Gå til innhold

Fender Ashbory bass - vurderer å kjøpe


M.H

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Spiller en del bass for meg selv og sammen med andre av og til. Har fra før en Fender jazz bass USA og en Ibanez-sak. Har i lengere tid nå sett (og hørt) en del på Fender Ashbory bass. Ser kanskje litt snål ut, men jeg syns den ser morsom ut. Ut i fra det jeg har hørt av lydklipp på nettet, så må jeg si at jeg liker lyden svært godt. Nesten kontrabass. Så siden den ikke er så vanvittig dyr, vurderer jeg sterkt å gå til innkjøp av en slik sak. Noen her som har prøvd eller har en slik?

 

Ser at det kan være vanskelig å få tak i en slik i Norge, så må nok bestille fra utlandet. Noen som vet om en seriøs butikk på nettet som selger slike? Kom over denne siden. Noen som kjenner til dem?

 

 

M.H

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Man kan finne den bassen på Ebay fra respektable selgere helt ned i 900 kroner-slaget, mine erfaringer med Ebay så langt har vært veldig fornøyelige, og den lave prisen gjør at en nærmest kan bli svindlet 50% av gangene og fremdeles spare penger :p

 

Hvor vidt det er en god bass derimot stiller jeg meg tvilende til, men jeg ville gjerne kjøpt den for det komiske designet :)

Lenke til kommentar

Har vært immon Ivars Musikk mange ganger, men aldri sett at de har Ashbory. Men har aldri spurt etter, så hvem vet. Kanskje de har dem i en skuff. :p Dessuten koster dem ca 2200 kroner med moms og frakt (hvis jeg har regnet rett) fra largesound.com.

 

Litt skeptisk til eBay. Kanskje fordi jeg aldri har handlet der. Dessuten kan det være greit å få en helt ny. Kvaliteten er sikkert ikke allverden. Ser litt ut som en leke gjør den og, men lyden ser ut til å være knakende god. I allefall ut i fra det lille jeg har hørt.

Lenke til kommentar

Jeg har en Ashbory, kjøpt fra Largesound. Butikken og sånn kan anbefales på det sterkeste, meget bra service, de svarte på spørsmål på e-post og sendte kjapt.

 

Vær klar over at dette er et meget spesielt instrument. Morsom er den, men den er veldig sær. Strengene er av silikon, og skikkelig klissete. Rene hender og talkum (kjøp med litt ekstra fra Largesound, evt,) er et must. Det er også smart å plukke med noen ekstra strenger.

 

Det er vanskelig å spille rent på den, på grunn av den meget korte skalaen. Jeg skal faktisk bruke min om en måneds tid, sammen med to ukuleler. Gleder meg til det. Hvis du ikke er superflink, passer den nok best i settinger der det ikke spiller noen rolle om det låter litt "syrlig".

 

Om den er verdt to lapper? Tja, jeg synes det, men den er som sagt et meget spesielt instrument.

Endret av CastorFiber
Lenke til kommentar

Takk for svar CastorFiber. Mye nyttig info i den posten. Har skjønt at den er litt spesiell, ja. Men jeg liker litt sære instrumenter, så det gjør ikke meg noe. :) Kommer nok ikke til å bruke den til "seriøs" spilling med det første i allefall. Får se hvordan det går etter hvert. Om jeg mestrer å spille skikkelig på den. Har knapt nok spilt på fretless før, så det kan jo bli interessant. Blir sikkert litt vanskelig å spille helt rent til å begynne med i allefall. Men det går seg sikkert til etter hvert.

 

Vet du hvordan holdbarheten på strengene er i forhold til vanlige basstrenger? Mener å ha lest ett sted at det kan ta en del lengre tid før strengene er innspilt enn vanlige strenger. I allefall D og G strengene. Stemmer dette eller er det husken som spiller meg et puss? Husker ikke hvor jeg leste dette.

 

Tror nok jeg blir å handle fra largesound. 2513 kroner med moms hvis jeg har regnet rett. Da med en trepakning med talkium og ekstra sett med strenger. Vet du hvor mye det kostet med frakt til Norge da du kjøpte i tillegg til den prisen man får opp i handlekurven?

Lenke til kommentar

Holdbarhet på strenger- aner ikke. Min er ca ett år gammel, men jeg har slakket ned d og G- strengen i de periodene den ikke har vært i bruk. Du bør stemme den opp igjen dagen før du har planlagt å bruke den, da man ellers stemmer og stemmer og.Som du kanskje skjønner, tar det litt tid før en streng "setter seg", mye mer enn hva som er vanlig på for eksempel nylonstrengsgitarer. Tror ikke skitt og død tone er noen stor sak, egentlig strengene kan mest sammenlignes med O-ringer.

Elektronikken i den er bra. Støyfri og fin.

 

Hva portoen var husker jeg faktisk ikke, men den var ikke avskrekkende. Ble sendt med vanlig post, etter det jeg kan huske. Portokostnad var en av de tingene jeg spurte dem om før jeg handlet.

 

G- og D- strengen ryker først, så det kan være lurt å plukke opp et par ekstra av disse i tillegg til det hele settet.

 

Hvis du ikke har det, så skaff deg en strengesveiv før du får bassen. Du kommer til å trenge det..

 

Angående ebay- vær klar over at litt eldre modeller (produsert av Guild) har dårligere piezo- pickup, og fiolinstemmeskruer, altså helt uten utveksling, men bare en sånn pinne man stikker igjennom hodet. En sånn vil du ikke ha.

Endret av CastorFiber
Lenke til kommentar

Tusen takk for enda mer nyttig info. Kommer nok til å bestille før helgen. Skal bestill med noen ekstra D og G strenger. Men et lite spørsmål til. Nå røper jeg fort at jeg ikke har handlet noe større fra utlandet før. Når jeg handler og betaler på nettsiden demmes og betaler med kort, blir jo prisen uten moms. Får jeg regning fra tollvesenet med momsen når pakken er fortollet?

Lenke til kommentar

Det kommer litt an på fraktmåten. Kommer den med posten så kan du betale momsen når du henter pakken. Da gir du også Posten fullmakt til å fortolle på dine vegne. Det koster et par hundre kroner i tilleggg til momsen.

 

Enkelte speditører legger ut for momsen, men det er helst for forretningskunder, og frakten er da gjerne mye dyrere. Ellers kan du få en regning fra dem som du må betale før du får ut varen.

 

Du kan også fortolle varen selv, men det er i grunnen ikke verd bryderiet for å spare et par hundrelapper.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Hvis de sender på samme måte som de sendte min, så var det med "vanlig" postverk, etter det jeg husker.

 

Det var som å hente en vanlig oppkravspakke, og i dette tilfellet var da oppkravet momsen og gebyret.

 

Bare et lite tips til på tampen. Når du stemmer den opp, så må du forsøke å kveile opp strengene slik at du ender opp med strengen "nederst" på stemmeskruen når strengen er stemt.

Hvis du ikke gjør det, vil strengene få dårlig press over sadelen, og sustainen blir ekstremt kort. Det er altså litt styr å få beregnet dette riktig, tror jeg forsøkte tre- fire ganger før jeg fikk det til.

Nå har jeg kastet inn håndkledet, det blir for mye pes å gjøre dette gang etter gang, så jeg skal lage meg en "strengeguide" av en bit med plastrør. Da slipper jeg dette problemet.

Endret av CastorFiber
Lenke til kommentar

Takk for alle svar folkens. Da var bassen bestilt. Med ekstra strenger, talkium og strengesveiv. Men trenger jeg å gjøre noe med fortollingen? Eller går det av seg selv hvis jeg ikke gjør noe? Jeg får vel kanskje bare pakken i oppkrav med moms og fortollingsgebyr etter at tollen eller hvem som nå styrer med dette har gjort sitt?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Da var bassen - eller instrumentet kommet i posten i dag. Må si jeg er positivt overrasket. Har ikke fått spillt så mye på den enda, men har testet litt. Lyden passet meg midt i blinken. Akkurat slik jeg håpet den skulle være. Spillemessig er den jo litt forskjellig å spille på i forhold til Jazz bassen. Må spille litt "tettere" med armene på denne siden den er mindre selvfølgelig. Men det venner jeg meg nok til. Også uvant kort i mellom "båndene". Eller mellom tonene får jeg si siden det ikke er bånd på den. Også vanesak, så det går seg sikkert til etter hvert.

