Gå til innhold

Hijab i politiet.


Anbefalte innlegg

And say to the believing women that they cast down their looks and guard their private parts and do not display their ornaments except what appears thereof, and let them wear their head-coverings (khimars) over their bosoms (jaybs), and not display their ornaments except to their husbands, their fathers, their husbands' fathers, their sons, their husbands' sons, their brothers or their brothers' sons, or their sisters' sons, or their women, or the slaves whom their right hands possess, or male servants free of physical needs, or small children who have no sense of the shame of sex; and that they should not strike their feet in order to draw attention to their hidden ornaments.

 

And O ye Believers! Turn ye all together towards Allah, that ye may attain Bliss. (Qur'an 24:31)

 

 

Det står bosoms i koranen, og det betyr ikke å skjule håret. Bosom har ikke noe med hode eller hår å gjøre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg gidder ikke jeg. Der har du det svart på hvitt. Head-coverings står det. HEAD-COVERINGS, jeg markerte det til og med for deg. Det står at det plagget som dekker hodet skal dekke brystene, derfor støtter koranen bruken av hijab. Om du virkelig er så blind for sannheten får det bare være...

Lenke til kommentar

Vil ikke ha hijab i politiet

Politiets eget forbund sier nei til å la politifolk bruke hijab i tjenesten. - Det vil bryte med prinsippet om et verdinøytralt politi, sier leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen.

 

 

img650x367.jpg

 

For en drøy uke siden satte den 23 år gamle Keltoum Hasnaoui Missoum fra Sandnes i Rogaland i gang debatten. Hun ønsket å begynne i politiet, men vil bruke hijab. Hijab er en viktig del av identiteten for mange muslimske kvinner. Enkelte retninger innenfor Islam mener også at det er påbudt å bære plagget. 23-åringen sendte derfor et brev om saken, og Politidirektoratet vurderer nå om det skal tillates å bruke hijab i politiet.

 

Vi har et reglement som er veldig strengt, der det ikke er lov å gå med noen personlige effekter som signaliserer politisk eller verdimessig ståsted. Bruk av hijab vil bryte med dette prinsippet. Hijab vil kunne gjøre det lettere å komme i kontakt med muslimer, og det vil kanskje også gjøre det lettere å rekruttere muslimske kvinner til politiyrket. Men disse argumentene er ikke gode nok når vi skal se prinsipielt på saken.

Kreditt til Arne i denne saken.

Lenke til kommentar

Ok, men hvis det blir lov å bruke hijab, kommer fengslene til å bli fulle. Tipper mange kommer til å trakassere og bruke vold mot politier som bruker hijab, fordi det ser latterlig ut. Og det ender med at mindre folk vil begynne i politiet på grunn av all volden. Så politiet kommer uansett til å tape på det :p

 

Det er jo som om en satanist kunne gå med djevelhorn på politidrakten. Det er jo en religion det også.

Endret av Ost = Cheddar
Lenke til kommentar
Du kan jo prøve hijab selv. Du kan begynne nå, og bære hijaben hver dag ut året, inkl. varme sommerdager med 30 grader.

 

Da finner du nok ut om hijab er behagelig eller ikke, og da vet du antakelig også litt mer om hvorvidt kvinner bærer dette plagget frivillig eller ikke.

 

At hijab er skadelig å bruke er et faktum. Bruk av hijab kan føre til mangel på D-vitaminer, som igjen fører til dårlig immunforsvar og dårlig helse.

 

At saudi-arabia betalte kvinner i kosovo for å bruke hijab, er også et faktum. på samme måte som de nå betaler for bygging av moskeer i europa.

 

Du skjønner at å si "det er et faktum" ikke er det samme som å dokumentere noe, ikke sant?

Lenke til kommentar

Det er dessverre ikke til å stikke under en stol at Islam og demokrati ikke går hånd i hånd. Demokratiets viktigste verdier, frihet og likeverd, er ikke anerkjente verdier i Islam. Islams viktigste verdier er lydighet og underkastelse for Koranen – som er Allahs inkarnerte ord, og dermed ukrenkelig – samt uforbeholden respekt for Profeten, som ikke akkurat var noen humanist.

