Orjanp Skrevet 29. oktober 2008 Del Skrevet 29. oktober 2008 Steinplata fra Skeidar holder ennå. Men jeg har ikke laget pizza på den. Kun tint rundstykker. Den er ikke sprukket til tross for at jeg setter frosne rundstykker på varm plate. Nå har jeg ikke vært rundt å leita etter plate av skikkelig stein. Tenkte jeg skulle se hvordan Skeidar plata holder først. Ørjan... Lenke til kommentar
toazty Skrevet 29. oktober 2008 Del Skrevet 29. oktober 2008 tenkte jeg skulle stikke bort på steinsenteret en dag å fixe meg en sten.. hvilken stein er det som bør kjøpet? tenker ikke på pris , kunn best resultat.. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 29. oktober 2008 Del Skrevet 29. oktober 2008 Til pizzasausen så vil jeg anbefale å blande i soltørkede tomater. Det setter en fin spiss på sausen som du aldri oppnår med noe som helst annet. - mangeårig italiensk pizzabaker - Lenke til kommentar
Orjanp Skrevet 29. oktober 2008 Del Skrevet 29. oktober 2008 Steinplata fra Skeidar fungerte ypperlig til pitapizza iallefall. Lenke til kommentar
H80 Skrevet 29. oktober 2008 Del Skrevet 29. oktober 2008 (endret) Etter å ha prøvd en del varianter innenfor pizzastein-segmentet gjennom de siste årene, kjøpte jeg en stein fra Weber (sannsynligvis ment for bruk i kullgrill) fra Jernia i sommer og er så langt svært fornøyd. Den er rund, ca 36 cm i diameter og ca 15 mm tykk, en tykkelse som etter min erfaring er et godt kompromiss mellom oppvarmingstid og varmekapasitet. Den har en "passe porøs" overflate og fungerer bra til mitt bruk. Når jeg lager pizza setter jeg steinen i kald ovn, setter først termostaten på ca 200 grader, venter til den har nådd 200 grader og litt til (tid, ikke temp.), og setter så termostaten på 300 grader. Så venter jeg som regel 45-60 minutter før jeg setter inn pizzaen(e). Etter at alle er forsynt, skrur jeg av komfyren, lukker døren og lar steinen stå i ovnen til neste dag. Anbefaler Weber pizzastein. Endret 19. november 2008 av H80 Lenke til kommentar
dePt Skrevet 31. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 31. oktober 2008 Mange spennende og gode forslag her. Skal teste ut dette med soltørkede tomater neste gang. Skal ta turen nedom jernia for å se etter den stenen du snakker om H80 i morgen Lenke til kommentar
Tanus Skrevet 10. mars 2011 Del Skrevet 10. mars 2011 Tenkte å gå i innkjøp av en stein til steking av pizza jeg også. Etter litt research kom jeg inn på denne (gamle) tråden. Hvordan fungerer webersteinen dePt? toazty, fikk du tak i en stein hos "steinsenteret", hva slags stein? Vennlig hilsen T Lenke til kommentar
Orjanp Skrevet 10. mars 2011 Del Skrevet 10. mars 2011 Jeg har fortsatt den steinplata fra Skeidar. Fungerer fint fortsatt etter over to års bruk. Både til Pizza og tining av rundstykker. Det eneste jeg har gjort, er å bruke bakepapir mellom plata og maten. Dette for at det ikke skal bli så mye gris på den. Vet ikke om det fortsatt er mulig å få tak i den. Lenke til kommentar
dePt Skrevet 10. mars 2011 Forfatter Del Skrevet 10. mars 2011 Tenkte å gå i innkjøp av en stein til steking av pizza jeg også. Etter litt research kom jeg inn på denne (gamle) tråden. Hvordan fungerer webersteinen dePt? toazty, fikk du tak i en stein hos "steinsenteret", hva slags stein? Vennlig hilsen T Heisann! Ble aldri til at jeg kjøpte stein. Fikk en pizza-pronto med brodern, og er rimelig fornøgd med denne. Lenke til kommentar
