Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Blitt syk på sykehus, hvilke rettigheter har jeg?


Casadore

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Min kjære bestemor brakk lårhalsen nå på mandag. Hun hadde det vondt, men var "til stede" slik at det var mulig å prate til henne og få et fornuftig svar. Hun var gjennom en operasjon på tirsdag for å feste noen skruer/en plate eller noe slikt for å hjelpe henne med bruddet. Etter operasjonen var hun helt forfjamset, og det var ikke mulig i det hele tatt å få noe kontakt. Hun virker rett og slett bortreist. Vi fikk beskjed av en sykepleier at det sikkert var på grunn av morfinen. På Onsdag besøkte vi henne igjen, men det var ingen forskjell. Hun for fortsatt mentalt bortreist og det var ikke mulig å få kontakt med henne på noen måte. Vi spurte sykepleierene og legene på sykehuset men de ante ikke hva problemet var. Torsdag var det samme greia.

 

I dag fikk vi vite at hun har fått blodforgiftning og urinveisinnfeksjon. Dette hadde hun ikke før operasjonen (de tok tester og alt var helt fint. Godt blodtrykk, ok med hjertet, alt vel. Ingen sykdommer ellers.) Nå er hele familien redd for at blodforgiftningen og urinveisinfeksjonen blir for mye for vår stakkars bestemor, og min mor er regelrett forbannet på sykehuset, for det må jo være der hun har fått disse sykdommene?

 

Hun kom helt frisk (bortsett fra et brudd, men det er jo ikke dødelig) på sykehuset, og har nå blitt blodforgiftet og har fått urinveisinfeksjon.

 

Hva slags rettigheter har vi som familie?

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Var omtrent det samme med min bestemor.

Hun brakk lårhalsen, og havnet på sykehus, der hun i følge legene og slikt ikke tålte påkjenningen av operasjonen og fikk lungebetennelse.

Hun var også helt borte, og kjente ikke igjen sine egen unger, og trodde hun lå ute på gata.

Det var visst bivirkninger av diverse medisiner og sykdommene i følge legene. Og en gammel kropp tåler heller ikke all verden.

Lenke til kommentar

I utganspunktet skal dette kvalifisere som pasientskade:

§ 2. Erstatning for pasientskade

 

Pasienten og andre som har lidt tap på grunn av pasientskade, har krav på erstatning når skaden skyldes a) svikt ved ytelsen av helsehjelp, selv om ingen kan lastes,

b) teknisk svikt ved apparat, redskap eller annet utstyr som er brukt ved ytelsen av helsehjelp,

c) smitte eller infeksjon, når dette ikke i hovedsak skyldes pasientens tilstand eller sykdom,

d) vaksinasjon, eller

e) forhold som medfører ansvar for helsetjenesten eller helsepersonell etter alminnelige erstatningsregler.

Tror nok dessverre ikkje at dette betyr at du vil få pasientskade erstattning, med stor sansynligheit so vil nok dette regnest som ein vanlig komplikasjon ved inngrepet.

operasjon på gamle mennesker har ein høgare risiko for at dei ikkje tåler operasjonen. Men når alternativet er å ikkje behandle bruddet slik at det gror skeivt og pasienten blir sengeliggande resten av livet så må ein nesten berre ta risikoen med operasjon.

Lenke til kommentar

Først og fremst skal det jo taes posisjon til pasientens medikamenter, samt alder. Om de som "dopet" henne ned tok forvarsel på at man skal være varsom med eldre mennesker med tanke på de er en smule svakere mot meedikamenter.

 

Men det at hun ble på en måte dårligere dagene derpå spiller vel muligens en fysisk rolle med operasjonen og sakene rundt det. Ta kontakt med overhode på sykehuset, og still gjerne spørsmål rundt din bestemors tilstand, som ser svært dårlig ut.

 

 

Sykehusene vil nok ta posisjon til tilstanden, og vil nok følge opp mer enn vanlig. Det at en person som er syk kommer inn på sykehus, plutselig skal bli forverret herad utav operasjoner ol, er ikke bra.

Lenke til kommentar

Ikke noen juridiske innspill fra meg, men mer medisinsk.

 

Her er lit tekst som omhandler lårhalsbrudd:

opptil ¼ av tidligere selvhjulpne pasienter blir pleiepasienter og ½ får redusert gangfunksjon. Det er også en del eldre mennesker som dør i forløpet av et lårhalsbrudd. Dels fordi de var skrøpelige i utgangspunktet og dels på grunn av komplikasjoner knyttet til bruddet og operasjonen. Blodpropp og lungebetennelse er de vanligste årsakene til at eldre dør. En del blir akutt forvirret og desorienterte etter skaden, inngrepet og sykehusoppholdet. Dette er ikke noe som er spesielt for lårhalsbrudd, det er noe som kan skje ved enhver større hendelse hos et eldre menneske.

 

Prognosen er avhengig av hvor frisk pasienten var før uhellet skjedde, typen brudd og alder. Forvirring etter operasjonen som går over i en kronisk forvirring, kan også bety at leveutsiktene blir dårligere.

........................

 

Som du ser så er det du beskriver ikke noe veldig "spesielt" som har skjedd din bestemor, men noen som skjer med en del eldre pasienter.

 

Har selv erfaring med eldre som har har hvert i topp form, for så å bli 100% pleietrengende etter lårhalsbrudd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...