dePt Skrevet 9. oktober 2008 Del Skrevet 9. oktober 2008 Hei, Brodern har i lengre tid strebet for å komme opp mot den pizzaen han savner fra italiaturene sine. Fyllet og tomatsausen sitter, men de mangler noe på bunnen. Den blir ikke sprø nok. Steinplate til stekeovn har han prøvd, men disse har hatt en tendens til å knekke etter noen gangers bruk. Til tross for at de behandles etter instruksene. Han har letet høyt og lavt, men finner ikke noe av kvalitet. Han lurer derfor på om noen her har, eller vet om, en steinovnsplate som holder? Takker for svar, dePt Lenke til kommentar
Orjanp Skrevet 9. oktober 2008 Del Skrevet 9. oktober 2008 Er ute i samme ærend. Kunne tenkt meg en firkantet steinplate til å legge i ovnen. Har tenkt på å spørre på en butikk som selger kjøkken. Der kan man jo få benkeplater av stein. Skulle vel vært mulig å få kjøpt en liten en som passer i ovnen. Ørjan... Lenke til kommentar
dePt Skrevet 9. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 9. oktober 2008 Han mener problemet er at platen ikke er tykk nok. Du får gi lyd om du kommer over noe interessant. Lenke til kommentar
Dandor Skrevet 9. oktober 2008 Del Skrevet 9. oktober 2008 (endret) Godt mulig at broren din har prøvd denne men men. Bakesten fra Jernia. Har hatt den i litt over ett halvt år snart uten at den har sprukket. Hvis han har cash til overs så kan han alltids vurdere en av disse. Endret 9. oktober 2008 av Dandor Lenke til kommentar
dePt Skrevet 10. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 10. oktober 2008 Hvordan er fremgangsmåten din (fra steking til rengjøring)? Han følger "forskriftene" og legger stenen på rist i kald ovn. Varmer så opp ovnen og slenger i pizzaen når temperaturen er høy nok. Etter at pizzaen er ferdigstekt og tatt ut så blir stenen stående igjen med åpen ovn for å kjøle seg sakte ned - slik at en unngår store temperaturforandringer. Rengjør så først når stenen har "normal" temperatur, og da med vann som holder samme temp. Bruker du forresten varmluftsirkulasjon eller steking? Lenke til kommentar
Dandor Skrevet 10. oktober 2008 Del Skrevet 10. oktober 2008 (endret) Fukter stenen litt før jeg legger den på risten nede i ovnen. Setter så ovnen på 275 C. Bruker bare varmluften av og til for jevn baking av boller/kaker, aldri pizza. Når ovnen ligger på rundt 275 C, så venter jeg i omtrent en halvtime til stenen er ferdig oppvarmet. Slenger så inn pizzaen. Skrur ofte ned ovnen til 250 under selve stekingen litt ettersom hvilken type ost jeg bruker. Stenen holder seg god og varm slik at man fremdeles får en sprø bunn. Prosedyren min etter pizzaen er forsåvidt det samme som han. Lar vanligvis stenen ligge over natten men tviler på at det har altfor mye å si bare du venter til at den er helt avkjølt. Har han prøvd mange forskjellige stener? Kan hende at han rett og slett var uheldig og fikk en dårlig sten. Kunne du ha postet oppskriften på den tomatsausen? Har ikke funnet noe som kommer i nærheten av det jeg har smakt på ordentlige italienske pizzaer. Endret 10. oktober 2008 av Dandor Lenke til kommentar
dePt Skrevet 10. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 10. oktober 2008 (endret) Takker for svar! Har hatt 3 av den fra Jernia før men alle tre ble raskt ødelagt desverre. Når det gjelder tomatsaus så er ikke han helt fornøyd med sin. (Jeg mener den er bare et steinkast unna). Han var nettopp i Italia (for 3.gang i år) og diskuterte sausen med en restauranteier. Konklusjonen var at det ligger i tomatene, for fremgangsmåten er den samme: - Fjern skallet av tomatene - Knus dem og krydre med basilikum og evt. andre krydder. - Kok dette i 10-20 min slik at det blir noe tykkere konsistens. Norske tomater får ikke like mye sol som italienske, og blir smakløse i forhold. Plommetomatene i butikkene gir bedre smak, men fortsatt langt unna de italienske samt at de er uforskammet dyre. Hvorfor fukter du stenen før steking? Dette har ikke han hørt noe om. Edit: leif Endret 10. oktober 2008 av dePt Lenke til kommentar
