Gå til innhold

Hvordan fungerer bus kommunikasjon


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har et spørsmål jeg lurer litt på.

 

Når det kommer til bus kommunikasjon (eks profibus), hvordan i all verden foregår kommunikasjonen ? Dette er jo kun en leder der du kobler alt utstyret på i parallell og så senders svar/styring til instrumenter/fra instrumenter. Men hvordan fungerer signalgiviningen her ? Si at du har 9 nivå målere som sender et mA signal tilbake til signalbehandlingen, hvordan klarer datamaskinen som behandler prosess signalene å se hvem som leverer signalet ? (Jeg vet at utstyr har adresse, men ser etter en litt mer detaljert forklaring)

 

Når du har et måleinstrument så vil du jo stille inn at den trekke en viss strøm ved ett gitt nivå. Dette skjer jo ved en varierende motstand, men når alle instrumentene er i parallell så vil jo dette gi utslag på hvilken strøm som kretsen trekker ? Dessuten, hvordan kan signalbehandleren se hvilket signal som kommer fra de forskjellie måleinstrumenene ?

 

Håper på en god forklaring !

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du er helt ute etter detaljer må du slå opp specen for hver enkelt bus. Men som du sier alle slavne har en ID, Masteren sender ut et telegram hvor det er presisert hvem ID telegrammet er til. Slaven med riktig ID vil så svare på telegram den får fra masteren.. Er litt usikker på hva du egentlig spør om her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...