Gå til innhold

Den lille baketråden


Anbefalte innlegg

Jeg gjør det slik

 

Blander sammen ingrediensene og lar deigen ligge i en bolle som er dekket til med plastikk OG håndkle i 30 min. Jeg bruker å fylle en større bolle med varmt vann, og sette bollen med deigen i oppi bollen med varmt vann.

 

Deretter deler jeg deigen i det antallet brød jeg skal lage, former disse deigene som små runde store boller, dekker de til og lar de ligge under håndkle i 10 min.

 

Deretter former jeg de som brød , legger deig i de formene jeg har og dekker til enda en gang og lar de heve igjen i 30 min (til deigen stikker opp av forma)

 

Så skal de stekes på 200 grader i 35-45 minutter.

 

Jeg bakte 4 kjempefine brød på søndag. Putter de i fryseren, så har kjæresten min brød en stund fremover :)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Fordi jeg har en liter i kjøleskapet etter at jeg kjøpte feil sist jeg skulle bake brød. Tenkte jeg skulle bruke den opp:P

 

I brødet var det skummet kulturmelk man skulle bruke, ikke kefir :!:

 

Fant en oppskrift som så veldig god ut. Tenker jeg prøver denne:

 

Nesquick-kake

7 1/2 dl. kefir

6 dl. sukker

150 g. smeltet smør

1 ss. natron

ca. 8 ss. nesquick eller O'boy

9 dl. hvetemel

 

Sjokoladeglasur:

300 g. melis

100 g. smeltet smør

4 ss. nesquick eller O'boy

3 ss. vaniljesukker

litt sterk kaffe

 

Bland alle ingrediensene i en bolle og visp sammen. Hell røren i en smurt langpanne.

Stek ved 180 grader i ca. 30 minutter på nederste rille i ovnen. (Stikk med en pinne for å se om den er stekt)

Glasuren:

Bland alt sammen og tilsett kaffe til du synes den er passelig til å smøre over kaka. Skjær i ruter og server!

 

 

EDIT: Denne var GOD !!

Endret av Linn_Christin
Lenke til kommentar

Typen min var sulten i går, og vi hadde hamburgere i fryseren, men ingen hamburgerbrød. Så jeg googla ei oppskrift og lagde kjempegode hamburgerbrød (som også var VELDIG gode rundstykker) :innocent: Typen likte de fordi det var "mer mat i" mine hjemmelagede enn de man kjøper.

 

Var veldig fort gjort. Hvetemel, olje, gjær, salt .. 10 min heving her, 10 min heving der og voila.

 

Var litt prøving og feiling for å få de med riktig form, men neste gang blir det perfekt.

 

Jeg har fått helt bakedilla :whistle: Kommer til å lage pølsebrød neste gang. Artig å lage litt andre ting enn bare 1-2-3 (fæl) sjokoladekake.

 

Fikk masse skryt for nesquick kaka jeg lagde til bursdagsselskapet mitt forrige uke :)

Lenke til kommentar

Denne tråden må jeg ha inn i mine innlegg. For ikke å slenge ut et random innlegg så legger jeg kopi av muffins-worklogen min her. :)

 

Det hele begynte en grå og kjedelig septemberdag i det Herrens år 2008.

L4r5 og Anfall hadde planer om en lengre photowalk. Desverre så var ikke værgudene særlig glad i dem denne dagen, og la derfor en demper på planene i form av regn og tjuskevær.

 

Da sa Anfall til L4r5: "Jeg kjeder meg! La oss finne på noe! Hva med å bake?"

L4r5 syntes dette var en veldig god idé. Men hva skulle de lage? Tanken streifet innom Rimboboller, sjokoladekake og mye annet godt. Tilslutt falt valget på en god gammel klassiker. Nemlig muffins ...

 

Som sagt, så gjort. Nerder som de er så gikk de inn på www.google.no og skrev inn det magiske ordet "Muffins". Ikke lenge etterpå så satt de med oppskriften i handa. Men oppskriften så litt kjedelig ut syntes L4r5, og det var egentlig Anfall ganske enig i. Så de googlet litt til. L4r5 fant frem til en oppskrift på sjokolade-krem som han mente ville være fin å ha oppå.

 

Så skred de til verket. Som utgangspunkt brukte de TINE sin oppskrift på Barnas Beste 17.mai muffins.

Mens L4r5 smeltet smør så stod Anfall og rørte sammen egg og sukker. 2 dl sukker og 2 egg. Når dette var rørt sammen til en god eggedosis blandet hun i 125 gram smeltet smør og 1 dl melk som L4r5 kom med. Så var turen kommet til melet. 3dl skulle de ha av det. I melet hadde de allerede blandet 1,5 teskjeer med bakepulver og en teskje med vaniljesukker siden de ikke hadde kardemomme som det stod i oppskriften.

De rørte og rørte. Og snart var røra klar.

 

Men dette var ikke nok for den dynamiske kjøkken-duoen! For hva gjorde de? Joda, de satte i gang med en ny røre ...