Dandor Skrevet 10. oktober 2008 Del Skrevet 10. oktober 2008 Oi! 3 stykker?? Det må ha vært nokså frustrerende ja Er ganske sikker på at det står på det lille instruksjons/oppskriftspapiret at en skal fukte stenen med en klut eller noe før man setter på varmen. Meget interessant når det gjelder tomatene. Er ingen stor tomat-fan utenom i salater og på pizzaer så har ikke vært noe spesielt opptatt av det. Skal prøve meg litt fram med noen andre tomater, men får se angående budsjettet. Kostbart å lage mye god mat når en er student! Lenke til kommentar
blackbrrd Skrevet 10. oktober 2008 Del Skrevet 10. oktober 2008 Plommetomater er det eneste som duger ja, de vanlige billig-tomatene smaker ikke noe godt. Tomater som du f.eks spiser i Hellas (Rhodos) har konsistens som begynner å nærme seg vannmelon. Ikke de bitre greiene du får i Norge. Lenke til kommentar
Orjanp Skrevet 10. oktober 2008 Del Skrevet 10. oktober 2008 Har dere testet med disse minitomatene? Ørjan... Lenke til kommentar
dePt Skrevet 10. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 10. oktober 2008 (endret) Det meste er vel testet. Men over til steinplate igjen. Ingen andre som har enn jernia? Endret 10. oktober 2008 av dePt Lenke til kommentar
Orjanp Skrevet 11. oktober 2008 Del Skrevet 11. oktober 2008 Fant en sten hos Skeidar. 30 x 38 cm. Den var omtrent en cm tykk, så den er sikkert ikke veldig robust. Men jeg kjøpte den, så få jeg se hvor mye den tåler. Forøvrig, så benytter Jamie Oliver semulegryn i deigen for å få den ekstra sprø. Har ikke testet det ennå, men det kunne vært et forsøk verdt. Ørjan... Lenke til kommentar
dePt Skrevet 11. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 11. oktober 2008 Du får gi tilbakemelding på steinen etter noen gangers bruk da Lenke til kommentar
Tunky Skrevet 12. oktober 2008 Del Skrevet 12. oktober 2008 Jeg så også på Jamie Oliver en gang (utrolig nok ), da han bakte pizza. Han hadde jo en sånn pizza-stein som var 3-4 centimeter tykk. Antagelig av litt bedre kvalitet enn det Jernia-greiene. Lenke til kommentar
dePt Skrevet 12. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 12. oktober 2008 De kan man vel annta. Problemet er å finne disse steinene. Ser der er endel spesialforetninger i Tyskland. Men de kan bli litt dyrt mht. frakt Lenke til kommentar
Orjanp Skrevet 12. oktober 2008 Del Skrevet 12. oktober 2008 Det var derfor jeg foreslo stein fra en bekeplate til et kjøkken. Den er en 3 -4 cm tykk, og rimelig mye mer robust. Hvis man er heldig, kan det være at de får inn plater som er skadet, og dermed ikke brukbart som benkeplate. Ørjan... Lenke til kommentar
toazty Skrevet 12. oktober 2008 Del Skrevet 12. oktober 2008 prøvd med dulcita tomatene ? de er søte og gode på smak, tror dette kan være en god tomat og bruke i tomatsaus, Lenke til kommentar
Barista Bob Skrevet 23. oktober 2008 Del Skrevet 23. oktober 2008 Pappa bruker pizzastein mye og har vel knust et par. Sånn som jeg har forstått det er kvaliteten på steinene forskjellig fra hver gang, den steinen vi har nå har nok holdt en stund, men noen har knust etter bare et par pizzaer. Lenke til kommentar
dePt Skrevet 27. oktober 2008 Forfatter Del Skrevet 27. oktober 2008 Prøvde dulcita tomtatene noen helger tilbake. Fargen ble veldig lys og smaken litt merkelig. Krydret med oregano og basilikum. Noen ressultater å vise til på den steinplata Orjanp? Lenke til kommentar
toazty Skrevet 29. oktober 2008 Del Skrevet 29. oktober 2008 ja.. jeg laga tomatsaus av dulcita tomater i dag faktisk , var ikke så voldsomt velykket.., de har en litt merkelig sødme i seg som ikke helt passer til bruk som tomatsaus , kun snacks tror jeg.. men ingen her som har kjøpt noe stein på nett eller noe skikkelig stein ? jernia steinen høres ikke så bra ut?! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå