Big Apple Skrevet 10. oktober 2008 Del Skrevet 10. oktober 2008 (endret) Heisann! Plutselig så fristet det sånn å lage en hjemmelaget melkesjokoladeplate! Er det noen som har en oppskrift? Meningen er ikke at jeg har lyst til å stå å knuse kakaobønner og melke kua selv, men bare hva man trenger og fremgangsmåte :-) Setter veldig pris på bidrag P.S. Dere kan også dele andre sjokoladeoppskrifter med oss! F.eks. kaker, fonduer.. Mvh. EspenR. Endret 10. oktober 2008 av Espen R. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 10. oktober 2008 Del Skrevet 10. oktober 2008 Skal du lage den helt fra bunnen av så har du et problem :-) Hva er utgangspunktet, skal du blande melk og sukker inn i mørk sjokolade? Lenke til kommentar
Big Apple Skrevet 10. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 10. oktober 2008 Jeg mener liksom at jeg skal blande alle ingrediensene og koke det (eller hva man gjør), også kjøle den ned så den blir hard Eller går ikke det? Lenke til kommentar
k-orm Skrevet 10. oktober 2008 Del Skrevet 10. oktober 2008 Det er mulig å lage sjokolade fra grunnen av hjemme, men tror resultatet blir dårlig den første gangen(e). Det du trenger er kakaobønner sukker og vanilje. Eventuelt vegetabilsk olje og tørrmelk hvis du skal lage melkesjokkolade. Jeg vet ikke om noen plasser man får kjøpt kakaobønner da. Lenke til kommentar
Big Apple Skrevet 10. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 10. oktober 2008 Takk for hjelp, men jeg forklarte meg nok litt feil, BEKLAGER dette Jeg mener ikke at jeg skal stå å knuse kakaobønner og melke melka selv fra kua, men å kjøpe noen ingredienser, kakaopulver, melk, sukker og det man trenger. Og da lurer jeg på hvor mye man trenger av hver ting, og fremgangsmåte Beklager Lenke til kommentar
AmazinglyConfused Skrevet 10. oktober 2008 Del Skrevet 10. oktober 2008 Jeg liker ideen din Espen, og slenger meg med. Vil også lage sjokolade <3 Lenke til kommentar
Musty Skrevet 10. oktober 2008 Del Skrevet 10. oktober 2008 såvidt jeg har skjønt etter å ha sett et tvprogram en eller annen gang så er det ikke så lett å lage sjokolade. Det er ikke bare å blande/koke/kjøle og så har du ferdig produkt, det må gjøres veldig kontrollert for å få riktig konsistens og smeltepunkt. Såvidt jeg kan huske ble smelting/kjøling gjort i flere omganger på fabrikken for å få best mulig resultat. Hva som skal til for å lage det hjemme derimot vet jeg ikke. på wikipedia sto det veldig mye om prosessen. Legg merke til "tempering" prosessen... http://en.wikipedia.org/wiki/Chocolate Lenke til kommentar
Big Apple Skrevet 10. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 10. oktober 2008 Åja, såpass ja. Men takk for svar, og link Lenke til kommentar
k-orm Skrevet 10. oktober 2008 Del Skrevet 10. oktober 2008 Du kan lage en slags sjokkolade ved å blanne kakaopulver med kokosfett (delfia) og sukker. Men det blir ikke like hardt som sjokolade. Lenke til kommentar
phax Skrevet 10. oktober 2008 Del Skrevet 10. oktober 2008 Smør, sukker, melk og kakaopulver så er du godt på vei hvertfall. Lenke til kommentar
Tå. Skrevet 10. oktober 2008 Del Skrevet 10. oktober 2008 Noen som vet hvor man får kjøpt kakaobønner? Skal man først lage sjokolade så må man nesten knuse bønner og melke kua selv Lenke til kommentar
Big Apple Skrevet 10. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 10. oktober 2008 (endret) Tusen hjertelig takk for svar ;D Nå som jeg har fått greie på de ingrediensene som er aller mest nødvendig, er det vel bare å regulere hvor mye man skal ha av hver oppi blandingen.. =) toeblast: Hehe, joa Kursiv = endret Endret 10. oktober 2008 av Espen R. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 13. oktober 2008 Del Skrevet 13. oktober 2008 Delfiafett og smør hører ikke hjemme i ekte sjokolade. Du får nok et slags sjokoladesubstitutt som smaker tilnærmet sjokoladeaktig, men jeg tviler på om det blir godt. Sjokolade blir det i alle fall ikke. Kakaopulver og sukker er det eneste som er lett tilgjengelig å lage sjokolade av, i tillegg til det trenger du kakaosmør. Vanilje er ikke noe du må ha, men det utfyller sjokoladesmaken veldig godt. Det jeg vil anbefale deg, er å finne en god 100%-sjokolade, og deretter prøve å blande inn melk og sukker for å få den styrken du er på jakt etter. Om du bor i Oslo så er Domori 100% lett å få tak i, kjøp den hos Gutta på Haugen (St. Hanshaugen). Michel Cluizel har en 99% som jeg har funnet i en ostebutikk på Majorstuen, men bare i små mengder (små "gaveforpakninger"). Fordelen med disse sjokoladene er at de inneholder både kakaosmør og kakao-"pulver", så om du f.eks. mikser inn ca 50% sukker og melk så burde du ha en slags melkesjokolade. Ikke det at jeg vet hvordan du skal klare å mikse det sammen på godt nok vis, det er såvidt jeg vet en delikat prosess, men lykke til om du prøver :-) Lenke til kommentar
Big Apple Skrevet 15. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 15. oktober 2008 Delfiafett og smør hører ikke hjemme i ekte sjokolade. Du får nok et slags sjokoladesubstitutt som smaker tilnærmet sjokoladeaktig, men jeg tviler på om det blir godt. Sjokolade blir det i alle fall ikke. Kakaopulver og sukker er det eneste som er lett tilgjengelig å lage sjokolade av, i tillegg til det trenger du kakaosmør. Vanilje er ikke noe du må ha, men det utfyller sjokoladesmaken veldig godt. Det jeg vil anbefale deg, er å finne en god 100%-sjokolade, og deretter prøve å blande inn melk og sukker for å få den styrken du er på jakt etter. Om du bor i Oslo så er Domori 100% lett å få tak i, kjøp den hos Gutta på Haugen (St. Hanshaugen). Michel Cluizel har en 99% som jeg har funnet i en ostebutikk på Majorstuen, men bare i små mengder (små "gaveforpakninger"). Fordelen med disse sjokoladene er at de inneholder både kakaosmør og kakao-"pulver", så om du f.eks. mikser inn ca 50% sukker og melk så burde du ha en slags melkesjokolade. Ikke det at jeg vet hvordan du skal klare å mikse det sammen på godt nok vis, det er såvidt jeg vet en delikat prosess, men lykke til om du prøver :-) Aha! Når du sier 100%, hva mener du da? Sånn ekstremt sterk sjokolade med maasse kakao, eller er jeg dum nå? Men takk for svar, dette må testes! Lenke til kommentar
AmazinglyConfused Skrevet 15. oktober 2008 Del Skrevet 15. oktober 2008 Det er det som menes ja. Bruker å så prosenter på de mørkeste sjokoladene. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 16. oktober 2008 Del Skrevet 16. oktober 2008 (endret) Jepp. Michel Cluizel sin heter "Noir Infini 99%", mens den Domori-varianten jeg så på Gutta på Haugen for noen dager siden ser sånn ut: "Ekstremt sterk sjokolade med masse kakao", eller bare rett og slett kakao, uten sukker :-) Forskjellen er at disse sjokoladeplatene inneholder kakaosmør, til forskjell fra kakaopulveret du kjøper i butikken. Dermed har du to av de fire ingrediensene du trenger til ekte melkesjokolade (de to siste er melk og sukker). Endret 16. oktober 2008 av svinepelz Lenke til kommentar
phax Skrevet 16. oktober 2008 Del Skrevet 16. oktober 2008 kakaosmør, om det er spiselig er jeg litt usikker på. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 16. oktober 2008 Del Skrevet 16. oktober 2008 Oi! Om det er rent kakaosmør bør det absolutt være spiselig. Spennende Lenke til kommentar
Big Apple Skrevet 16. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 16. oktober 2008 Tusen takk for alle svar, nå regner jeg med at det blir sjokolade-laging i nærmeste fremtid! Lenke til kommentar
Birdbox Skrevet 11. april 2009 Del Skrevet 11. april 2009 TIPS til dem som ønsker noe intens sjokolade NÅ Kutt opp en banan og ha på litt kakaopulver! Tenker da på ekte kakao/ bakekakao. Det er kjempegodt, men pass på ikke å få for mye kakao oppi. Ekte kakao er knallgodt på iskrem også Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå