Tanus Skrevet 11. mars 2011 Del Skrevet 11. mars 2011 Bra oppsummert. Hvor i ovnen plasserer dere plate når dere steker? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 11. mars 2011 Del Skrevet 11. mars 2011 Tipset er då altså å få tak i granitt eller kleberstein, helst 2-3 cm tjukk. Steinbutikkar i ditt nærområde er ein god plass å prøve først. Las ein kommentar på nettet om å bruke grillelementet i ovnen under steikinga. Han påsto det ikkje var noko poeng i undervarme når steinen først var varma opp. Jeg bruker grillelementet. Når platen først er varm, blir den ikke nevneverdig kaldere i løpet av de fire-fem minuttene det tar å steke en pizza, så underelementet er ikke nødvendig, nei. Bra oppsummert. Hvor i ovnen plasserer dere plate når dere steker? Sånn at det er plass til en pizza mellom den og grillelementet, men ikke så mye mer Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 11. mars 2011 Del Skrevet 11. mars 2011 Fire-fem minuttar steiketid, ved kva temperatur? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 11. mars 2011 Del Skrevet 11. mars 2011 Det er så lang tid det tar på 300 grader i ovnen min, men dette er for tynne, tynne italienske pizzaer, for tykkere "norske" pizzaer ville jeg brukt lavere temperatur og lengre tid, men jeg lager aldri det, så jeg vet ikke noe mer nøyaktig. Lenke til kommentar
Tanus Skrevet 12. mars 2011 Del Skrevet 12. mars 2011 (endret) Da kan jeg meddele at jeg har laget noen utrolig gode italienske pizzaer på pizzastenen min! Forvarmet ovnen til 250 grader (max på min ovn). Ventet 15 min til at temperaturen i steinen skulle varme seg opp (usikker på om det egentlig var nok). Byttet til toppvarme (grill) og stekte pizzaen kun i 5 min! Pga. skjev varmefordeling i ovnen ble den første pizzaen svidd innerst... snudde derfor pizza nr.2 etter 2,5 min :-) Meget fornøyd med resultatet! Nydelig pizza med SPRØ bunn! Pizzasten anbefales til alle pizzaentusiaster! Endret 12. mars 2011 av Tanus Lenke til kommentar
Rata101 Skrevet 16. mars 2011 Del Skrevet 16. mars 2011 Er det ikke mindre sjanse for at steinen sprekker hvis den er laget av et kjeramisk materiale istedenfor stein? Jeg ser for meg at en uglasert kjeramisk plate vil fungere veldig bra til et slikt formål. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 16. mars 2011 Del Skrevet 16. mars 2011 Vet ikke hva teorien sier om det, men jeg har hatt to keramikkplater som sprakk før jeg kjøpte klebersteinsplaten jeg har hatt lenge.. En annen ting er at de eneste keramikkplatene du får tak i er de kjipe som kjøkkenbutikker selger, og de er ikke tykke nok og gir et dårligere resultat enn klebersteinen min. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 16. mars 2011 Del Skrevet 16. mars 2011 Eit lite tips til bruk av steinen: Kjøp maismel og strø over steinen før du legg i pizza, brød, boller eller kva det måtte være. Maismel er litt kornete og får alt til å gli så mykje lettare. Til pizza pleier eg å strø litt maismel på bakespaden, trykke ut deigen til den er tynn og fin, legge den på spaden og legge på saus og topping der. Når alt er klart er det inn i ovnen. Med maismel under glir den rett av. Kan gjerne droppe kjevla, går fint å dra den ut med hendene, då blir den fin og tynn, samt at du får litt tjukkare skrope ytterst. Sjå animert gif. Lenke til kommentar
Tanus Skrevet 17. mai 2011 Del Skrevet 17. mai 2011 Da har dessverre steinen min delt seg i to.. Granitt, 1cm tykk. Knakk i to mens pizzaen stekte i ovnen. Ingen hurtige temperatursvingninger. jaja, da skal jeg prøve kleberstein som min neste stein! Hører at den er mindre sprø :-) Lenke til kommentar
weebl Skrevet 17. mai 2011 Del Skrevet 17. mai 2011 kleberstein må jo være glimrende til slikt, det brukes i alle fall mye i peiser osv Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå