Lolliman Skrevet 31. oktober 2008 Del Skrevet 31. oktober 2008 Hei. Jeg lurer på en enkel ting til ett naturfagforsøk. Vil sukroseløsning som blandes med fehlingsløsning og varmes opp vil danne ett rødt bunnfall slik glukoseløsning og fehlingsløsning som varmes opp gjør? På forhånd takk ! Lenke til kommentar
Niella Skrevet 31. oktober 2008 Del Skrevet 31. oktober 2008 (endret) Hei. Jeg lurer på en enkel ting til ett naturfagforsøk. Vil sukroseløsning som blandes med fehlingsløsning og varmes opp vil danne ett rødt bunnfall slik glukoseløsning og fehlingsløsning som varmes opp gjør? På forhånd takk ! Nei. Kun glukoseløsning reagerer med fehlings væske. ( i følge naturfagbokboka mi i alle fall) Endret 31. oktober 2008 av Niella Lenke til kommentar
GeO Skrevet 31. oktober 2008 Del Skrevet 31. oktober 2008 Fehlings løsning brukes som en test for monosakkarider, som er "enkle" ringer (du har vel lært at mange av de "kjente" karbohydratene danner ringer i løsninger). Glukose (druesukker) er et monosakkarid, og reagerer derfor, mens sukrose (rørsukker) er et disakkarid, altså en dobbel ring, og de reagerer ikke. Nå er jo ikke dette heller noen egentlig forklaring på hva som skjer, men det er iallfall dette som skjer. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå