eliezer Skrevet 13. oktober 2009 Del Skrevet 13. oktober 2009 (endret) I melkesjokolade skal det være: Kakaopulver/kakaomasse (Regia kakaopulver duger), melkepulver, sukker (i form av melis), og kakaosmør... det er også vanlig å tilsette noe lechitin... (det siste kan du droppe). Vil du prøve å lage en rimelig god sjokoladeerstatning kan du bruke kokosfett (Delfiafett) istedet for kakaosmør, som er dyrt og ikke like lett å få tak i... Prøv deg fram med ulike blandingsforhold mellom kakaopulver, melkepulver og melis....pulverblandingene tilsettes smeltet delfiafett (eller annet kokosfett) litt etter litt... (røres sammen og avkjøles)... Avkjølingsprosessen kan du finne noe om på wikipedia bl.a. den er ikke helt enkel om du skal få veldig glatt og fin sjokolade........... Jeg lagde min "kokolade" for første gang for et par år siden og syntes den blei digg Har lyst til å skaffe meg kakaosmør og prøve å lage ekte sjokolade også...men husk om du skal kjjøpe det å være sikker på at du får en variant som er egna for matlaging... Lykke til Endret 13. oktober 2009 av eliezer Lenke til kommentar
Big Apple Skrevet 12. april 2010 Forfatter Del Skrevet 12. april 2010 Aha, dette skal jeg absoluttprøve. Tusen takk! : ) Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå