RogueAlien Skrevet 3. november 2008 Del Skrevet 3. november 2008 Hei nå har det seg slik at noen dager før lønningsdag så er jeg blakk. Og jeg har ikke brød og lurte derfor på om jeg skulle bake brød. Men dessverre så har jeg veldig lite hvetemel igjen. Bare egentlig 1/4 igjen av en kilopakning eller noe sånt. Men jeg har ganske mye annet mel som Sammalt Rug Grov og Fin, Sammalt Hvete og Byggmel pluss at jeg har olje og gjær. Hva kan jeg bake av det som ikke smaker vondt? Jeg har kikket på oppskriftene bakpå pakningene men de krever alltid ganske mye hvetemel og det er det jeg har minst av. Lenke til kommentar
Manuzet Skrevet 3. november 2008 Del Skrevet 3. november 2008 viss du tar litt mindre av alt. da kan de sikkert gå Lenke til kommentar
kevinedomm Skrevet 9. november 2008 Del Skrevet 9. november 2008 First Price kneipbrød til 4 kroner, evt. REMA-1000 brød til 7,- Det er ihvertfall mulig å spise. Lenke til kommentar
RogueAlien Skrevet 9. november 2008 Forfatter Del Skrevet 9. november 2008 Vel jeg bakte brød selv og det gikk fint. Den store krisa er over nå alikevel.. Lenke til kommentar
DJ_Dark Skrevet 9. november 2008 Del Skrevet 9. november 2008 Hva lagde du av da? Hvor mye osv. Lenke til kommentar
Gronko Skrevet 6. desember 2008 Del Skrevet 6. desember 2008 Så kom jeg selv i samme situasjon. Fikk vist ikke lønn sist måned og merka selvfølgelig ikke det før bankkortet ikke ville mer og da selvfølgelig den dagen da man handler inn mat. Nå er jeg sulten og trenger noe å spise. Trur jeg skal klare å fikse middag hos en kompis i morgen, men det er ikke nå og det er nå jeg er sulten. Eller er ikke sulten om ti minutter, fant en fisk i fryseren, men trenger noe til kvelds. Det jeg har er: 1 kg byggmel 1 kg hvetemel 0,5 liter rapsolje 1 pakke fersk gjær en pakke med bakepulver Har ikke stekeovn så må nok kunne lages i stekepanne eller kjele. Trenger bare noe som er spiselig. Er ikke så kresen. Hjelp:p Lenke til kommentar
Hamnli2 Skrevet 7. desember 2008 Del Skrevet 7. desember 2008 (endret) Sammalt hvete er knall. Rug er derimot ikke så bra å lage brød av, det er greit å bruke som "ekstra ingrediens" men er ikke så bra å basere et brød på (blir ikke veldig godt, er sinnsykt svinete og er ganske enkelt vanskeligere å gjøre bra). Sammalt hvete går derimot fint å bruke som hovedingrediens. Hvor mye? ca 500-600 gram mel for ett brød. Edit: går fint annt å steke brød i stekepanne, men da trenger du ikke mye gjær (må stekes tynnt og blir ikke å heve mye i stekepanna uansett). Dessuten må du være forberedt på mye røyk, så bare åpne vinduer før du begynner Stek det som en skikkelig tykk pannekakerøre så går det fint Endret 7. desember 2008 av Hamnli2 Lenke til kommentar
Robocoop Skrevet 8. desember 2008 Del Skrevet 8. desember 2008 Sammalt hvete er knall. Rug er derimot ikke så bra å lage brød av, det er greit å bruke som "ekstra ingrediens" men er ikke så bra å basere et brød på (blir ikke veldig godt, er sinnsykt svinete og er ganske enkelt vanskeligere å gjøre bra). Sammalt hvete går derimot fint å bruke som hovedingrediens. Hvor mye? ca 500-600 gram mel for ett brød. Edit: går fint annt å steke brød i stekepanne, men da trenger du ikke mye gjær (må stekes tynnt og blir ikke å heve mye i stekepanna uansett). Dessuten må du være forberedt på mye røyk, så bare åpne vinduer før du begynner Stek det som en skikkelig tykk pannekakerøre så går det fint Rug fungerer fint for meg. 50 % siktet hvete gir god heving uansett. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå