Gå til innhold

Kaketråden -hvilken kake liker du?


Turtlis

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-XHLacM

Marsipankake, bløtekake, sjokoladekake, "verdens beste", brownies. Jeg fikk veldig lyst på kake akkurat nå. :D

 

Edit: jeg glemte jo helt bort rullekake og eplekake.

Endret av Slettet-XHLacM
Lenke til kommentar
Hadde jo kanskje vært fint om dere som lager kaker selv hadde delt en oppskrift eller to med oss andre? :)

Den er grei, her er oppskriften på en vanvittig god ostekake:

 

Kakebunn:

1 pakke med BIXIT Havrekjeks

100 – 150 g smør

 

Knus kjeksen og smelt smøret. Røres sammen.

 

Kakeform, 24 cm. Dekk bunnen med matpapir. Fordel kakebunnen jevnt utover i formen. Settes i kjøleskapet mens du lager resten av kaken.

 

Kakefyll:

1 boks Cottage Cheese (knuses/moses)

1 boks rømme

1 pakke kremfløte (piskes)

125 g melis

2 pakke sitrongele med halv mengde vann (Totalt 5 dl). Avkjøles - NB! Ikke stivne!

 

Knus Cottage Cheese,

tilsett rømme

tilsett pisket fløte

tilsett melis

tilsett sitrongele.

 

Rør alt sammen, helles over kakebunn. Settes i kjøleskapet i minst 6 timer!

 

Pyntes med frukt: Kiwi, mandarin, jordbær el. lignende.

Lenke til kommentar

Det meste av kaker som ikke er neddynget i krem. Marsipankake med lite krem og masse friske bær er en vinner hos meg. Marsipankake med sviskefyll er grusomt.

 

Jeg er stor fan av eplekake, men det må være mye epler!

 

Sjokoladekaker i diverse varianter er kjempe, favoritten er en kake som min mor har komponert selv.

 

Suksessterte er også veldig god.

Lenke til kommentar

Mer moro for dem som liker å lage kake! Dette er min egen variasjon over en oppskrift jeg fant på nett, som viste seg å være altfor søt. Jeg kvalitetssikret oppskriften i kveld, med glitrende resultat:

 

175 gr smør

200 gr mørk sjokolade (70%)

3 dl sukker

4 egg

2,5 dl hvetemel

 

Sett ovnen på 150 grader. Smelt smør i en kjele og rør inn biter av

sjokolade til alt er smeltet. Rør godt, det er viktig at det ikke ligger igjen biter som ikke er smeltet. Pisk egg og sukker til eggedosis. Den trenger ikke være helt stiv, bare nok til at sukkeret er oppløst.

 

Hell all sjokolade- og smørblandingen i eggedosisen, vend den

forsiktig inn med en slikkepott. Sikt oppi melet og vend inn til du har fått en glatt masse. Ikke rør for mye, det er viktig.

 

Tilsett gjerne hakkede valnøtter, peanøtter, pecan eller hasselnøtter.

 

Kle en 24 cm rundform med bakepapir og smør godt (spray evt. med formfett). Hell røren oppi formen, og stek kaken i knappe 50 minutter. Pass på å ikke steke for lenge, da blir kaken tørr.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...