Gå til innhold

Vista fryser periodisk - andre med vista på ASUS-M2A-VM hk?


Anbefalte innlegg

Jeg opplever nesten en deja vu her jeg sitter å prøver å få en installasjon av Vista x64 til å fungere på en maskin.

 

For et års tid siden slet jeg med at vista frøys, men da med lengre intervaler. Dette var på en helt annen maskin, og løsningen den gangen ble å skifte ut harddiskene, selv om XP fungerte fint, og de harddiskene virker enda i en annen maskin.

 

Nå oppgraderte jeg en maskin, og satte derfor cpu fra denne inn i en annen maskin som har kjørt XP knirkefritt i nesten et år. Maskinen og XP fungerte fint etter dette bytte også. Men så hadde jeg et ønske om å gå på vista på denne også. Men det virker lettere sagt en gjort, for den fryser. Noen ganger innen 30 sekunder etter at skrivebord dukker opp, andre ganger ikke før etter kanskje en time. Jeg har testa ram, bytta ram, skifta ut cpu til den gamle igjen, oppgradert bios og prøvd annen psu. Samme greia, så feilen må enten være det samme, den liker ikke samsung disken (sist var det wd disk). HK er et enkelt og greit ASUS M2A-VM med et amd chipset. Jeg har fikla med det meste i bios, men fortsatt ingen framgang.

 

Hardwaren i maskinen er:

 

HK: Asus M2A-VM med integrert grafikk (xpress 1250) og denne brukes

CPU: AMD Athlon Dualcore 5600+ Socket AM2

Minne: 2GB Geil Ultra 800mhz, med 4-4-4-12

Harddisk: 160GB Sata Samsung

DVD brenner IDE

 

Noen andre som kjører med samme hk, og vista x64 som det fungerer hos?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fikk endelig vista til å slutte å fryse ved å sette ned minnehastigheten fra 800 til 667. Brikkene er spesifisert for 800 og får den volten den skal ha. Aldri vært noe problem under XP heller.

 

Da det var løst, ja da begynte noe nytt. Nå "fryser diskaktiviteten". harddisk lyset går på, ingen disk aktivitet skjer i mellom 30-60 sekunder, før alt plutselig kommer tilbake som om ingen ting var skjedd. Alt som ikke trenger disk fungerer under frysingen, så som klokke, musepeker.

 

Jeg fatter ingenting lengre jeg nå enn at det sitter en nisse inne i maskina og nekter vista :tease:.

 

Alt skal være vistakompatibel, prøvd alt av instillinger, skifta ram, disk, men det ser ikke ut som om det HK med det AMD chipsetet er egna under vista x64, selv om det skal være fult kompatibelt. Enten det eller så er Vista helt f. i hue. Installasjonen skjer med en original vista x64 med SP1, så de fleste bugs burde jo være fjerna.......

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...