Gå til innhold

Mytstiske feil med mitt Sony Alpha-200


Anbefalte innlegg

Hei!

Har to spm.

 

1) Jeg har en følelse av at noe er gale med mitt kamera (Sony A-200).

I går skulle jeg ta nærbilde av en reke som lå på tallerkenen min, men det gikk ikke slik det skulle. Kameraet ville ikke ta bilde! Det ville heller ikke fokusere. Jeg trykket i vei, men nei, ingenting skjedde. Jeg prøvde måde på Makro-instillingen og Auto-instillingen, både med og uten blitz.

Hva var det som gikk galt egentlig? Det sto en lampe noen meter i fra, men var ikke sånn kjempelyst siden det var om kvelden. Er lite lys grunnen?

--------------------------------------------------------------

2) Dessuten, når jeg skal ta bilder i mørket (med blitz), kan det ta opp til en evighet før kamerat tar bildet. Blitzen kan søke opptil tre ganger før det endelig skjer noe. Er det noe gale med mitt kamera?

 

Håper noen kan svare på disse spørsmåla.

mvh. charlotte

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei Charlotte :)

 

Hvor langt fra reken var du når du skulle ta bildet? Husk at alle objektiver har en nærgrense for at autofokusen skal virke, og hvis du ikke har et makroobjektiv, så vil denne typisk være på over en halv meter. Det du sier du opplevde stemmer helt med mine egne erfaringer med andre kameraer (Pentax K200D og Olympus E-510) når man er nærmere enn denne avstanden.

 

2: Dette er nok fordi objektivet ikke klarer å fokusere uten hjelpelys, og noen kameraer bruker da blitzen til å lyse opp. Det er nok ikke noe galt med ditt kamera, mitt Olympus gjør akkurat det samme. Det skal vel gå ann å slå av i menyen på kameraet hvis du vil det.

 

:)

Lenke til kommentar

Hei,

 

1. Nærgrensen på objektivet ditt er den samme enten det er mørkt eller lyst. Dersom du klarer å ta et skarpt bilde på samme avstand i godt lys - så var problemet ditt at det var for mørkt. Dersom du ikke klarer å ta et skarpt bilde på samme avstand i godt lys - så er problemet ditt at nærgrensen din ikke er så nær som du ønsker. Du kan kjøpe et makro-objektiv dersom du synes nærfotografering er gøy. :)

 

2. Autofokus-systemet krever en viss mengde lys for å se forskjell på skarpt og uskarpt. Er det for mørkt, så bruker endel kameraer den interne blitzen for å sende små blink. Det er treigt og irriterende. En del eksterne blitzer sender ut litt mer diskré rødt lys som AF-modulen i kameraet bruker til å raskt fokusere i mørket. Men da må du kjøpe ekstern blitz.. (På kjøpet får du bedre bilder når du har lært deg å bounce lyset)

Lenke til kommentar

Det er nok ikke spesielt mystisk =)

Nr 1.

Er nok pga du er for nærme objektivet du skal fotografere at kamera ikke klarer å fokusere så nærme. Evt, så er det for mørkt.

 

Nr 2.

 

Det er ikke blitzen som søker =D blitzen bare gir litt hjelpelys til kamera. det er ikke noe galt med kamera, men det tar ganske enkelt så lang tid i mørket. ihvertfall billige objektiver er sjeldent spesielt kjappe i mørket =)

Lenke til kommentar

Ok, det var bra at det ikke var noe gale med kameraet. Jeg har bare en vanlig 18-70mm, så det er ingen makroobjektiv. Skal kjøpe meg tamron 90mm, som visstnok er et makroobjektiv.

så tusen takk for hjelpen alle tre!

men et spm.: hva betyr å bounce?

mvh. charlotte

Endret av minien_
Lenke til kommentar
men et spm.: hva betyr å bounce?

 

Å bounce betyr å sprette - som i å sprette en ball.

 

I fotografien er det å rette blitzen mot en stor (hvit) overflate for å få en større lysoverflate. Store lysoverflater = pen hud. Man kan f.eks. stille seg litt unna, zoome passe inn, og sette blitz'en til å gå rett i taket. Ansiktene blir mye penere (med mindre man bouncer feil, da kan folk få veldig mørke øyenhuler) og hele rommet ser naturlig opplyst ut.

 

 

Det er altfor mye fotoutstyr man vil ha sånn etterhvert..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...