Fulgte akkurat samme fremgangsmåte som i sted, men denne gangen tilsatte de 3 spiseskjeer med kakaopulver i melet før de rørte det ut.

Og som ikke det var nok så tok L4r5 frem sitt hemmelige våpen; en 100 grams lys kokesjokoladeplate! Han gjøv løs på den med en kniv. Øynene hans lyste mens han slo løs på den som en gal! Gav seg ikke før den var knust i minst 100 biter. Så helte han det oppi den mørke, ventende røren.

 

Mens L4r5 var opptatt med å mishandle sjokoladeplaten benyttet Anfall sjansen til å skru på ovnen. 190 grader satte hun den på. Med både under og overvarme. Så spredde hun 20 muffinsformer på en stekeplate og gjorde seg klar. Nå var tiden kommet for et av de mest kritiske punktene i en muffinsbakers karriere; Fylling av former! Bare tanken kan skremme den mest erfarne muffinsbaker fra sans og samling! Litt for lite og de blir tørre. Litt for mye og de renner over. Spenningen var som til å ta og føle på.

 

Nå kommer vi til dagens andre vri. Nå skulle de ikke bare feige ut og ta den enkle barnehage-varianten. Nei, her skulle det se bra ut også! Og hvordan hadde så våre helter planer om å få til dette. Jo, det skal jeg si deg min venn: Marmorering! Ja, du leste riktig... Marmorering. La ordet rulle på tungen. Det var det våre helter gjorde. For å få til dette kunststykket så måtte det kreativitet til. Men ikke så mye egentlig. Det er faktisk ikke så vanskelig. Man tar bare først en spiseskje av den lyse røren og så litt av den mørke i en og samme muffinsform. Og så rører man lett rundt. Ikke rør for hardt eller for lenge. Da ender du bare opp med en som er lysebrun. Se under for å se hvordan det skal gjøres:

 

 

DSC_0062.jpg

DSC_0069.jpg

 

 

 

Da de første 20 var vel i ovnen var det fortsatt mye røre igjen. Så da var det bare å stå på videre, mens man ventet fristelsene som sto og godgjorde seg. På tide med nok en vri!

Den dristige duoen så seg nemlig ikke fornøyd med de kjøkkenmirakler de allerede hadde utrettet. Gav Jesus seg etter å ha gjort vann til vin? Neppe!

"Bringebær!", ropte Anfall! "Vi må bruke bringebær!"

L4r5 heiv seg inn i kjøleskapet og kom ut med en diger boks med bringebærsyltetøy, produsert av XP.

Så gjorde de det utenkelige! Først så tok de en dæsj lys muffinsrøre. Så la de en skje med bringebærsyltetøy, før de toppet det hele til et lag til med røre! Slik ble bringebærsyltetøyet skjult inne i muffinsen! Det var utrolig! At ingen hadde funnet på noe slikt før? Var det virkelig sant? Hadde våre helter funnet opp noe så genialt enkelt og ganske enkelt genialt? Det var sant... Tenk hva de ville oppnådd om de brukte sine krefter til ondskap! Verdensherredømme lå rett rundt hjørne. Heldigvis tok de til vettet og konsentrerte seg om muffinsene igjen.

 

 

 

DSC_0073.jpg

DSC_0075.jpg

DSC_0079.jpg

 

 

 

Nå, etter nesten 20 minutter i ovnen, var per definisjon muffinsene klare.

 

DSC_0081.jpg

DSC_0083.jpg

DSC_0086.jpg

 

De var ferdig stekt og sto og kjølte seg ned. Men er det ikke noe vi har glemt? Jo, der har du det! Sjokoladekrem! Denne fantastiske oppfinnelsen som skulle blitt servert inntil alt. Inkludert damer og biff.

Som tidligere nevnt så hadde google-mesteren L4r5 funnet frem til et godt utgangspunkt. Det fant han her.

300 gram melis og 300 gram margarin ble pisket sammen til en lett og luftig blanding. Det var ikke så lett som det høres ut som. Men L4r5 hadde heldigvis trening i høyrehanda til å gjøre de rette bevegelsene.

 

DSC_0076.jpg

DSC_0078.jpg

DSC_0084.jpg

DSC_0085.jpg

DSC_0089.jpg

 

Så tilsatte han to egg. Ett og ett som det stod i oppskriften.

Det neste han skulle bruke der var kaffe. Men kaffe hadde verken Anfall eller L4r5 lyst til å bruke i kremen sin. Så den hoppet de glatt over og begynte å smelte sjokoladen i vann i stedet. En halv plate kokesjokolade stod det. Men igjen fant de ut at dette måtte det kunne gå an å forandre på. Så derfor byttet de ut den halve platen med kokesjokolade med 1 og tre fjerdedels plater HVIT sjokolade. Dette måtte jo bare bli fantastisk! Sjokoladen ble varsomt, varsomt smeltet. Det skal ikke så mye til før den blir ødelagt av høy varme nemlig.

Da den var smeltet ble den rørt inn i melis- og margarinblandingen. Resultatet var himmelsk! En hvit sjokoladesaus!

Det var imidlertid et lite problem. Oppskriften de hadde fulgt til sjokoladekremen var tydeligvis beregnet til et mye større prosjekt enn muffins. Over halvparten var igjen når de siste muffinsene var smørt inn i herlig, hvit sjokoladekrem. Så de blir nok nødt til å bake igjen i morgen.

Helt til slutt satte Anfall kronen på verket. Hun toppet den fantastiske kreasjonen med non-stop og kakegele.

 

DSC_0091.jpg

DSC_0092.jpg

DSC_0093.jpg

DSC_0098.jpg

 

 

Da gjensto det bare en ting og det er å si "God apetitt!"

 

DSC_0110.jpg

 

 

Endret av L4r5
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
Lager du for vane å lage mat i bar overkropp, eller er du bare veldig glad i å gå halvnaken? mener å ha sett flere slike bilder av deg :!:

Han får bare ikke lov til å dekke til den flotte overkroppen sin. :p

Lenke til kommentar
har ikke sjangs å spise opp en slik her i hus. Mektig..

 

Jeg er den første til å melde meg frivillig til å bake til familieselskaper og andre sammenkomster. Det er så utrolig unødvendig å bake hvis det bare er jeg som skal spise , så det orker jeg ikke :)

 

Brødbakst er det som blir satt størst pris på her i gården, siden gubben ikke liker søtt. Dermed er det også brødbakst som er artigst for meg å drive med. Skal få meg større kenwood nå, og da blir det iallefall stas :dribble:

Lenke til kommentar

Hej!

Jag skulle vilja ha recept (oppskrift) på kransekake, är det någon som vill dela med sig av det?

Finns det speciella kransekake-formar som man kan köpa för att ringarna ska få rätt storlek?

Var kan man köpa dom isåfall? Finns det någon web-butik?

Hoppas någon av er vill svara mig :D

Lenke til kommentar

De selger kransekakeform på Jernia til 199 kroner.

 

Fant en oppskrift på www.matoppskrift.no

 

500 g mandler

500 g melis

3 eggehviter

2 eggehviter (neste dag)

smeltet smør og semulegryn til pensling av formen

 

FREMGANGSMÅTE: Bruk skåldede mandler. Mal disse en gang på mandelkvern og bland dem med melis og eggehviter (upiskede). Elt deigen godt. Sett en kjele over svak varme og varm deigen under elting til den blir så varm at du nesten brenner fingrene. Ikke la deigen svi i bunnen. Sett kjelen til side og la deigen stå til neste dag.

 

Da stivpiskes 2 eggehviter som vendes inn i mandelmassen. Nå skal deigen hvile minst 2 timer. Smør formene godt: Smelt smør eller margarin, la det bli nesten kaldt og tyktflytende. Smør formene og la dem stå ca. 15 minutter. Smør en gang til og dryss etter hvert med semulegryn. Sprøyt deigen ut i formene med en kakesprøyte med rund tyll eller bruk den største stjerneskiven på kjøttkvernen. Fest deigendene godt sammen.

 

Stek ringene midt i stekovnen ved 180 C i 12-15 minutter. Flytt platen til nederste rille og stek videre 3-4 minutter. La kakene bli kalde i formene. Hvelv ringene når de er avkjølt ved å løsne dem forsiktig. Før kaken skal serveres, lager du en melisglasur av 100 g melis og eggehvite. Glasuren fylles i små kremmerhus av papir med et lite hull i spissen. Sprøyt glasuren på ringene og legg disse oppå hverandre. De kan festes sammen med karamell. Til slutt pyntes kaken med sløyfer, norske flagg og bonboner.

 

 

 

Jeg vet ikke om oppskriften er god. Jeg liker ikke kransekake selv :)

Lenke til kommentar

Fant en genial oppskrift på boller her om dagen. Desidert noe av det beste jeg har smakt av hjemmelagde boller. Link til originaloppskriften. Jeg gjør det litt annerledes og pleier vanligvis bare å bake ett brett:

 

Roalds boller

0,5 liter melk

125 g margarin

150 g sukker (alt ettersom hvor søt du liker dem)

1 pakke / 50 g gjær

1 ts kardemomme

850 g mel

Evt. rosiner

 

Ha gjær og kardemomme i melet. Smuldre så margarin i melet (greit å la det stå i romtemp. først). Varm opp melken til cirka 40 grader og hel det så i melet litt om litt. Ha i sukker og til slutt rosiner hvis du vil. Elt den i rundt 10 min. i en kjøkkenmaskin så lar du den stå til heving i en time. Hos meg så hever den seg enorm så jeg slår den ned en gang etter 40 min.

 

Så er det bare å dele den opp i bollestørrelser og la den stå til etterheving i 10 min. Pensle med egg før du slenger den i en forvarmet ovn på 225 grader og la dem stå i rundt 10 min.

Endret av Dandor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...