Endret av pumaen
Lenke til kommentar

I fjor ble vi presentert for tidenes største spørreundersøkelse blant vanlige muslimer over hele verden. De ble blant annet spurt om hva de syntes om vestlige verdier som likeverd og frihet. Flertallet svarte at de satt pris på disse verdiene og at de ønsket at slike verdier også ble mer utbredt i deres egne samfunn. Det interessante i undersøkelsen var at de samme menneskene la vekt på at det å fremme frihet og likeverd mellom mennesker kun var aktuelt dersom det ikke kom i konflikt med Koranen. Koranens autoritet står altså fremdeles fjellstøtt i den muslimske verden.

Lenke til kommentar
Kan jeg nå bruke tin-foil hatt om jeg skulle ha søkt politiet? Det er en del av min tro i og for at ikke aliens skal lese tankene mine.

Vet ikke helt hva jeg skal mene for jeg skjønner godt begge siders argumenter, likevel er det lov å vise respekt.

 

Men som de sa i nyhetene er jo dette innført i andre nordiske land så hvorfor ikke prøve, det er jo slik både samfunn og teknologi utvikler seg man tester og feiler/lykkes.

Lenke til kommentar
Tror ikke det applaus hun ute etter, hun sendte inn søknad om å få bruke hijab til politiet, og de sa ja,

Det jeg/vi kan applaudere for er vel for Politidirektoratet;)

 

Selvsagt, det er polititet som har sagt ja, men det er mentaliteten til de muslimske kvinnene som er grunnlaget for dette. Men ja, jeg reiser meg ikke opp og klapper for Killengreen heller..

 

Trodde ikke politifok patruljerte alene jeg :) og igjen du er jo ikke henne.

Det hender da vel at politifolk befinner seg alene på gatene, men som regel er de vel 2. Jeg skulle likt å tro hvordan en politikvinne med hijab hadde blitt behandlet av fulle folk på byen. Er virkelig glad for at jeg ikke henne, heldigvis!

 

Du mener muslimske kvinner er allerede i fare?

Det er ikke korttenkt av hun nei, det er en progress, visst det er tillatt i Sverige og Usa og par andre land, hvorfor ikke Norge?

 

Mulig de ikke er i større fare enn andre kvinner, men i disse dager hvor ordet "muslim" setter igang følelser og assossiasjoner hos folk, så ville jeg tro at en muslimsk politikvinne var i enda mer fare ved og integrere sin religion i politiarbeid. Politiet skal gå ut i gatene som nøytrale, det er ikke en arena der de skal ytre personlige meninger, trosretning eller politiske synspunkter.

 

Religion er personlig tro, og det skal holdes personlig! Når hun er ferdig på jobb, ja da kan hun dra på seg hijab og klovnenese for alt jeg bryr meg!

 

Liker ikke dette skritt for skritt "la oss forandre Norge litt etter litt etter hva andre vil" utviklingen. Kall meg gammeldags, men er slik jeg føler det!

 

 

Jeg frykter neste vg overskrift der en hijab bærende politikvinne har blitt utsatt for noe, ihvertfall nå som det er så nytt..

Endret av Melisma
Lenke til kommentar

Er ikke sikker på hvordan jeg skal forstå dette. Er det slik at av alle religioner i hele verden, skal et symbol fra en av desse, og kun den, få tillatelse til å bære et religiøst symbol på hodet sammen med politiuniformen? Eller er det slik å forstå at det er meningen at alle skal få bære sitt religiøse eller kulturelle hodeplagg?

 

Da bør jo samer få lov til å bære sin same-hatt til uniformen.

 

Jeg er STOR motstander av at en spesiell religion skal få særregler, for det er veldig udemokratisk. Jeg er også motstander av at alle skal få bære sitt eget kulturelle/religiøse hodeplagg, hvis det er det som er meningen, siden da vil politiet se ut som non-stop politi.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...