fiskebollebiff Skrevet 10. mars 2011 Del Skrevet 10. mars 2011 Har varierende erfaringer med billigstein, noen holder i flere år andre ikke, går nok litt på flaks. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 10. mars 2011 Del Skrevet 10. mars 2011 Kjøpte ein stein på Kitch'n. 150,- kroner, ikkje noko stort tap om den sprekker. Har nokon prøvd ein tjukkare stein? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 10. mars 2011 Del Skrevet 10. mars 2011 (endret) Jeg bestilte min fra Granit.no, de leverer etter det målet du vil ha. For en som passer i stekeovnen min og 3 cm tykk betalte jeg ca 400,- og den er fryktelig mye bedre enn den fra Kitch'n.. Edit: La meg presisere at jeg ikke har noe med Granit.no å gjøre og dette ikke var tenkt som reklame for dem spesifikt, mer som info om at din lokale steinleverandør nok kan fikse ting. Endret 10. mars 2011 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 10. mars 2011 Del Skrevet 10. mars 2011 Sendte dei steinen til din lokale leverandør? Ser det finnes ein del leverandører av Granit i området mitt. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 10. mars 2011 Del Skrevet 10. mars 2011 Jeg hentet den (hos dem?) i Asker, men de kan sikkert levere til en forhandler nær deg. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 10. mars 2011 Del Skrevet 10. mars 2011 (endret) fikk tak i fra en slektning som er annleggsgartner og han fixa meg en granitt stein , jeg målte opp ovnen og fikk levert på døra steinen kosta 550kr , ca 4 cm tykk og firkanta og dekker hele nederste del av ovnen, funker som fjell. fikk også levet pizza stein på jobb til en storkjøkken ovn, dette var ikke stein, men jern\stål med teflon belegg, kan vel si med en gang t det ikke funka som granitt steinen hjemme. Endret 10. mars 2011 av toazty Lenke til kommentar
Tanus Skrevet 11. mars 2011 Del Skrevet 11. mars 2011 (endret) Tenker jeg skal prøve å oppsøke en "steinbutikk" i løpet av helgen. Ser at denne karen fikk kjøpt en sten rimelig og den ser bra ut! Hva slags tykkelse vil dere anbefale? *småfeil Endret 11. mars 2011 av Tanus Lenke til kommentar
Tanus Skrevet 11. mars 2011 Del Skrevet 11. mars 2011 kom på en ting til: Noen som har noen peiling på termiske egenskaper til stein? Mtp. temperatursvingninger og hvilke steintper som tåler en del? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 11. mars 2011 Del Skrevet 11. mars 2011 Jeg har fått anbefalt å ikke bruke skifer og at kleberstein er bedre. Jeg har aldri prøvd skifer, så jeg har ikke helt sammenlikningsgrunnlaget, men jeg er veldig fornøyd med klebersteinsplaten min. Kleberstein har fantastiske termiske egenskaper og brukes så vidt jeg vet til bunner i pizzaovner for profesjonelle. Min er 3 cm tykk, tror ikke jeg ville hatt den noe tynnere. 1 Lenke til kommentar
Tanus Skrevet 11. mars 2011 Del Skrevet 11. mars 2011 Ok, takk for svar! Jeg var innom en steinbutikk og kjøpte en granittstein til 140,- ferdig kutta. Dessverre førte dem ikke tykkere enn 1cm. Tykkere måtte spesialbestilles.. får se om denne holder. Dersom den sprekker så blir det tjukk kleberstein! Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 11. mars 2011 Del Skrevet 11. mars 2011 Tipset er då altså å få tak i granitt eller kleberstein, helst 2-3 cm tjukk. Steinbutikkar i ditt nærområde er ein god plass å prøve først. Las ein kommentar på nettet om å bruke grillelementet i ovnen under steikinga. Han påsto det ikkje var noko poeng i undervarme når steinen først var varma opp. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå