Gå til innhold

Kan Brennevin gå ut på dato ?


Ceburger

Anbefalte innlegg

Hei, jeg er 20 år og har funnet ut at jeg er veldig glad i godt brennevin, fin Whisky, fin rom og god Brandy. Jeg har derfor en vellfylt bar hjemme men denne spriten er for fin til å kaste bort på en fylla, den er sånn jeg heller nyter ett glass på en rolig lørdags kveld. Jeg lurer derfor på om det er holdbarhet på brennevin ? Jeg vet at mesteparten av brennevinet jeg drikker som whisky ligger gjerne 12 til 18 år på tønne, og de sier jo at brennevin/vin bare blir bedre med årene men er det det samme om den ligger i en åpnet flaske (med korken på selvfølgelig). Jeg har ikke hatt noen erfaring med at brennevin har blitt dårligere med tiden men så har jeg heller ikke hatt noe brennevin så alt for lenge. Det lengste er en Mount gay extra old rum, har hatt den i ett og et halvt år og den er enda perfekt. Kan brennevin stå i ubegrenset tid ? Holder baren min seg over lengre tid ? (med mindre den blir drukket opp).

 

takk for svar

 

Skjekket ikke så grundig etter andre tråder om akkurat dette temaet, har jeg akkurat syndet og lagd en identisk tråd som noen andre har laget så link heller til den sånn at moderator kan stenge denne.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

brennvin vil nok ikke gå ut på dato med det første nei.

det er tillsetningstoffene som kan gå ut på dato,

typ hvis du har en flaske med la oss si Malibu så vil kokos delen drinken gå dårlig, ikke selve alkoholen.

 

men litt mer direkte: har en flaske med whiskey her som jeg fikk fra jobben for ca 3 år siden. den er fortsatt helt i orden:)

 

har aldri opplevd at mine samle flasker har "gått ut på dato"

så jeg vil anta at du sitter trygt på dem.

Lenke til kommentar
brennvin vil nok ikke gå ut på dato med det første nei.

det er tillsetningstoffene som kan gå ut på dato,

typ hvis du har en flaske med la oss si Malibu så vil kokos delen drinken gå dårlig, ikke selve alkoholen.

 

men litt mer direkte: har en flaske med whiskey her som jeg fikk fra jobben for ca 3 år siden. den er fortsatt helt i orden:)

 

har aldri opplevd at mine samle flasker har "gått ut på dato"

så jeg vil anta at du sitter trygt på dem.

 

Godt å høre, når du nevner det med malibu, så ja da må det være tilsetningstoffer i slik drikke. Har også merket at Jaeger meister blir klissete om tuten og at den på en måte stivner over tid. Har også hørt at likører som bailyes ikke bør stå for lenge. Så lenge whiskyen og romen holder seg så er det det viktigste :)

Lenke til kommentar

Sånt er nok lurt at kanskje ikke blir lagret veldig lenge. Men nå vet jeg ikke så mye om lagringen på sånt.

 

Men litt off topic:

 

Mens vin er vel så de ikke holder så stort lenge ?

Tenkte på rødvin solbær & kirsebærvin.

Hvordan er holdbarheten ettersom flaskene er ofte 0.7 og du har kanskje drukket et par glass bare og kanskje gått noen uker. Er disse bare å helle ut og kaste ?

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 3 uker senere...

Om du har noe med mer enn 20% i så går det aldri ut på dato. Er ingen bakterier, sopper, protozoer eller andre fæle ting som kan overleve i et sånnt miljø.

 

Vin gjærer ikke, gjærbakteriene overlever ikke lengre enn til 16-17%, men den blir "ødelagt" ved kontakt med luft. Er fortsatt trygt å drikke da.

 

Eneste risken er om du har drikke på plast, for selv om spriten ikke råtner så vil den altså smake plast etter en stund og blir ikke særlig god da :)

Lenke til kommentar

Nå er det mange liksomforståsegpåere her, så jeg skal prøve å gi deg et skikkelig svar, i alle fall når det kommer til lagring av whisky - som er det eneste jeg bryr meg om i denne sammenhengen.

 

Hvis du har whisky stående, så bør du ta hensyn til følgende faktorer:

 

a) Ha alltid flasken lagret i esken den leveres i.

- Dette for å beskytte den mot direkte lys.

b) Flaskene bør ikke utsettes for direkte sollys.

c) Temperaturen bør være lav, altså helst ikke romtemperatur.

d) Flaskene bør vendes med jevne mellomrom, dette for at korken ikke skal tørke ut. Følgene av dette sier seg selv.

e) Flasker som har ett nivå som er under halve flasken igjen, bør drikkes relativt raskt.

f) Temperaturen bør være så gjevn som mulig.

g) Lagre alltid flaskene stående.

Lenke til kommentar

Dette med Baileys:

Eg kjøpte ei flaske med 1,5 liter av god-drikken (det seier seg sjølv at eg ikkje drakk den raskt opp), og denne blei sikkert ståande ei god stund etterkvart som eg tappa. Eg tappa liksom litt for kva gong eg gjekk ut, i ein periode eg ikkje gjekk så mykje ut. Eg hugsar ikkje kor lenge eg hadde denne drikka ståande, men eg merka absolutt ingen forandring på smaken.

Lenke til kommentar

jeg hadde noen bortimot tomme spritflasker, ca 1 dl tilsammens , og dette var Gått ut på dato, smakte helt for jævlig, sprit smaker ikke godt men dette var det værste av det værste, der har ett eller aent skjedd. men vet ikke hva.

 

men alkohol i seg selv går ikke ut på dato, finnes vel ikke en ensete bakterie som kan overleve og ødelegge alk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...