelsk, mye action, Ikke sånn at det er 20s+ Om en samtale. Finnes det fks bøker av noen filmer som fks James bond, blood diamond og blackhawk down?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det meste av min bokhylle består av fantasy, så det er vel akkurat det du ikke ber om. Men allikevel kan jeg anbefale å prøve "De fire og han som gjør galt verre" av Hans Fredrik Follestad. Grunnen til dette er at i motsetning til andre bøker hvor du har en og annen spenningstopp er hele trioligien et konstant action-humor-mekka som ikke har en spenningstopp for så å male på med noen kjedelige kapitler, men som topper det ene spenningsmomentet med et nytt.

 

Men er fantasy helt ute av bildet kan jeg stille meg bak bøkene til Dan Brown. Veldig spennende bøker. Anbefaler spesielt "Engler og Demoner".

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Action og spenning, kan da anbefale Jeffery Deavers serie om Lincoln Rhyme, spesielt "The bone collector" som er den første boken i serien. Er på engelsk men er vel verd å lese. Er flere bøker i serien rundt Lincoln Rhyme, blant annet "The vanished man" som er og en meget god bok.

Lenke til kommentar

Hva med noe du får på lydbok samtidlig som du følger boken, da er det lettere å få fortgang på det, iallefall synes jeg det.

 

Kan anbefale bøker av Dan Brown og Tom Clancy, bøkene deres er ganske lange, men hvis du har de på lydbok i tillegg, så hjelper det ganske mye.

Lenke til kommentar
Viking bøker, lenge siden jeg har lest dem så mulig de ikke passer.

"Bodvars sage" og "skipet uten drage" av Vera Henriksen.

Siggurd dragedreper

 

Hjelp! Sigurd.

Ikkje to g-ar. Huffameg... brrr... eg fekk reine frysningar då eg så det der..

 

[on topic]

 

Kva med å lese Ringdrotten? Mogleg litt for lang... ? Jo Nesbø er jo god! Harry Hole-serien. Då må du vel starta med Flaggermusmannen.

Endret av Norvegisk
Lenke til kommentar
Viking bøker, lenge siden jeg har lest dem så mulig de ikke passer.

"Bodvars sage" og "skipet uten drage" av Vera Henriksen.

Siggurd dragedreper

 

Hjelp! Sigurd.

Ikkje to g-ar. Huffameg... brrr... eg fekk reine frysningar då eg så det der..

 

Skriver sykt mye feil, og dobbeltkonsonanter er noe som går igjen. kann, programenne, køllenne, gammle, Siggurd, folkenne. - fikk du frysninger nå også :p - Så er det også en del feil som bare pluttselig dukker opp. Jeg klarer og holde igjen noen av feilene om jeg skriver sakte, men å finne dem med å lese over senere tar for lang tid siden jeg må lese veldig sakte for å se dem.

 

 

Tilbake til emnet:

 

Pelle og proffen bøkene - er ikke så mye voldelig action, men det skjer noe hele tiden og de er lettleste.

Drapene i Barkvik - Nesten som pelle og proffen bare nyere.

Lenke til kommentar

Alistar MacLeans Kanonene på Navarone er veldig spennende. Det samme er Jo Nesbøs bøker om Harry Hole, og da anbefaler jeg i første omgang å begynne med begynnelsen (Flaggermusmannen), men den er ikke den beste så det er bare å glede seg. Dan Brown er også veldig lettlest og meget spennende (Man kan si hva man vil om innholdet, men når det kommer til å blande fakta og fiksjon med en god porsjon flotte plot-vridninger kan han sitt fag.).

 

Om du går for alt dette har du i allefall noen tusen sider å begynne med :)

Lenke til kommentar
Om de er skrevet godt vet jeg ikke om de er enig i, men annet enn lengden er det ikke noe som gjør de vanskelige. Greieste estimatet på at de er lettleste er antallet som har lest hans bøker uten å vanligvis lese noe i det hele tatt.

At de er godt skrevet har jeg heller aldri sagt, men slik jeg ser det er de lettleste og spennende. Dette gjennspeiles også gjennom salgstall.

Lenke til kommentar

Ser at Dan Brown er nevnt her.

 

Når jeg var 12 år før jeg begynte på ungdomsskolen så var jeg så heldig å lese Engler og Demoner og Da Vinci-koden. Da ble jeg hektet på bøker, og fant ut hva jeg likte å lese.

 

Jeg synes du bør prøve de bøkene.

 

Ellers er det en serie som heter Kunstdetektivene av Bjørn Sortland. Husker jeg har lest den opp gjennom årene. Veldig lettlest, spennende og fine bøker som ikke er for korte eller for lange.

Det som er fint er at det er en hel serie, er ikke sikker på hvor mange forskjellige bøker det er i serien, men tror det er 8-9.

Ellers har Bjørn Sortland masse bra spenningsbøker til ungdom. Anbefaler at du sjekker ut det!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...