 

Stemmingen var og litt uvant. E og A strengen gikk veldig greit. D og G strengen måtte stremmes mye mer enn jeg trodde. I allefall G strengen. Begynte etter hvert å tro at jeg hadde gjort noe galt et sted siden den aldri ble stemt. Var et øyeblikk redd for at den skulle ryke siden det stoffen strengene er laget av ligner mest på gummi. Men den ble nå stemt etter hvert. En liten stund i allefall. Må vel etterstrammes en del ser det ut til etter hvert.

 

Om den var verdt pengene? Det mener jeg helt klart. Tror nok jeg kommer til å bruke den mye. Tusen takk til dere som har svart på mine (dumme?) spørsmål. :D

Lenke til kommentar

Jeg har snakket med en del folk som lurer litt på den Ashborybassen, og som blant annet lurer litt på om det er en fin øvingsbass, som man kan ta med seg på tur, og slik, fordi den er så liten.

 

La meg bare føye til- den er så spesiell, at når du spiller på en, så øver du nesten ikke på noe annet enn å spille på en Ashbory. Det er et unikt produkt, og erstatter ikke andre gitarer. Det er den heller ikke ment som. Flere jeg har snakket med blir skuffet når de finner ut det.

 

Videre har faktisk bassen flere svakheter, også- blant annet er brytningspunktet over stolen et problem, noe som medfører at man må være litt nøye på hvordan strengene ligger an på stemmeskruene. Dessuten er "båndene" som er trykket på gripebrettet på feil plass.

Det stemmer, plasseringen av "båndene" er faktisk veeldig omtrentlige. Sånn er det bare.

 

Det er faktisk mye lettere å spille reint på en vanlig fretlessbass enn en Ashbory. Skalalengden er ekstremt kort!

Den vanligste feilen er at vi sprer fingrene for mye, og har for store intervaller fra "bånd en" på figuren man ønsker å spille. Kommer man over bånd fem, er min erfaring at det er lettere å bruke bare tre fingre på høyre hånd enn fire.

 

Det er ikke meningen å avskrekke eller å gjøre ting vanskeligere enn det det er, men kun å forsøke å forklare hva instrumentet egentlig er. Det er et helt eget instrument, med sine styrker og svakheter, ikke en fin "reiseøvebass" eller noe du plukker opp uten å ha øvd noe på den. Den trenger timer for å sitte i fingre og ører.

Lyden er helt sjef, det låter "skikkelig fretless". Den har ikke noen akkustisk klang i det hele tatt. Ikke så rart, siden alt er laget av plast, bortsett fra elektronikken og stemmeskruene.

Endret av CastorFiber
Lenke til kommentar

Nå har ikke jeg hatt bassen så lenge, men jeg må si meg enig i alt CastorFiber skriver her. Det med at plasseringen av "båndene" ikke er helt rett, tror jeg står både på nettsidene til largesound og i manualen.

 

Det CastorFiber skriver om at brytningspungtet over stolen må være rett, tror jeg jeg nå skjønner hvorfor. Tror G strengen ligger litt høyt over stolen på min bass. Går ut helt øverst på stemmeskruen. Den strengen har liksom ikke helt den samme lyden som de andre strengene har. I allefall ikke med løs streng. Skal prøve å ta strengen løs og sette den på på nytt. Og passe på at strengen kommer ut fra stemmeskruen lenger ned.

 

Jeg syns kroppen på bassen (eller instrumentet :p) er i minste laget. Er vant til den store Jazz basskroppen, så det var litt uvant. Men det venner jeg meg nok og til etter hvert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...