Gå til innhold

Gratis sertifikat til innvandere


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

hehe.. det er så utrolig hinsides at jeg har vanskelig for å tro at det er tilfelle! Selv om det sikkert er godt ment er jeg enig i kommentarene under artikkelen om at det kommer til å virke stikk motsatt- i tillegg til at det virker litt provoserende(..!)

Endret av Star
Lenke til kommentar

Hmmm, Jeg visste at det lønte seg å være kriminell i Norge (ikke at jeg er kriminell atlså) og jeg visste at utelendinger /asylsøkere også hadde mange fordeler, men det her tar kaka.

Og på toppen av det hele så er det inntil 2 stk per familie som får det. (hvis jeg har forstått det riktig ) men 3 0000 er også alt for mye.

 

 

 

Hvem i huleste sitter i kommunestyre?

Lenke til kommentar

At flyktninger får økonomisk hjelp til å ta sertifikatet er da helt i orden. Hvorvidt hjelpen kommer som direkte tilskudd som dette eller som rentefritt lån er litt hipp som happ og opp til kommunen selv å bestemme synes jeg. Personlig så heller jeg mot rentefrie lån eller standard ytelser gjennom NAV, men det er nå så. Etniske nordmenn kan også få økonomisk hjelp til å ta sertifikatet gjennom NAV. Sertifikat gjør flyktninger litt mer attraktive på arbeidsmarkedet, mer mobile og kan lette hverdagen deres. Jeg kan ikke forstå at dette provoserer så voldsomt.

 

.. men ikke faen om etniske nordmenn får noe lignende.
Btw, hvor mange års skolegang har du betalt for selv?

Ja, vi er norske da! Og vi har tross alt foreldre som jobber og betaler skatt!

Også? Om du ikke har foreldre da? Om foreldrene dine er trygdet? Har du ikke krav på gratis skolegang da? Velferdsstaten er ikke et nullsumsspill, noen bidrar med mer enn andre, noen mottar mer enn andre, og det er hele poenget.

 

Når det er sagt, slike ordninger burde kanskje i større grad vært behovsprøvd slik at man i mindre grad institusjonaliserer flyktninger i trygdesystemet/sosialsystemet.

Endret av Thlom
Lenke til kommentar
Ja, vi er norske da! Og vi har tross alt foreldre som jobber og betaler skatt!
Vel, jeg er norsk, betaler en ikke ubetydelig skatt selv (og lever i tro og håp om at også mine foreldre gjør dette), og .jJeg er ikke spesielt sjokkert over at noen av disse pengene går til å dyktiggjøre folk til å gjøre en eller annen jobb i Norge.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...